Ismét segítséget kapnak a német kulturális szféra képviselői

2021/02/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Németországban újabb segítséget kapnak a családok, a vendéglátó-szektor és a kultúripar.

Fot: pexels.com

Az elfogadott intézkedések azt igyekeznek biztosítani, hogy az országban a korlátozások ellenére is minél kevesebben kerüljenek nehéz helyzetbe, így újabb 3.5 milliád eurót fordítanak majd a német vendéglátóipar megsegítésére, és további 1.5 milliárd eurót (nem merjük átváltani forintra...) kaphat a kulturális szféra.

Bejelentették ezentúl a Neustart Kultur-programot is, amely a nehéz helyzetbe került kulturális szféra (színházak, zenekarok, mozik) talpraállását segítené majd.

Az egészségügyi tárca enyhítene a lezárásokon is, mert sokáig már semmiképpen nem tartható a helyzet, a társadalom türelme elfogyott. Jens Spahn szövetségi miniszter  szerint a lazítások keretében először az iskolák és óvodák kell, hogy kinyissanak majd.

(via Mérce)

Németország, állami támogatás, válság, covid, zeneipar, kultúra

 

 

Szólj hozzá!


Félidőig  tízezren látogattak el a Művészetek Völgyébe

Félidőig tízezren látogattak el a Művészetek...

30. alkalommal nyitotta meg kapuit a Művészetek Völgye. A tíz napos fesztivál első felében napi tízezer látogató érkezett a Völgybe, aki még...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

A Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be az A-HA filmjét

A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CineDocs szekciója idén is felejthetetlen dokumentumfilmekkel készül az egyre népszerűbb műfaj szerelmeseinek.

Újabb fellépőcsere Paloznakon: Al McKay csapata megy, a Gipsy Kings jön

A Paloznaki Jazzpiknik fellépők listája nem először változik: Caro Emerald helyett Rúzsa Magdi "ugrik be", a Level 42 a járvány miatti bizonytalanságokra, valamint az Egyesült Királyság szigorú ki- és beutazási korlátozásaira hivatkozva mondta le 2021-re tervezett koncertjeinek nagy részét, helyettük jött volna Al McKay és zenekara.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek