Chris Cornell halála után először zenélnek együtt a Soundgarden-tagok

2018/04/20  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

A Soundgarden együttes két tagja újra együtt fog zenélni, most először a legendás Chris Cornell tavalyi váratlan halála óta, állítja a New Musical Express. Kim Thayil és Matt Cameron a dán Northside Fesztiválon fog fellépni június 8-án pénteken.

 Chris Cornell halála után először zenélnek együtt a Soundgarden-tagok

A Soundgarden egy mára már legendássá vált amerikai rockegyüttes, melyet 1984-ben alapított Chris Cornell, Kim Thayil és Hiro Yamamoto. Matt Cameron 1986-ban vált teljes értékű bandataggá dobosként, míg Ben Shepherd basszusgitáros 1990-ben cserélte le Yamamoto-t.

Tavaly májusban a Soundgarden és Audioslave-tagja, Chris Cornell 52 évesen, tragikus váratlansággal hunyt el. Halála előtti estén még fellépett a Soundgardennel a detroit-i Fox Theatre-ben. Bár ennek tudatában rendkívül nehéz meghallgatni, aki kíváncsi rá, itt egy csodás dal erről az esétől:

Matt Cameron, aki régen a Soundgardenben, jelenleg pedig a Pearl Jamben játszik dobosként, illetve Kim Thayil gitáros a Northside fesztiválon fog fellépni egy rock ‘n’ roll szupercsapat tagjaként. Az MC50 elnevezésű zenekarban játszik még Marcus Durant a Zen Guerrilla-ból, és a Was (Not Was) alapítója, illetve a The Rolling Stones producere, Don Was. A banda az MC5 nevű rockegyüttes Kick Out the Jams albumának 50. évfordulója alkalmából alakult meg. A Soundgarden volt basszusgitárosáról, Ben Shepherd-ről úgy tudni, hogy nem fog csatlakozni.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek