A The Prodigy tagjai elérkezettnek látják az időt megszólalni

2021/02/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A The Prodigy tagjai a közösségi oldalukon jelentették be, hogy elérkezett az ideje annak, hogy elmeséljék a történetüket: dokumentumfilm készül a banda történetéből. A posztot a Blikk szúrta ki.

Fotó: The Prodigy/FB

Valójában nem tudjuk, hogy van-e még Prodigy: a brit bandáról Keith Flint halála óta (2019. március) – két sejtelmes posztot kivéve – nem igazán lehetett hallani. 

Noha annak idején az egész világ öngyilkosságról beszélt, az essexi halottkémi hivatal akkori jelentése szerint a toxikológiai vizsgálat meghatározatlan mennyiségű kokaint, alkoholt és kodeint talált Flint szervezetében – halálát fulladás okozta. Az viszont nem egyértelmű, hogy tragikus véletlen vagy szándékos tett okozta az énekes halálát. Csupán két nappal előtte még részt vett egy 5 kilométeres futáson, ráadásul megdöntötte saját eddigi csúcsát is...

A sajtó akkor azt írta, hogy vélhetően az vezetett az énekes halálához, hogy elhagyta a felesége, ráadásul szeretett közös essexi otthonukat is el kellett adnia. Keith Flint mély depresszióba zuhant, és újra a drogok után nyúlt.

Alig fél évvel halála után, 2019 novemberében kalapács alá kerültek Keit Flint személyes tárgyai. Átpörgetve a kollekciót, az embernek igen vegyes érzései támadtak, hiszen amíg bútorokat, festményeket, díjakat és lemezeket nézeget, az valahogy természetes, de amikor kiterítve látja a zenész pólóit, pulcsijait, gyűrűit, egyéb ruhadarabjait, akkor némi borzongás járja át...

Liam Howlett és Maxim a zenekar jövőjével kapcsolatban konkrétumokat még nem jelentettek be. Kivétel most. Azt ugyan nem tudni, hogy mi lesz a doku címe és mikorra várható a film, azt viszont már igen, hogy Paul Dugdale rendezi, aki nem ismeretlen a banda számára, hiszen már korábban is dolgoztak együtt vele, ezt a klipet is ő rendezte 2008-ban:

(via Blikk)

Prodigy, dokumentumfilm

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek