Gyertyás megemlékezés lesz az Elvis parkban

2020/08/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Magyar Elvis Klub 10. alkalommal szervez gyertyafényes megemlékezést a budapesti Elvis Presley parkban.

Elvis

"Meghalt a Király!"

43 évvel ezelőtt, 1977. augusztus 16-án ezekkel a szavakkal jelentette be először elcsukló hangon egy rádióriporter, és nem sokkal később hírügynökségek tucatjai adták tovább az egész világot megrázó hírt: Elvis Presley halott. Elvis halálának évfordulójáról világszerte megemlékeznek, szülővárosában, Memphisben ilyenkor a világ minden pontjáról érkező, sok ezer ember részvételével egyhetes Elvis Week-et tartanak. Ez az esemény idén – a koronavírus járvány miatt – online kerülnek megrendezésre.

Hazánkban azonban nem csak virtuálisan emlékeznek a Királyra. Számos zenekar klubkoncertje mellett, augusztus 16-án, Elvis Presley halálának évfordulóján a Magyar Elvis Klub várja a rajongókat, Elvis zenéjét kedvelőket a nevét viselő budai parkba – immár a 10. alkalommal. Ezeken az igen meghitt, hangulatos eseményeken egy-egy szál virággal, mécsesekkel, közös zenehallgatással és énekléssel, akusztikus zenéléssel tisztelegnek a korszakos jelentőségű énekes emléke előtt.

A megemlékezés augusztus 16-án este 8 órakor kezdődik, egy akusztikus minikoncert erejéig a Crazy Cat and the Blue Moons zenekar is fellép.

A Magyar Elvis Klub reméli és szeretné, ha egész alakos szobra is kerülhetne ide, ennek érdekében folyamatosan gyűjtenek és keresik a támogatókat is.

Az idei megemlékezést még szomorúbbá teszi a megrázó tény, hogy alig néhány hete hunyt el az énekes egyetlen fiúunokája, Benjamin Keough. Önkezével vetett véget életének. A hírek szerint igen érzékeny fiú nem bírta a neves nagypapa miatt ránehezedő nagy nyomást. Az idei rendezvényeken minden bizonnyal róla is megemlékeznek.

 

Elvis Presley, Magyar Elvis Klub, Benjamin Keough, megemlékezés

 

 

Szólj hozzá!


A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező...

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

És akkor a Petőfi hídon kigyulladt a turnébusz...

Bensőséges és egyben nagyon vidám hangulatú közös interjú Kispál Andrással és Lovasi Andrással a Lemezjátszó Classic sorozatban. A két zenész a Kispál és a Borz kezdeti éveit idézi fel, és mesél az első két lemezük készültéről.

Múlnak a gyermekévek: Kiszel Tünde lánya videóklipben szerepel

Hunyadi Donatella is szerepel abban a videóklipben, ami néhány napja debütált a YouTube-on.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek