A Dirty Slippers zenekar frontembere az Abbey Road Studio-ban vehet fel lemezt

2020/09/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Igazság szerint, Abbey Road Studios a korrekt elnevezése, nem tudjuk, van-e másik, amely a minisztérium által közölt névre hallgat – mindenesetre, ha mégis lenne, mindkettő Londonban található.

Fotó: Dirty Slippers

Az Abbey Road Studios-ban felbukkanó zenekarok közül kétségkívül a Beatles a leghíresebb, de rajtuk kívül rengetegen koptatták a kilicsét és a mikrofonjait (Cliff Richard, Shadows, Pink Floyd, Radiohead stb.). Az NKA augusztusi miniszteri támogatásait felsoroló listájából most kiderült, hogy Lobo-Szalóky Lázár is csatlakozik a legendás csapathoz, minderre másfél millió forint támogatást kap minderre a Kásler Miklós által biztosított támogatási keretből – ez a történet sok zenész bakancslistáján szerepelhet még.

Többek között pénzhez jutott még

a Magyar Jazz Szövetség 30 éves jubileumának megünneplésére (3 millió forint),

a Sugarloaf egy best of lemez kiadására (1 millió forint). Ha emlékszünk, ők voltak azok, aki kissé nehezményezték, hogy nem jutottak be a raktárkoncertezők közé, viszont Demjén Ferenc, aki viszont igen, sugarloafos pólóban ment el a felvételre! :)

Szabó Leslie és a Kifli zenekar lemezkészítésre és arra, hogy zenéjüket elvigyék a gyerkekenek az óvodákba.

A második legnagyobb összeget ítélték meg a friss Máté Péter-díjas Ismerős Arcoknak videóklipek készítésére (20 millió forint). Ők egyébként júniusban már kaptak 12 millió forintot Kásler Miklóstól arra, hogy film készüljön róluk.

A többiekhez képest kiugróan magas támogatásban részesült a Ghymes egy katolikus mise megírására (40 millió forint).

 

A nyerteseknek gratulálunk.

NKA, állami támogatás, Kásler Miklós

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek