Bocs, de októbertől már nem tudunk élőben bejelentkezni a koncertekről

2020/09/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Egészen őszinték leszünk: a sokadik cikket olvassuk a témában, és nem lett tisztább a kép, ami biztos, októbertől bekeményít a Facebook a zenei tartalmak megosztásával kapcsolatban.

Októbertől nem tudunk élőben bejelentkezni a koncertekről

A legvilágosabb számunkra  a Közösségi média mindenkinek blog posztja, bár amikor kérdőjel kerül egy cím végére, akkor a kigyúrt sajtómunkás tudja, hogy a szerző maga sem biztos a dologban, egyébként nem tenné oda...

Megpróbáljuk kiszedni a lényeget:

"Az utóbbi időben a YouTube szigorított a zene felhasználási szabályzatán, így akár már pár másodperces zenei részlet is büntetést vonhat maga után, ha a tartalom feltöltője nem rendelkezik a jogokkal. És most a Facebook is bekeményít."

Eddig értjük, bár nem szeretjük, amennyiben azonban mindez a  zenészek érdekét szolgálja – elfogadjuk! Ha eltűnnek az utragagyi képsorokkal összeállított kézműves klipek a videómegosztóról, már megérte.

És akkor jön a feketeleves:

"Ha felteszünk egy videót a Facebook-ra, amiben jogvédett zenét használunk – pl. aláfestésnek vagy a háttérben, jól kivehetően szól a hanganyag – akkor letilthatja videónkat a Facebook, de akár a zene tulajdonosa (legyen az a kiadó, előadó vagy valamilyen ügynökség) is számonkérheti rajtunk."

"A Facebook által meghatározott irányelvek arra vonatkoznak, amikor megosztunk bármilyen videót vagy egyéb tartalmat, amiben zene is van. Lehet ez egy élő adás is akár."

Ekkor jön az a mondat, ami összezavar minket minden platformon:

"Leginkább arra vonatkozik a szabályozás, ha nem saját célra, hanem mondjuk reklám célra használunk fel zenéket."

Öööö....

"Sajnos ez az élő adásban zenét szolgáltató előadók számára nagyon rossz hír. És főleg a koronavírus okozta káoszban lett népszerű, hogy zenészek online tartanak koncerteket, DJ-k virtuálisan zenélnek követőik számára. Viszont így problémás lesz mondjuk egy dalfeldolgozás eléneklése is."

Azt azért megnézzük, hogy a világ összes FB-felhasználója által megosztott posztokból kiszűrik, melyik zenei és azok közül melyik nem jogos tartalom – már, ha értik a saját szabályzásukat, de biztos lesz erre egy algoritmus, hiszen szoktunk büntit kapni az általunk megosztott zenei klipek frivolabb előképeiért is.

Tényleg, YT-videót szabad lesz megosztani...?

Azok a zenészek, akik teljesen összezavarodtak ebben a félig kinti, félig benti helyzetben, azoknak a blog segítséget nyújt ezzel a poszttal, és ha befizettek egy tanfolyamra nálunk, azt is megtudjátok, hogy a fenti helyzetet miképpen lehet orvosolni. Mi beírtakozunk majd.

 

 

 

Facebook, zene, megosztás, élőzene, tiltás, törlés

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek