Biztos nem lesz Chester Bennington-hologram, de a hangja hallható a régi-új Linkin Park-albumon

2023/03/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Meteora a Linkin Park második stúdióalbuma, amely 2003. március 25-én jelent meg. Világszerte 27 millió példányban kelt el, ezzel minden idők egyik legkelendőbb albuma. A dátum alapján már jól látható, hogy idén lesz 20 éves az album – az évfordulójára megjelenő "Meteora 20" kiadvány (április 7.) új számokat is tartalmaz a néhai Chester Bennington hangjával.

Újra hallható Chester Bennington  hangja

Miközben a banda átfésülte a Meteora archívumát, Mike Shinoda tudta, hogy a „Fighting Myself" ütős instrumental verziója felfedezésre vár, de meglepődve találta meg a saját – és Chester éneksávjait is. Ezután ütős mixet adott a többsávos számnak, és a dal végső formájában olyan lett, mint, amit Shinoda "egy végleges Linkin Park-szám"-nak nevezhetett el. Az új felvételben izzanak Shinoda éles verzéi, melyeket a torzított, zúzós gitárok fokoznak, miközben Bennington mindig felismerhető hangja megszólal: "Fighting myself I always lose"... A dal ismét egy mesterséges intelligencia segítségével elkészített animációs klipet kapott, amely alig egy napja van fent a videómegosztón, és már milliós nézettség fölött jár.

Az új dal követi a vezető „Lost" debütálását. A szám jelenségként és 2023 eddigi legnagyobb rockdalaként robbant be: kiviharzott a kapun, a zenei szcéna élvonalába került és a slágerlisták élén uralkodik most is. Eddig több mint 93 millió globális adatfolyamot és 30 millió YouTube-megtekintést gyűjtött össze lenyűgöző videóklipjével.

Chester Bennington március 20-án lett volna 47 éves. A zenekar így emlékezett meg a születésnapról:

Ha valaki mostanában Linkin Parkot akar hallgatni – koncerten, annak a Barba Negrába kell elmennie április elsején, ahol a Foo Lighers (Foo Fighters), a Blue Cold Jalapenos (RHCP) és a Piknik Park (Linkin Park) tribute zenekarok lépnek majd fel. És ez nem áprilisi tréfa, tényleg ez a nevük :)

A "rendes" Linkin Park turnéjáról vagy akár csak egyetlen koncertről egyelőre nincsenek hírek. Egy rádiófelvétel során a műsorvezető megkérdezte Mike Shinodát, hogy mit szólna egy Bennington-hologrammal kiegészített zenekarról, a válasz egy nagyon határozott NEM volt, Shinoda szerint a dolog "hátborzongató" lenne. Az ABBA hologram turnéjára utalva hozzátette, hogy azt még megérti, mert mindannyian élnek és a saját döntésük az efféle turné, de amikor már nem élő zenekari tag jelenne meg hologramként egy koncerten, arra koncertre ő nem venne jegyet... (Ezzel mások is így voltak, Amy Winehous és Whitney Houston rajongói is kiakadtak az ötleten.)

 

Linkin Park, Chester Bennington, 'Meteora, Mike Shinoda, AI, hologram

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek