Hogy néz ki a német zeneipar?

2020/07/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Azt tudjuk, hogy a koronavírus-válság következményeit könnyebben viselik, mert a német kormány nagyon iygekszik. De hogy normálisan miképp működik, azt majd a saját szakembereik mondják el annak, akit érdekel.

A Kraftwerk a berlini Lollapalooza Festivalon. természetesen, nem idén...

A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda a német FACTORY 92-vel együttműködésben 2020 nyarán először hirdeti meg a HOTS Summer Schoolt, egy négyalkalmas ingyenes tréningsorozatot, amely segítségével hazai szakemberek is egyszerűen megismerkedhetnek a német zenei piaccal. Ez nem valamiféle tudományos igényű vagy műkedvelő megközellítés: Németország a magyar zeneexport legkedveltebb célországa.

Mivel a német piacon már csak méretéből fakadóan is több meghatározó kiadványt eltoltak, így létrejött egy olyan rés, ahol most könnyebben pozicionálhatók a magyar zenekarok, mint valaha – ehhez azonban szükség van arra is, hogy rendelkezzenek a kellő piaci ismeretekkel.  Ezért hívták életre a HOTS Summer Schoolt, ami egy négyhetes online tréning, aminek legfőbb célja és feladata a németországi zeneipar bemutatása minden olyan szegmens kapcsán, amit tudnia kell egy oda belépni készülő, vagy egy oda visszajáró menedzsernek, szerzőnek, előadónak.

A kiscsoportos Zoom tréningek (angol nyelven):

07. 30. 11:00-13:00 A német piac bemutatása
08. 06. 11:00-13:00 A német rendezvényipar működése
08. 13. 11:00-13:00 Hangrögzítés és felvételkészítés Németországban
08. 19.  11:00-13:00 Zenei marketing és PR Németországban 

A HOTS Summer Schoolba az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, a program Facebook eseménye pedig ITT érhető el.

A jelentkezőket szakmai felkészültségük, karrierútjuk és nemzetközi törekvéseik motivációja alapján rangsorolják, azzal a céllal, hogy a Summer School-on majd közülük az a 20 jelentkező vehessen részt, akiknek céljaihoz aktuálisan a legtöbbet tud hozzátenni a program.

Jelentkezési határidő: 2020. július 24-e péntek, éjfél.

 

 

HOTS, zeneexport, Németország, zeneipar, HOTS Summer School, tréning

 

 

Szólj hozzá!


Jön a MUSE Sopronba!

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Zenélő okospadot kapott ajándékba Budapest

Zenélő okospadot ajándékozott a Lengyel Intézet Budapestnek: az utcai bútor Farkas Gábor zongoraművész előadásában Frédéric Chopin és Liszt Ferenc műveit játssza.

Koronavírusosak Ákos zenésztársai, idén nem lesz Aréna-koncert

Az elmúlt napokban két zenésztársa is pozitív covid-tesztet produkált, így sajnos az eredetileg tervezett december 11-i dátumon nem tudják megtartani az előadást – közölte a Budapest Aréna a FB-oldalán.
Új koncertek