Tavaly 20 ezer darabbal több vinyllemez fogyott itthon

Mindemellett továbbra is az előfizetéses online zenehallgatás a 9,3 milliárd forintos hazai hangfelvételipar zászlóshajója: 2023-ban a 7,5 milliárd forintnyi digitális zenei bevétel jelentős része a zenei streamingnek volt köszönhető.

Fotó: Robin McPherson/pexels.com
Azahriah nem csak az Arénában triplázik

Azahriah nem csak az Arénában triplázik

A Hivatalos magyar slágerlisták éves összesítéséből kiderült, hogy melyek voltak a legnépszerűbb slágerek a zenei streaming szolgáltatásokban, a rádiókban és a klubokban, illetve hogy mely albumok fogytak a legjobban 2023-ban. Azahriah a megújult Album és Single toplistákon is tarolt,...
 
Fotó: IFPI

Idén is Taylor Swift adta el a legtöbb lemezt

A hangfelvétel-kiadók nemzetközi szervezete, az IFPI – amelynek hazai képviselője a MAHASZ – idén is összesítette, hogy mely előadók produkálták a legtöbb eladást az előző évben. A 2022-es mezőny első helyén Taylor Swift áll, aki ezáltal harmadszorra nyerte el az IFPI Global...
 
 
Ennyiszer játszották 2022-ben a rádiók az Úristent

Ennyiszer játszották 2022-ben a rádiók az Úristent

Elkészültek az éves összesített slágerlisták: most kiderül, mely dalok pörögtek a legtöbbször a rádiókban és a streaming felületeken, illetve mely albumok fogytak a legjobban 2022-ben. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy tavaly a csapból is a VALMAR és Szikora Robi közös slágere...
 
Ha ez statisztika nem így állna, a zene már halott lenne

Ha ez statisztika nem így állna, a zene már halott lenne

A zenei streamingnek köszönheti a hangfelvételipar a növekedését – de ez nem akkora csoda: a szomorú valóságban jelenleg kizárólag így juthatnak a felhasználók (új) zenékhez.
 
Fotó: pexels.com

Egy dolog jó a rádiókban: hogy nem hallom őket

Három dolog lehetséges: akik vesznek lemezeket, azok nem hallgatnak rádiót; akik hallgatnak rádiót, azok nem vesznek lemezeket; a rádiók szerkesztői lemezeket sem vesznek és rádiót sem hallgatnak. Még a saját adójukat sem.
 
Fotó: Pexels.com

Megvan, melyik 100 magyar számot játszották tavaly a legtöbbször a rádiók

Mi több, összesített éves listát készített a Mahasz 9 másik kategóriában is, de mi most csak a magyar mezőnyt, vagyis a Magyar Rádiós Top 100-at vesszük górcső alá, abból is az első tízet emeljük ki.
 
 
 A Bagossy Brothers Company

A 43. hét csúcsra jutott dalai

A magyarok közül Rúzsa Magdi és a Bagossy Brothers Company lehetnek elégedettek, de nem dőlhetnek hátra, ha a csúcsdöntést tűzték ki célul. A Top 40 albumoon kívül egyelőre még minden lista élén külföldi előadó áll.
 
Fotó: Follow The Flow Facebook

Tarolt a rap a magyar lejátszási listákon a nyáron

A Follow The Flow formáció szinte minden slágerlistán bezsebelte az aranyérmet a nyári összesítésben, de általában elmondható, hogy a rapzene jeles képviselőire kíváncsiak a legtöbben a YouTube-on és a Spotify-on is a most közzétett friss adatok alapján.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek