A világ pillanatnyilag leghíresebb feelgood-videója – és annak mesés utóélete

2020/10/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Amikor először megnéztük a videót, csak mosolyogtunk rajta, és ízlelgettük a – nekünk – legújabb műfaji megjelölést: "feelgood videó"... TikTokosok előnyben. Aztán jöttek a hírek...

A világ pillanatnyilag leghíresebb feelgood-videója – és annak mesés utóélete

Szóval, az történt, hogy egy 37 éves, víz és villany nélküli lakókocsiban élő pasi, Nathan Apodaca feltöltött egy feelgood videót a TikTokra, amin semmi egyebet nem csinál, csak longboardozik meg üdítőt szlopál, s mindeme tevékenységéhez a Fleetwood Mac egyik száma a zenei aláfestés. (Egyébiránt azért a gördeszka, mert a kocsija összetört – ennek a későbbiekben lesz jelentősége.)

 

Feltesszük, ilyen videóból ezerszámra található a neten, de megint bebizonyosodott, amit mi is évek óta tapasztalunk: az isten se tudja, hogy efgy cikk vagy videó mitől pörög meg a felhasználók köreiben... Ez a videó azonban nem megpörgette, hanem fölrobbantotta a netet, és most már vagy 50 millióan megnézték – ráadásul ez a fajta népszerűség a dalt is visszalőtte a toplisták élére, ami talán nem is jöhetett volna jobbkor, mert a Fleetwood Mac most jelentetett meg egy válogatásalbumot 1969 to 1974 címmel.

De még nincs vége a történetnek. Egy videóinterjúban megkérdezték Nathant, hogy miért pont azt az üdítőt itta a felvételen (ez az Ocean Spray nevezetű cég áfonyaleve), mire a pasi a világ legtermészetesebb hangján azt válaszolta: azért, mert mindig ezt iszom... Hittünk neki. Viszont az üdítőitalgyártó sem volt hálátlan, megajándékozta egy Nissan Truck Frontier-vel az egyébként mezőgazdasági munkás férfit.

És még mindig nincs vége a sztorinak: a világhálón gyűjtés indult számára a lakhatási gondjai megoldására, és annyi pénz összejött, hogy Nathan a házvásárláson kívül azon is törheti a fejét, hogy melyik családtagjának mennyit ajándékozzon el az összegből.

Azóta hivatalos képviselője és weboldala is van, s izgalommal várjuk az újabb feelgood videóját – azért izgulunk érte, hogy ne egy gardróbszekrény-gyártó céggel szerződjön le a menedzsmentje... :)

 

 

 

 

Nathan Apodaca, feelgood, TikTok, vírusvideó, Fleetwood Mac

 

 

Szólj hozzá!


 Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd – a Magic Mirror idei programja

Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd...

Azt már megírtuk, hogy a fesztivál egyik legrégibb állandó helyszíne átköltözik a Sziget iroda/játszóterek környékére, most előre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a tányérokon a BBQ különlegességek.

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
Új koncertek