Hatodszorra küzdenek a hazai előadók a Nagy-Szín-Pad! versenyében

2019/04/25  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Idén májusban hatodik alkalommal csapnak össze a legkülönbözőbb műfajokból érkező zenekarok és előadók a Nagy-Szín-Pad! igencsak csábító nyereményeiért, köztük a Sziget fesztivál nagyszínpadán való szereplés lehetőségért. A nyolc produkció a szakmai zsűri pontjai mellett természetesen a közönség szavazatait is nagyon várja!

Hatodszorra küzdenek hazai előadók a Nagy-Szín-Pad! versenyében

A Nagy-Szín-Pad! kizárólag meghívásos alapon működik, a szervezők nem fogadnak el jelentkezést. Nem tehetségkutató, hanem "tehetségMUTATÓ", amelyben olyan előadók és zenekarok vesznek részt, akik klubszinten már jelentős népszerűségre tettek szert. A rendezvénysorozat egyfajta katapultként is szolgálhat azok számára, akik eddigi karrierjük során már bizonyították a nagyszínpad-érettségüket, megalapozták a jövőjüket, de a nagy áttörés lehetőségére még várakoznak. A Nagy-Szín-Pad! hitelességét jól példázza, hogy eddigi éveiben olyan előadók és zenekarok szerepeltek benne, akik ma már arénákat töltenek meg, és a fesztiválok nagyszínpadán, főműsoridőben játszanak, elég, ha csak a Halott Pénzre, a Margaret Island-re, a Honeybeastre, a Lóci Játszikra, vagy a tavalyi győztes Apey & the Pea-re gondolnunk.

Száznál is több koncertszervezőtől, producertől, újságírótól, zenei szerkesztőtől érkeznek ajánlások azokról a zenekarokról és előadókról, akik önerőből jutottak el teltházas klubkoncertekig, vagy éppen rádióban és YouTube-on népszerű dalokig. Közülük választja ki egy nagy létszámú kör azt a nyolc előadót, akiket meghívnak a versenyre.

A versenyzők párban lépnek fel az Akvárium Klub színpadán, ahol mindenki egy-egy órás koncerttel bizonyíthatja be a zsűrinek és a közönségnek, hogy érdemes lenne a fődíjra. A tét nem kicsi, hisz a Nagy-Szín-Pad! győztese bemutatkozhat a Sziget, a Telekom VOLT fesztivál, a STRAND fesztivál és a Campus fesztivál nagyszínpadán, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj 2019-es showműsorába, amelynek idén is a STRAND fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét kap az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar 1-1 millió forintos videóklip támogatásban részesül, és egy valaki vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba. Ráadásképp az elődöntők összes résztvevője fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

Az idei beosztás alapján a következő párok mérkőznek egymással:

  • Május 8.

Follow the Flow / KosziJanka

  • Május 9.

Nomad / New Level Empire

  • Május 10.

USEME / Stolen Beat

  • Május 11.

USNK / The Bluebay Foxes

A döntőbe jutott zenekarok május 16-án vívják a végső csatát, ahol azonban már csak a közönség szavazatai számítanak.

A közönség mellett idén is 10 tagú Nagy-Szín-Pad! Crew zsűrizi a produkciókat, akik szakmai szemmel értékelnek pontok formájában. Az ismert zenészekből, szervezőkből álló csapatba az alábbi tagokat delegálták:

Áron András "Apey", a tavalyi Nagy-Szín-Pad! győztes Apey & the Pea frontembere.

Boros Csaba, a Republik együttes frontembere és a Petőfi Rádió műsorvezetője.

Lábas Viki, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Margaret Island énekesnője.

Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand Fesztivál vezetője, a Sziget zenei igazgatója valamint a NAGY-SZÍN-PAD! alapítója.

Marsalkó Dávid, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Halott Pénz alapítója, frontembere.

Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója

Muraközi Péter, a Sziget Szervezőiroda magyar zenei igazgatója, a veszprémi Expresszó Klub vezetője.

Patkó Béla Kiki, az EMELET zenekar frontembere.

Takács Ákos, a Red Bull marketing menedzsere.

Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

Ahogy már megszoktuk, a verseny minden egyes pillanatát közvetíti majd az M2 Petőfi TV élőben, ráadásul már streamelt formában is, így senki nem marad le kedvence koncertjéről akkor sem, ha esetleg nem tud ellátogatni az Akváriumba.

A versenyzőkről, és a szavazás szabályairól bővebben ide kattintva található információ: Nagy-Szín-Pad! 2019

Nagy-Szín-Pad!, Akvárium, Follow the Flow, KosziJanka, New Level Empire, Nomad, Useme, Stolen Beat, USNK, The Bluebay Foxes

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek