A Királyra emlékeznek – még mindig az a kérdés, lesz-e szobra az Elvis parkban?

2021/08/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Budapesten az Elvis Presley park létrejötte, 2011 óta szervez a Magyar Elvis Klub gyertyafényes megemlékezést augusztus 16-án. Az eseményen mécseseket gyújtanak, virágokat helyeznek el, Elvis dalait hallgatják és éneklik közösen, profi zenészek és énekesek közreműködésével.

Fotó: Magyar Elvis Klub

Augusztus 16-án lesz 44 éve, hogy Elvis Presley túlhajszolt szervezete felmondta a szolgálatot. Bár tudta, milyen rossz állapotban van, nem akart lemondani a folyamatos koncertezésről, mert számára a rajongók és a színpadi jelenlét jelentettek mindent, úgy érezte, adni akar nekik, ameddig csak bír.

A világ sokféleképpen őrzi az emlékét: mára klasszikussá vált dalait rendszeresen játsszák a rádióadók, de a technika és az internet segítségével ma már számos módon hallgathatjuk, nézhetjük hangfelvételeit, filmjeit. Az évforduló környékén szerte a világon rendezvényeket tartanak, a legismertebb ezek közül az énekes Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított otthonában, Graceland-ben tartott gyertyafényes felvonulás.

Idén 10 éves az Elvis Presley park, ebből az alkalomból a klub egy rövid filmösszeállítást készít – ehhez kértek információkat a Fővárosi Önkormányzattól a jövőbeni tervekről. Azt a választ kapták, hogy jelenleg túl sok a szobor Budapesten, újabbak elhelyezését nem támogatják. A klub azonban nem adja fel, tovább folytatják a gyűjtést, amely jelenleg 1,5 millió forintnál tart. Bíznak abban, hogy a főváros álláspontja változik és hozzájárul az Elvis szobor vagy emlékmű felállításához a Budapest díszpolgáráról elnevezett parkban.

Az Elvis zenéjét szeretőket augusztus 16-án, hétfőn este 20 órára várják az Elvis Presley parkba a gyertyafényes megemlékezésre, augusztus 23-án, kedden 19 órától pedig egy könnyedebb hangulatú rendezvényen emlékeznek meg a Királyról: a park közelébe, a Rozmaring Kertvendéglőbe várják a stílus és a legendás zenész rajongóit, ahol egy Elvis-tribute zenekar, az Andorai Péter & The Graceband, valamint Farkas „Mester" László csapnak egy fergeteges bulit.

Elvis Presley, szobor, megemlékezés

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek