Bocs, de októbertől már nem tudunk élőben bejelentkezni a koncertekről

2020/09/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Egészen őszinték leszünk: a sokadik cikket olvassuk a témában, és nem lett tisztább a kép, ami biztos, októbertől bekeményít a Facebook a zenei tartalmak megosztásával kapcsolatban.

Októbertől nem tudunk élőben bejelentkezni a koncertekről

A legvilágosabb számunkra  a Közösségi média mindenkinek blog posztja, bár amikor kérdőjel kerül egy cím végére, akkor a kigyúrt sajtómunkás tudja, hogy a szerző maga sem biztos a dologban, egyébként nem tenné oda...

Megpróbáljuk kiszedni a lényeget:

"Az utóbbi időben a YouTube szigorított a zene felhasználási szabályzatán, így akár már pár másodperces zenei részlet is büntetést vonhat maga után, ha a tartalom feltöltője nem rendelkezik a jogokkal. És most a Facebook is bekeményít."

Eddig értjük, bár nem szeretjük, amennyiben azonban mindez a  zenészek érdekét szolgálja – elfogadjuk! Ha eltűnnek az utragagyi képsorokkal összeállított kézműves klipek a videómegosztóról, már megérte.

És akkor jön a feketeleves:

"Ha felteszünk egy videót a Facebook-ra, amiben jogvédett zenét használunk – pl. aláfestésnek vagy a háttérben, jól kivehetően szól a hanganyag – akkor letilthatja videónkat a Facebook, de akár a zene tulajdonosa (legyen az a kiadó, előadó vagy valamilyen ügynökség) is számonkérheti rajtunk."

"A Facebook által meghatározott irányelvek arra vonatkoznak, amikor megosztunk bármilyen videót vagy egyéb tartalmat, amiben zene is van. Lehet ez egy élő adás is akár."

Ekkor jön az a mondat, ami összezavar minket minden platformon:

"Leginkább arra vonatkozik a szabályozás, ha nem saját célra, hanem mondjuk reklám célra használunk fel zenéket."

Öööö....

"Sajnos ez az élő adásban zenét szolgáltató előadók számára nagyon rossz hír. És főleg a koronavírus okozta káoszban lett népszerű, hogy zenészek online tartanak koncerteket, DJ-k virtuálisan zenélnek követőik számára. Viszont így problémás lesz mondjuk egy dalfeldolgozás eléneklése is."

Azt azért megnézzük, hogy a világ összes FB-felhasználója által megosztott posztokból kiszűrik, melyik zenei és azok közül melyik nem jogos tartalom – már, ha értik a saját szabályzásukat, de biztos lesz erre egy algoritmus, hiszen szoktunk büntit kapni az általunk megosztott zenei klipek frivolabb előképeiért is.

Tényleg, YT-videót szabad lesz megosztani...?

Azok a zenészek, akik teljesen összezavarodtak ebben a félig kinti, félig benti helyzetben, azoknak a blog segítséget nyújt ezzel a poszttal, és ha befizettek egy tanfolyamra nálunk, azt is megtudjátok, hogy a fenti helyzetet miképpen lehet orvosolni. Mi beírtakozunk majd.

 

 

 

Facebook, zene, megosztás, élőzene, tiltás, törlés

 

 

Szólj hozzá!


Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára Budapestre

Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára...

A zenész covidos lett, karanténba vonult – mindezt a közösségi médiájában jelentette be.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Három év után új lemezzel jelentkezett ZAZ

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője, azaz Zaz három évvel utolsó lemeze, az 'Effet miroir' után idén nyár végén tért vissza "Imagine" című felvételével, amely soron következő albumának előfutára is egyben.

Egy hajóban eveznek: egykori zenésztársa fiával énekel duettet Charlie

Horváth Charlie egykori zenésztársának tehetséges fiával, Erb Virgillel, művésznevén Giovannival adott duettet.
Új koncertek