Ismét segítséget kapnak a német kulturális szféra képviselői

2021/02/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Németországban újabb segítséget kapnak a családok, a vendéglátó-szektor és a kultúripar.

Fot: pexels.com

Az elfogadott intézkedések azt igyekeznek biztosítani, hogy az országban a korlátozások ellenére is minél kevesebben kerüljenek nehéz helyzetbe, így újabb 3.5 milliád eurót fordítanak majd a német vendéglátóipar megsegítésére, és további 1.5 milliárd eurót (nem merjük átváltani forintra...) kaphat a kulturális szféra.

Bejelentették ezentúl a Neustart Kultur-programot is, amely a nehéz helyzetbe került kulturális szféra (színházak, zenekarok, mozik) talpraállását segítené majd.

Az egészségügyi tárca enyhítene a lezárásokon is, mert sokáig már semmiképpen nem tartható a helyzet, a társadalom türelme elfogyott. Jens Spahn szövetségi miniszter  szerint a lazítások keretében először az iskolák és óvodák kell, hogy kinyissanak majd.

(via Mérce)

Németország, állami támogatás, válság, covid, zeneipar, kultúra

 

 

Szólj hozzá!


 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.
Új koncertek