Jönnek a hollandok!

2022/06/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A következő három évben Budapest – Hollandia kiemelt kulturális partnereként – a korábbiaknál is több holland kulturális esemény befogadója lesz.

Fotó: Martin Garrix

A színes palettán sorban érkeznek majd az programok a klasszikus képzőművészettől a kortárs irodalomig, a kerékpáros kultúrától a világszínvonalú popzenéig vagy a jazzig.
Az elkövetkező években pedig a Holland Nagykövetség szándéka szerint még több ilyen programra számíthatunk.

"Hollandia a befogadást, a nyitottságot és az innovációt támogatja, programjainkban ezeket az értékeket lehet majd felfedezni" – tette hozzá Désirée Bonis holland nagykövet asszony. Hozzátette, hogy a sorozat egyik legfontosabb állomása a Bosch kiállítás. „Ez a legnagyobb Bosch kiállítás, és kiemelte, hogy a magyar fesztiválokkal kooperálva olyan kortárs művészekről is kiderül, hogy hollandok, akikről ez nem volt egyértelmű, ilyen például a jelenleg a világ DJ-ranglista második helyezettje, Martin Garrix vagy a szintén a világ élbolyához tartozó Tiësto.

Az elektronikus tánczene kimagasló előadóival is büszkélkedhet Hollandia. Franky Rizardo, Martin Garrix, Moksi, Reinier Zonneveld, Yellow Claw a rövidesen elrajtoló Balaton Sound sztárfellépői lesznek.

Augusztus elején jelentkezik a The Great Yonder, ez egy mesebeli helyszínen, Bedepusztán zajló rendezvény, ahol a művészek szabadon alkothatnak és ahol a vendégek élvezhetik a természetet és inspiráló előadók felolvasásait. Azt követően jön majd a Building Bridge Festival, megnézhetjük Hans van der Meer fotográfus kiállítását, lesz holland jazz hétvége és holland írók is bemutatkoznak majd Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében, hogy csak a 2022-es évből néhányat említsük.
 
A folyamatosan frissülő információkat a dutchculture.hu oldalon követhetik az érdeklődők.
 .

Hollandia, Building Bridge Festival, Balaton Sound, Great Yonder

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek