1,4 milliárd forint könnyűzenei rendezvényhelyszíneknek

2020/10/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A könnyűzenei rendezvények helyszínéül szolgáló kulturális létesítmények működtetéséhez és fejlesztéséhez írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai közreműködésével.

 Fotó: Wendy Wei/Pexels

A kiírás a könnyűzene- és fesztiválipar működéséhez szükséges szakmai fejlesztésekről szóló kormányhatározatban foglaltak alapján történt, a lebonyolító az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 1,4 milliárd forint.

A támogatásra három kategóriában lehet pályázni:

  • ötszáz fő alatti befogadóképességgel rendelkező kulturális létesítmények működtetéséhez és fejlesztéséhez (az elnyerhető maximális összeg 9 millió forint);
  • ötszáz fő feletti befogadóképességgel rendelkező kulturális létesítmények működtetéséhez és fejlesztéséhez (legfeljebb 30 millió forint);
  • valamint határon túli, legalább ötven, legfeljebb ötszáz főt befogadni képes kulturális létesítmények működtetéséhez fejlesztéséhez (maximum 8 millió forint).

Az infrastruktúrát érintő pályázat elektromos hálózat átfogó fejlesztésére, hangszigetelésre, nyílászáró cserére, őrző/védő technológiai, illetve járványügyi intézkedéseket szolgáló berendezések beszerzésére érhető el.

Pályázni lehet továbbá működési kiadások támogatására, ezen belül szakmai munkatársak (például világító, hangtechnikus) bérköltségére, létesítménybérleti szolgáltatások költségeire és üzemeltetési kiadásokra.

A részletes pályázati kiírás és a szükséges dokumentáció itt.

Időközben döntést hoztak az előzenekaros pályázatban is. A Fatal Error például a USEME koncertjeinek előzenekara lesz, a Loyal Pásztor Annáékkal koncertezik majd, az Abigél a Pál Utcai Fiúkkal nyomul,  Dallos Bogi pedig a Honeybeast vendége lesz.
A teljes lista itt található.

 

#WeMakeEvents – Magyarország is veletek van!

állami támogatás, PIM, Emmi, könnyűzenei klubok

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek