A The Prodigy tagjai elérkezettnek látják az időt megszólalni

2021/02/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A The Prodigy tagjai a közösségi oldalukon jelentették be, hogy elérkezett az ideje annak, hogy elmeséljék a történetüket: dokumentumfilm készül a banda történetéből. A posztot a Blikk szúrta ki.

Fotó: The Prodigy/FB

Valójában nem tudjuk, hogy van-e még Prodigy: a brit bandáról Keith Flint halála óta (2019. március) – két sejtelmes posztot kivéve – nem igazán lehetett hallani. 

Noha annak idején az egész világ öngyilkosságról beszélt, az essexi halottkémi hivatal akkori jelentése szerint a toxikológiai vizsgálat meghatározatlan mennyiségű kokaint, alkoholt és kodeint talált Flint szervezetében – halálát fulladás okozta. Az viszont nem egyértelmű, hogy tragikus véletlen vagy szándékos tett okozta az énekes halálát. Csupán két nappal előtte még részt vett egy 5 kilométeres futáson, ráadásul megdöntötte saját eddigi csúcsát is...

A sajtó akkor azt írta, hogy vélhetően az vezetett az énekes halálához, hogy elhagyta a felesége, ráadásul szeretett közös essexi otthonukat is el kellett adnia. Keith Flint mély depresszióba zuhant, és újra a drogok után nyúlt.

Alig fél évvel halála után, 2019 novemberében kalapács alá kerültek Keit Flint személyes tárgyai. Átpörgetve a kollekciót, az embernek igen vegyes érzései támadtak, hiszen amíg bútorokat, festményeket, díjakat és lemezeket nézeget, az valahogy természetes, de amikor kiterítve látja a zenész pólóit, pulcsijait, gyűrűit, egyéb ruhadarabjait, akkor némi borzongás járja át...

Liam Howlett és Maxim a zenekar jövőjével kapcsolatban konkrétumokat még nem jelentettek be. Kivétel most. Azt ugyan nem tudni, hogy mi lesz a doku címe és mikorra várható a film, azt viszont már igen, hogy Paul Dugdale rendezi, aki nem ismeretlen a banda számára, hiszen már korábban is dolgoztak együtt vele, ezt a klipet is ő rendezte 2008-ban:

(via Blikk)

Prodigy, dokumentumfilm

 

 

Szólj hozzá!


Pressert még mindig jó olvasni

Pressert még mindig jó olvasni

„Azt mondták, a második sokkal nehezebb lesz. Az biztos. De én nem ijedtem meg. Mert ez a könyv nem a második, hanem az első könyv második...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.

Csak egyetlen napon látható világszerte a Gorillaz koncertfilmje

A Song Machine Live From Kong címmel érkező, több mint két és fél órás koncertfilmet Magyarországon csak a Cinema MOM és a Pólus Mozi vetíti.
Új koncertek