Ezt a dalt soha többé nem fogják énekelni Korda Györgyék

2021/07/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Bors értesülése szerint másodfokon is döntött a bíróság Balázs Kláriék plágiumügyéről.

Fotó: EFOTT (2010.)

A pert egy Izraelben élő francia zeneszerző, Henri Bratter indította az énekespár ellen, mivel szerinte az 1993-ban kiadott, „Találd ki gyorsan a gondolatom” című számuk nagyon hasonlít Ofra Haza izraeli énekesnő 1981-ben, általa szerzett „Tfila” című slágerére.

 

"Talán nem kell ecsetelnem, hogy ez milyen elkeserítő nekem, nekünk, akiknek sok száz slágerünk van és még soha az életben nem keveredtünk plágium gyanújába"mondta az énekesnő a Borsnak.

A sláger magyar szövegét Szenes Iván írta, s Balázs Klári és Korda György 2018-ig számos alkalommal tűzte műsorra, erre hivatkozva – mivelhogy szerinte ennyit kerestek rajta 40 év alatt – követelt tőlük a zeneszerző hatvanmillió forintnak megfelelő kártérítést, amelynek most a töredékét kapja meg. A házaspár sosem állította, hogy ez a saját számuk...

A jogvita kirobbanása után azonban egyszer sem énekelték – és eztán sem fogják, a videómegosztón a cikk írásának pillanatában még megtalálható:

 

Már megint lenyúlták a Gyöngyhajú lányt

 

Hivatalos: nem lopta a Led Zeppelin a Stairway to Heaven bevezető riffjét

 

Shakirát plágiummal vádolja egy kubai zenész

 

Korda György, Balázs Klári, plágium, Ofra Haza

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek