A The Prodigy tagjai elérkezettnek látják az időt megszólalni

2021/02/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A The Prodigy tagjai a közösségi oldalukon jelentették be, hogy elérkezett az ideje annak, hogy elmeséljék a történetüket: dokumentumfilm készül a banda történetéből. A posztot a Blikk szúrta ki.

Fotó: The Prodigy/FB

Valójában nem tudjuk, hogy van-e még Prodigy: a brit bandáról Keith Flint halála óta (2019. március) – két sejtelmes posztot kivéve – nem igazán lehetett hallani. 

Noha annak idején az egész világ öngyilkosságról beszélt, az essexi halottkémi hivatal akkori jelentése szerint a toxikológiai vizsgálat meghatározatlan mennyiségű kokaint, alkoholt és kodeint talált Flint szervezetében – halálát fulladás okozta. Az viszont nem egyértelmű, hogy tragikus véletlen vagy szándékos tett okozta az énekes halálát. Csupán két nappal előtte még részt vett egy 5 kilométeres futáson, ráadásul megdöntötte saját eddigi csúcsát is...

A sajtó akkor azt írta, hogy vélhetően az vezetett az énekes halálához, hogy elhagyta a felesége, ráadásul szeretett közös essexi otthonukat is el kellett adnia. Keith Flint mély depresszióba zuhant, és újra a drogok után nyúlt.

Alig fél évvel halála után, 2019 novemberében kalapács alá kerültek Keit Flint személyes tárgyai. Átpörgetve a kollekciót, az embernek igen vegyes érzései támadtak, hiszen amíg bútorokat, festményeket, díjakat és lemezeket nézeget, az valahogy természetes, de amikor kiterítve látja a zenész pólóit, pulcsijait, gyűrűit, egyéb ruhadarabjait, akkor némi borzongás járja át...

Liam Howlett és Maxim a zenekar jövőjével kapcsolatban konkrétumokat még nem jelentettek be. Kivétel most. Azt ugyan nem tudni, hogy mi lesz a doku címe és mikorra várható a film, azt viszont már igen, hogy Paul Dugdale rendezi, aki nem ismeretlen a banda számára, hiszen már korábban is dolgoztak együtt vele, ezt a klipet is ő rendezte 2008-ban:

(via Blikk)

Prodigy, dokumentumfilm

 

 

Szólj hozzá!


Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a Turbinában O’Sullivan

Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a...

Az ír származású Ian O’Sullivan komoly belső harc után az orvosi pályát hagyta maga mögött a zenélésért, 2020-ban szólóprodukciójával is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Március 18-án Mark Clarke volt a Barba Negra külföldi vendége. Az este két részből állt: az első felében a Cream-et muzsikáló Celebrations Day, a másodikban a Uriah Heep tribute-zenekar, a Heep Freedom muzsikál.

Meg kellett tanulniuk Fletch nélkül élni – jön az új lemez, indul a Depeche Mode turné

Új albumuk, a "Memento Mori" megjelenése előtt az NME Berlinben és Londonban is találkozott az ikonokkal, hogy beszélgessenek arról, miként találták meg újra az élet, a zene és egymás szeretetét a zenekari társ, Andy Fletcher elvesztése után. (A teljes interjú linkje a cikk végén.)
Új koncertek