Ennyiszer játszották 2022-ben a rádiók az Úristent

2023/02/03  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Elkészültek az éves összesített slágerlisták: most kiderül, mely dalok pörögtek a legtöbbször a rádiókban és a streaming felületeken, illetve mely albumok fogytak a legjobban 2022-ben. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy tavaly a csapból is a VALMAR és Szikora Robi közös slágere folyt, így nem is csoda, hogy a felvétel sikert sikerre, illetve rekordot rekordra halmoz.

Ennyiszer játszották 2022-ben a rádiók az Úristent

Az "Úristen" a Magyar Rádiós Top 100 első helyezettjeként nemcsak 2022 legjátszottabb hazai rádiós slágere lett, de a játszásszám alapján összeállított Editors' Choice Top 100 trónját is meghódította, megelőzve a külföldi előadókat is. A felvétel a Radiomonitor.com adatai alapján 9021 alkalommal csendült fel a rádiókban. A letöltések és eladások darabszáma alapján számított Single Top 100-on is ez a kislemez végzett az első helyen.

A VALMAR duója és Szikora Robi két slágerlista-történeti rekordot is megdöntöttek:

  • egyrészt Elton John és Dua Lipa csúcseredményét, melyet a páros a "Cold Heart" című felvétellel tartott, viszont immár az "Úristen" című sláger 27 hetes listavezető pozíciójával az Editors' Choice Top 40 rekordere.
  • Emellett a Magyar Rádiós Top 40-ben is rekordot állítottak fel: az "Úristen" a 34 hetes #1 pozíciójával a kizárólag hazai dalokat tartalmazó slágerlista történetének legsikeresebb szereplője lett.

 

Magyarország legsikeresebb lemezeit 2022-ben Ákos és az Omega tudhatták magukénak. Ákos arany minősítésű "Magunk maradtunk" című filmzenei korongja az eladott darabszám alapján, míg az Omega már 5x platina minősítésű "Testamentum" című lemeze folyamatos slágerlistás jelenlétének köszönhetően vezeti az Album Top 100-at.

 

A több száz sláger kimagasló eredményein túl ezúttal azt is megtudhatjuk, mely zenei előadók voltak a legsikeresebbek 2022-ben a rádiók műsorán. Az élen a Halott Pénz áll, akiknek 17 produkciója összesen 38.005 alkalommal pörgött a hazai frekvenciákon, ezzel ők lettek a legtöbbször játszott zenekar az évben. A második helyen Lotfi Begi áll 35.380 játszással és 19 slágerrel. A dobogó harmadik fokát Rúzsa Magdolna foglalja el, aki 33.887 játszással és 15 sikerdallal a legjátszottabb magyar énekesnő.

 

Az Azahriah x Desh produkció tavalyis tartolt, és most sincs ez másképp. Idén "Pullup" című daluk került a hallgatásszám alapján összesített Stream Top 100 élére, és olyan kitartóan hallgatták a rajongók, hogy - a nemzetközi mezőnyt is lekörözve - ez lett a listás helyezések alapján is a #1 streamsláger.

 

A teljes lista itt böngészhető.

 

 

 

slágerlista, mahasz, valmar, úristen, szikora robi, omega

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek