A WMMD harmadik alkalommal osztotta ki a Digitális Zenei Díjakat

2023/05/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az ezernél is több partnerrel rendelkező terjesztő cég 2021-ben döntött úgy először, hogy egy díjjal jutalmazza a legjobban teljesítő előadóit, és ezt a szokást már harmadjára is megismételték, egyrészt azért, hogy motiválják a lelkesen dolgozó előadókat, másrészt pedig azért, hogy meghálálják a közös munkát.

Harmadik alkalommal osztották ki a WMMD Digitális Zenei Díjait

Manapság digitálisan fogyasztjuk a legtöbb zenét, a Spotify, Apple Music, YouTube vagy épp a Deezer felületén, sőt, már a TikTok is azok közé a platformok közé tartozik, ahol megpörög és kedveltté válik egy-egy dal.

A 15 éves pályafutása alatt a WMMD kiterjedt kapcsolatrendszerre tett szert, így nem csak sikeresen szórja szét az előadók zenéit, de a nemzetközi zenei vérkeringésbe is egyre inkább bekapcsolódnak. Negyedik éve tagja a cég az Association of Independent Music angol zeneipari szervezetnek, hogy minél sikeresebben szerepelhessenek partnereik a nemzetközi piacon, fontos céljuk, hogy a zenekarok számára kiaknázzák az alternatív bevételi lehetőségeket is. Épp ezért fontos partnerségben állnak a Metával is, illetve a TikTok és a Spotify lehetőségei közül is olyanokat kínálnak a zenészeknek, amelyek a hazai piacon egyedülállóak.

“Mióta együtt dolgozom a WMMD-vel, azóta megértettem, mit jelent a digitális kiadás” - fogalmazta Horváth Tamás, aki már évek óta a digitális platformokon (Spotify, Appe Music, Deezer) zenéket forgalmazó WMMD partnere, és sorra kerülnek dalai a streaming platformok népszerű lejátszási listáiba.

Nem véletlenül idéztük őt: 2023-ban az énekes kapta a WMMD "Az év partnere" díját.

További elismerések:

A legnézettebb videó díj: 4S Street: Mesélek a bornak

Egyetlen év alatt 14 millió megtekintésnél jár az erdélyi banda klipje, így nem is volt kérdéses, hogy kik vehetik át az elismerést.

 

A leghallgatottabb lemez díj: Elefánt - EL

A streaming platformokon 2022-ben a WMMD előadói közül az Elefánt legújabb lemezét kedvelték leginkább a hallgatók.

TikTok best practice díj: The Anahit

A cég nagy hangsúlyt fektet a közösségi oldalak közül kifejezetten a TikTokon való jelenlétre, ezt pedig az Anahit példája mutatta a legszebben.

A legnagyobb hatású videó díj: Majka x Molnár Tomi - Azt beszélik a városban

Azt beszélték a városban, hogy óriásit megy Majkáék klipje - mi más is lehetett volna a legnagyobb hatású videó kategória díjazottja...

A május egy izgalmas és mozgalmas időszak a csapat számára, hiszen a WMMD delegációja az angliai The Great Escape fesztiválján is részt vesz, számos ismert, hazai tehetség kíséretében.

 

Így jut ki Giorgio, Lil Frakk és a The Anahit a The Great Escape fesztiválra

 

P.S. A WMMD Facebook oldalán a zenekarok/előadók számára rendszeresen osztanak meg hasznos infókat.

WMMD, Digitális Zenei Díj, Horváth Tamás, 4S Street, Elefánt, The Anahit, tiktok, Majka, Molnár Tomi

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek