A The Prodigy tagjai elérkezettnek látják az időt megszólalni

2021/02/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A The Prodigy tagjai a közösségi oldalukon jelentették be, hogy elérkezett az ideje annak, hogy elmeséljék a történetüket: dokumentumfilm készül a banda történetéből. A posztot a Blikk szúrta ki.

Fotó: The Prodigy/FB

Valójában nem tudjuk, hogy van-e még Prodigy: a brit bandáról Keith Flint halála óta (2019. március) – két sejtelmes posztot kivéve – nem igazán lehetett hallani. 

Noha annak idején az egész világ öngyilkosságról beszélt, az essexi halottkémi hivatal akkori jelentése szerint a toxikológiai vizsgálat meghatározatlan mennyiségű kokaint, alkoholt és kodeint talált Flint szervezetében – halálát fulladás okozta. Az viszont nem egyértelmű, hogy tragikus véletlen vagy szándékos tett okozta az énekes halálát. Csupán két nappal előtte még részt vett egy 5 kilométeres futáson, ráadásul megdöntötte saját eddigi csúcsát is...

A sajtó akkor azt írta, hogy vélhetően az vezetett az énekes halálához, hogy elhagyta a felesége, ráadásul szeretett közös essexi otthonukat is el kellett adnia. Keith Flint mély depresszióba zuhant, és újra a drogok után nyúlt.

Alig fél évvel halála után, 2019 novemberében kalapács alá kerültek Keit Flint személyes tárgyai. Átpörgetve a kollekciót, az embernek igen vegyes érzései támadtak, hiszen amíg bútorokat, festményeket, díjakat és lemezeket nézeget, az valahogy természetes, de amikor kiterítve látja a zenész pólóit, pulcsijait, gyűrűit, egyéb ruhadarabjait, akkor némi borzongás járja át...

Liam Howlett és Maxim a zenekar jövőjével kapcsolatban konkrétumokat még nem jelentettek be. Kivétel most. Azt ugyan nem tudni, hogy mi lesz a doku címe és mikorra várható a film, azt viszont már igen, hogy Paul Dugdale rendezi, aki nem ismeretlen a banda számára, hiszen már korábban is dolgoztak együtt vele, ezt a klipet is ő rendezte 2008-ban:

(via Blikk)

Prodigy, dokumentumfilm

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek