Gyertyás megemlékezés lesz az Elvis parkban

2020/08/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Magyar Elvis Klub 10. alkalommal szervez gyertyafényes megemlékezést a budapesti Elvis Presley parkban.

Elvis

"Meghalt a Király!"

43 évvel ezelőtt, 1977. augusztus 16-án ezekkel a szavakkal jelentette be először elcsukló hangon egy rádióriporter, és nem sokkal később hírügynökségek tucatjai adták tovább az egész világot megrázó hírt: Elvis Presley halott. Elvis halálának évfordulójáról világszerte megemlékeznek, szülővárosában, Memphisben ilyenkor a világ minden pontjáról érkező, sok ezer ember részvételével egyhetes Elvis Week-et tartanak. Ez az esemény idén – a koronavírus járvány miatt – online kerülnek megrendezésre.

Hazánkban azonban nem csak virtuálisan emlékeznek a Királyra. Számos zenekar klubkoncertje mellett, augusztus 16-án, Elvis Presley halálának évfordulóján a Magyar Elvis Klub várja a rajongókat, Elvis zenéjét kedvelőket a nevét viselő budai parkba – immár a 10. alkalommal. Ezeken az igen meghitt, hangulatos eseményeken egy-egy szál virággal, mécsesekkel, közös zenehallgatással és énekléssel, akusztikus zenéléssel tisztelegnek a korszakos jelentőségű énekes emléke előtt.

A megemlékezés augusztus 16-án este 8 órakor kezdődik, egy akusztikus minikoncert erejéig a Crazy Cat and the Blue Moons zenekar is fellép.

A Magyar Elvis Klub reméli és szeretné, ha egész alakos szobra is kerülhetne ide, ennek érdekében folyamatosan gyűjtenek és keresik a támogatókat is.

Az idei megemlékezést még szomorúbbá teszi a megrázó tény, hogy alig néhány hete hunyt el az énekes egyetlen fiúunokája, Benjamin Keough. Önkezével vetett véget életének. A hírek szerint igen érzékeny fiú nem bírta a neves nagypapa miatt ránehezedő nagy nyomást. Az idei rendezvényeken minden bizonnyal róla is megemlékeznek.

 

Elvis Presley, Magyar Elvis Klub, Benjamin Keough, megemlékezés

 

 

Szólj hozzá!


Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a kényelmes bejutás érdekében a meghirdetettnél korábban, 16 órakor megnyitják a kapukat a szombati 65 éves...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutató is lesz a Kutatók éjszakáján

Összesen mintegy 70 különleges programmal, köztük szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutatóval várják a kutatók a tudomány iránt érdeklődőket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szeptember 30-án és október 1-jén a Kutatók éjszakája alkalmából, amelyen megnyitja a kapuit az egyetem számos...
Új koncertek