A Királyra emlékeznek – még mindig az a kérdés, lesz-e szobra az Elvis parkban?

2021/08/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Budapesten az Elvis Presley park létrejötte, 2011 óta szervez a Magyar Elvis Klub gyertyafényes megemlékezést augusztus 16-án. Az eseményen mécseseket gyújtanak, virágokat helyeznek el, Elvis dalait hallgatják és éneklik közösen, profi zenészek és énekesek közreműködésével.

Fotó: Magyar Elvis Klub

Augusztus 16-án lesz 44 éve, hogy Elvis Presley túlhajszolt szervezete felmondta a szolgálatot. Bár tudta, milyen rossz állapotban van, nem akart lemondani a folyamatos koncertezésről, mert számára a rajongók és a színpadi jelenlét jelentettek mindent, úgy érezte, adni akar nekik, ameddig csak bír.

A világ sokféleképpen őrzi az emlékét: mára klasszikussá vált dalait rendszeresen játsszák a rádióadók, de a technika és az internet segítségével ma már számos módon hallgathatjuk, nézhetjük hangfelvételeit, filmjeit. Az évforduló környékén szerte a világon rendezvényeket tartanak, a legismertebb ezek közül az énekes Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított otthonában, Graceland-ben tartott gyertyafényes felvonulás.

Idén 10 éves az Elvis Presley park, ebből az alkalomból a klub egy rövid filmösszeállítást készít – ehhez kértek információkat a Fővárosi Önkormányzattól a jövőbeni tervekről. Azt a választ kapták, hogy jelenleg túl sok a szobor Budapesten, újabbak elhelyezését nem támogatják. A klub azonban nem adja fel, tovább folytatják a gyűjtést, amely jelenleg 1,5 millió forintnál tart. Bíznak abban, hogy a főváros álláspontja változik és hozzájárul az Elvis szobor vagy emlékmű felállításához a Budapest díszpolgáráról elnevezett parkban.

Az Elvis zenéjét szeretőket augusztus 16-án, hétfőn este 20 órára várják az Elvis Presley parkba a gyertyafényes megemlékezésre, augusztus 23-án, kedden 19 órától pedig egy könnyedebb hangulatú rendezvényen emlékeznek meg a Királyról: a park közelébe, a Rozmaring Kertvendéglőbe várják a stílus és a legendás zenész rajongóit, ahol egy Elvis-tribute zenekar, az Andorai Péter & The Graceband, valamint Farkas „Mester" László csapnak egy fergeteges bulit.

Elvis Presley, szobor, megemlékezés

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek