Gyertyás megemlékezés lesz az Elvis parkban

2020/08/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Magyar Elvis Klub 10. alkalommal szervez gyertyafényes megemlékezést a budapesti Elvis Presley parkban.

Elvis

"Meghalt a Király!"

43 évvel ezelőtt, 1977. augusztus 16-án ezekkel a szavakkal jelentette be először elcsukló hangon egy rádióriporter, és nem sokkal később hírügynökségek tucatjai adták tovább az egész világot megrázó hírt: Elvis Presley halott. Elvis halálának évfordulójáról világszerte megemlékeznek, szülővárosában, Memphisben ilyenkor a világ minden pontjáról érkező, sok ezer ember részvételével egyhetes Elvis Week-et tartanak. Ez az esemény idén – a koronavírus járvány miatt – online kerülnek megrendezésre.

Hazánkban azonban nem csak virtuálisan emlékeznek a Királyra. Számos zenekar klubkoncertje mellett, augusztus 16-án, Elvis Presley halálának évfordulóján a Magyar Elvis Klub várja a rajongókat, Elvis zenéjét kedvelőket a nevét viselő budai parkba – immár a 10. alkalommal. Ezeken az igen meghitt, hangulatos eseményeken egy-egy szál virággal, mécsesekkel, közös zenehallgatással és énekléssel, akusztikus zenéléssel tisztelegnek a korszakos jelentőségű énekes emléke előtt.

A megemlékezés augusztus 16-án este 8 órakor kezdődik, egy akusztikus minikoncert erejéig a Crazy Cat and the Blue Moons zenekar is fellép.

A Magyar Elvis Klub reméli és szeretné, ha egész alakos szobra is kerülhetne ide, ennek érdekében folyamatosan gyűjtenek és keresik a támogatókat is.

Az idei megemlékezést még szomorúbbá teszi a megrázó tény, hogy alig néhány hete hunyt el az énekes egyetlen fiúunokája, Benjamin Keough. Önkezével vetett véget életének. A hírek szerint igen érzékeny fiú nem bírta a neves nagypapa miatt ránehezedő nagy nyomást. Az idei rendezvényeken minden bizonnyal róla is megemlékeznek.

 

Elvis Presley, Magyar Elvis Klub, Benjamin Keough, megemlékezés

 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Persze, tudtuk, hiszen mondták július elején, hogy a frontember év végéig terápiás célból visszavonul, de azt is mondták, hogy a zenekar is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ma van a takarítás világnapja – Takarítónőőő jeee!

Az Animal Cannibals Takarítónő című slágerén nem fog az idő vasfoga, egy felfrissítés azonban sohasem árt, főleg akkor, ha az illető hölgy immáron 25 éve suvickol.

A koncerteken is kötelező lesz maszkot viselni?

A Magyar Közlöny friss számából kiderült, hogy az új szabályozás hétfőtől lép életbe – tájékoztat a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek