Azért szólnak már novembertől a karácsonyi dalok, mert te akarod

2021/12/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Dalszerző blog értesülése szerint nem is utálja mindenki annyira a karácsonyi dalokat, sőt, már novemberben jelentkezik az igény az emberekben, hogy ünnepi dalokat hallgassanak.

Azért mennek már novembertől a karácsonyi dalok, mert te akarod

A The Guardian cikkének állításai után a Dalszerző megvizsgálta a magyar adatokat, és kiderült, hogy ez nálunk is így van: a karácsonyi slágerek már novemberben felbukkannak a magyar stream listán, igaz, a rádiók viszont jóval kevesebb ünnepi dalt játszanak.

Hiába halljuk minden évben, hogy miért kezdik olyan korán, az adatok azt mutatják, hogy nem felülről jön az igény a karácsonyi zenékre több mint egy hónappal az ünnep előtt. A stream szolgáltatókon látható, hogy már novemberben elején elkezdődnek nőni az ünnepi dalok lejátszásai (az Instrumental szerint a felhasználók elsősorban a maguk által készített karácsonyi playlisteket hallgatják).

P.S. December közepe előtt a brit top 30-as slágerlista harmada régi karácsonyi dalokból áll, 2020 karácsonyán pedig a top 20-ból a 19. és 20. helyen állt csak olyan dal, amiben “nem szerepelt száncsengő, hó vagy Mikulás” – a maradékból 14 régi, két új karácsonyi dal és két “a karácsonyi piacra célzó novelty dal” volt a Guardian szerint.

 

Már derékig járunk karácsonyi dalokban, itt vannak a legújabbak

 

Mariah Carey új karácsonyi dalát is rongyosra fogja hallgatni a világ?

 

karácsonyi dalok, stream, mikulás

 

 

Szólj hozzá!


 Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd – a Magic Mirror idei programja

Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd...

Azt már megírtuk, hogy a fesztivál egyik legrégibb állandó helyszíne átköltözik a Sziget iroda/játszóterek környékére, most előre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a tányérokon a BBQ különlegességek.

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
Új koncertek
60 ÉV 60 DAL
60 ÉV 60 DAL
Őriszentpéter 
60 ÉV 60 DAL
60 ÉV 60 DAL
Őriszentpéter 
60 ÉV 60 DAL
60 ÉV 60 DAL
Őriszentpéter 
60 ÉV 60 DAL
60 ÉV 60 DAL
Őriszentpéter 
NÓTÁR MARY A...
EVERNESS Fesztivál