Menopauza 1170x180

Felmérik, mekkora kár érte/éri a magyar könnyűzenét – töltsd ki a kérdővet, ha érintett vagy!

2020/03/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A szerda délután bejelentett, a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzet erőteljes hatással van a teljes gazdasági életre, beleértve a kulturális élet szereplőit, dolgozóit. Ebben a helyzetben legfontosabb az emberélet védelme, a gazdaság működőképességének a biztosítása. Ugyanakkor a jövő, a veszélyhelyzet utáni időszakra való felkészülés érdekében tudnunk kell, milyen károkat szenved el a könnyűzenei szféra Magyarországon.

A fotó illusztráció (Pexels.com)

A koronavírus megjelenése miatt már március 11-e előtt is mondtak le könnyűzenei eseményeket. A kormány intézkedéseinek következtében azonban egyértelművé vált, hogy március 12-től – bizonytalan ideig – a koncertek, fesztiválok és egyéb zenés események elmaradása nem egyedi eset lesz, hanem általános gyakorlat az egész országban. Azzal, hogy zárt térben 100 fő fölötti rendezvény nem tartható, lényegében a hazai, élő könnyűzenei produkciók is szünetelnek.

Ez pedig nemcsak a zenészeket, de nagyon sok technikust, menedzsert, klubtulajdonost és a szórakozóhelyek munkatársait is érinti.

 

Annak érdekében, hogy legalább viszonylag objektív információink legyenek a már felmérhető – prognosztizálható – károkról, a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) elektronikus kérdőíves felmérést indít (olasz minta alapján) a szféra szereplői körében. A KÖSZI a felmérés során keletkező adatokat kizárólag tájékoztatási céllal, a döntéshozók informálása érdekében fogja felhasználni. Az NKA Hangfoglaló Program programirodai feladatainak ellátójaként külön rendszerezi a pályázóktól érkező információkat.

Amennyiben a könnyűzenei élet szereplőjeként úgy érzed, fontos, hogy tényszerű adatok alapján lehessen a szakmát ért károkról beszélni, kérjük, a kérdőív kitöltésével és terjesztésével legyél a segítségükre!

 

A kérdőív elérhető és megosztható ezen a linken.

koronavírus, járvány, programtörlés, veszélyhelyzet, kárfelmésér, Hangfoglaló, NKA

 

 

Szólj hozzá!


Legendás amerikai gitáros ad gitárleckét Újpesten

Legendás amerikai gitáros ad gitárleckét Újpesten

Greg Howe az idén megjelenő 'Lost And Found' lemeze köré kerített turné alkalmával Budapestre is ellátogat: október 26-án, szombaton az OFF...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Ingyen mehetsz a minifesztiválra, ha eltetted emlékbe a régi jegyed. A Metal Lady is fellép!

Október 26-án egy – szinte időutazással is felérő – minifesztiválnak ad helyet a Barba Negra. A koncertet rendező H-Music Hungary – aka Metal Hammer – 1999 október 23-án szervezte meg első koncertjét, és a 25 éves évfordulón azzal ajándékozza meg a közönséget, hogy akár ingyen is látogatható a rendezvény...

Világkörüli utazás a budapesti klubokban – koncertajánló

Nem csak a műfajok, de az előadók származási helye szempontjából is színes a felhozatal: érkezik zenekar Bejrútból, vendégbanda a skót felföldről, egy eleddig együtt még sosem látott jazz formáció Amerikából, az underground szcéna egyik kiválósága Németországból, először látogat hozzánk egy ausztrál csapat, de érkezik...
Új koncertek