Felmérik, mekkora kár érte/éri a magyar könnyűzenét – töltsd ki a kérdővet, ha érintett vagy!

2020/03/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A szerda délután bejelentett, a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzet erőteljes hatással van a teljes gazdasági életre, beleértve a kulturális élet szereplőit, dolgozóit. Ebben a helyzetben legfontosabb az emberélet védelme, a gazdaság működőképességének a biztosítása. Ugyanakkor a jövő, a veszélyhelyzet utáni időszakra való felkészülés érdekében tudnunk kell, milyen károkat szenved el a könnyűzenei szféra Magyarországon.

A fotó illusztráció (Pexels.com)

A koronavírus megjelenése miatt már március 11-e előtt is mondtak le könnyűzenei eseményeket. A kormány intézkedéseinek következtében azonban egyértelművé vált, hogy március 12-től – bizonytalan ideig – a koncertek, fesztiválok és egyéb zenés események elmaradása nem egyedi eset lesz, hanem általános gyakorlat az egész országban. Azzal, hogy zárt térben 100 fő fölötti rendezvény nem tartható, lényegében a hazai, élő könnyűzenei produkciók is szünetelnek.

Ez pedig nemcsak a zenészeket, de nagyon sok technikust, menedzsert, klubtulajdonost és a szórakozóhelyek munkatársait is érinti.

 

Annak érdekében, hogy legalább viszonylag objektív információink legyenek a már felmérhető – prognosztizálható – károkról, a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) elektronikus kérdőíves felmérést indít (olasz minta alapján) a szféra szereplői körében. A KÖSZI a felmérés során keletkező adatokat kizárólag tájékoztatási céllal, a döntéshozók informálása érdekében fogja felhasználni. Az NKA Hangfoglaló Program programirodai feladatainak ellátójaként külön rendszerezi a pályázóktól érkező információkat.

Amennyiben a könnyűzenei élet szereplőjeként úgy érzed, fontos, hogy tényszerű adatok alapján lehessen a szakmát ért károkról beszélni, kérjük, a kérdőív kitöltésével és terjesztésével legyél a segítségükre!

 

A kérdőív elérhető és megosztható ezen a linken.

koronavírus, járvány, programtörlés, veszélyhelyzet, kárfelmésér, Hangfoglaló, NKA

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek