Ismét segítséget kapnak a német kulturális szféra képviselői

2021/02/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Németországban újabb segítséget kapnak a családok, a vendéglátó-szektor és a kultúripar.

Fot: pexels.com

Az elfogadott intézkedések azt igyekeznek biztosítani, hogy az országban a korlátozások ellenére is minél kevesebben kerüljenek nehéz helyzetbe, így újabb 3.5 milliád eurót fordítanak majd a német vendéglátóipar megsegítésére, és további 1.5 milliárd eurót (nem merjük átváltani forintra...) kaphat a kulturális szféra.

Bejelentették ezentúl a Neustart Kultur-programot is, amely a nehéz helyzetbe került kulturális szféra (színházak, zenekarok, mozik) talpraállását segítené majd.

Az egészségügyi tárca enyhítene a lezárásokon is, mert sokáig már semmiképpen nem tartható a helyzet, a társadalom türelme elfogyott. Jens Spahn szövetségi miniszter  szerint a lazítások keretében először az iskolák és óvodák kell, hogy kinyissanak majd.

(via Mérce)

Németország, állami támogatás, válság, covid, zeneipar, kultúra

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek