Hang és fény: indulnak az A38 Akadémia koncerttechnikai képzései

2022/01/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az Akadémia zeneipari képzési programja azok számára lehet érdekes, akik a koncert- és televízióműsor produkciós technikát professzionálisan szeretnék elsajátítani.

Fotó: A38

Napjainkban a könnyűzene az egyik legnépszerűbb kulturális produktum – a különböző fesztiválok, koncertek és rendezvények lebonyolításához a könnyűzenei piacnak pedig folyamatos szakember utánpótlásra van szüksége. Az A38 Akadémia három gyorsított ütemű, intenzív képzését sikeresen teljesítő tanulók precíz, minden szakmai helyzetre készenálló profiként lépnek a zenei szcéna bármely produkciós területére.

Hangosító képzés

Szakképzés olyan hangtechnikai tapasztalattal rendelkező hallgatók számára, akik gyakorlatias tudásra vágynak a zenei hangprodukció különböző területein.
A képzés elvégzését követően a résztvevők átlátják a különböző hangrendszereket, mikrofontípusokat. Jártasak lesznek a digitális keverőpultok és a Pro Tools használatában, illetve magabiztosan fognak mozogni bármely élőzenei produkció hangtechnikai lebonyolításában.

Jelentkezési határidő: 2022.01.28.

Kezdés: 2022.02.12.

 

Világosító képzés

Ide azokat várják, akik zenei, illetve televíziós produkciók keretében szeretnék a világítástechnika alapjait elsajátítani. A végzett hallgatók képesek lesznek színpadi világítástechnikai rendszerek kivitelezésére, működtetésére és televízióműsorok igényes világítástechnikájának megvalósítására.

Jelentkezési határidő: 2022.02.04.

Kezdés: 2022.02.19.

 

Live Steam Mozgóképgyártó képzés

A kurzus a különböző televízióműsorok és élő események közvetítésének produkciós gyártásába vonja be az operatőri pálya iránt érdeklődő hallgatókat. A diákoknak lehetőségük van éles produkciók mozgóképgyártó munkafolyamataiban tapasztalatot szerezni. A képzés teljesítésével a résztvevők betölthetnek segédoperatőri, hangrögzítő asszisztensi, világosító, felvételvezetői, rendezőasszisztensi és vágóasszisztensi feladatköröket

Jelentkezési határidő: 2022.02.11.

Kezdés: 2022.02.26.

 

A szakemberhiány alapjaiban rengeti meg a rendezvényszektort

 

Egy koncertből nélkülünk ennyit láttok és ennyit hallotok

 

Papírhoz kötik rövidesen a hangosítók foglalkoztatását

 

A38 Akadémia, képzés, koncerttechnikus, háttéripar

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest