Kilenc hónap szünet után decemberben megnyitják a londoni Arénát – koncert is lesz

2020/10/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Lángoló értesülése szerint decemberben újra koncert lesz a londoni O2 arénában. Boris Johnson brit miniszterelnök állítólag arra számít, hogy a karácsony már egy nyugalmasabb időszak lesz.

Decemberben megnyitják a londoni Arénát – koncert is lesz

December 5-én lesz Nagy-Britannia első, zárt térben megrendezett távolságtartós koncertje, melyen a Squeeze lép fel, vendége Leon Tilbrook & The Wilhelm Scream lesz.

A szervezők szerint ez az esemény óriási előrelépést jelent az élőzenés koncertek ezévi, nem túl dicső történetében: a COVID-19  miatt márciusban minden helyszínt bezártak, de most már egyszerűen működniük KELL.

A helyszín befogadóképességét 20 000 főről 4700-ra csökkentették (ez is jóval több, mint 500), a jegyeket csak kettes, hármas és négyes csoportokban árusítják, és az ülésrend kialakítása megfelel az Egyesült Királyság kormánya által meghatározott előírásoknak: üres székek maradnak az egyes csoportok között és egyirányúsítják a hangyautakat az épületen belül. Mind a jegyeket, mind az ételeket-italokat egy applikáción keresztül, előre lehet – kell – megrendelni. A látogatók csak egyetlen (tiszta) táskát vihetnek be az arénába, a maszk viselése természetesen kötelező lesz, kivéve, ha a helyükön esznek-isznak a júzerek. A koncert 22 óráig tart, a látogatók  – még mindig távolságot tartva, szakaszosan – biztonságosan hagyják el majd a helyszínt. Amúgy meg a levegőt is tisztítják előtte-utána-közben.

„Hihetetlenül keményen dolgoztunk azon, hogy visszahozzuk az O2 eseményeit, és komoly intézkedéseket hoztunk annak garantálására, hogy rajongóink COVID-19-től védett, biztonságos élményben részesüljenek. Jelenleg a kapacitásunk kevesebb mint egynegyedét tudjuk vendégül látni, így ez nem jelent hosszú távú megoldást számunkra, továbbra is szorgalmazzuk, hogy célzott támogatást és útmutatást kapjunk a kormánytól az élőzenés rendezvények megtartásához, hogy a rendezvényipar és a hozzá csatlakozó ellátási lánc talpra állhasson" – nyilatkozta Steve Sayer, az O2 igazgatója.

Az adatbáziusnkban szereplő koncertek közül a legkorábban a Bagossy Brothers bulija lesz a Papp László Budapest Sportarénában (dec. 18.), egyelőre sem a zenekar, sem az Aréna menedzsmentje nem közölt részleteket arról, miként kívánják lebonyolítani a rendezvényt.

(Lángoló) (O2)

 

Idén elmarad a Halloween Amerikában

 

Ezt így hogy? A távolságtartás a koncerteken, fesztiválokon megoldhatatlan

 

Ilyen volt az első távtartásos koncert az USA-ban

 

Nem tolongtak a kutatási céllal rendezett popkoncert-szimuláción a németek

 

 

 

 

O2, London, nagykoncert, távolságtartás, Squeeze

 

 

Szólj hozzá!


Andrea Bocelli énekel az Eb megnyitóján

Andrea Bocelli énekel az Eb megnyitóján

A Telex információi szerint a világhírű olasz énekes lép fel a pénteken kezdődő Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén Rómában. A művész...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Közmédia: Galla Miklós nem méltó a Karinthy-gyűrűre

Éppen a napokban osztottuk meg új klipjét, nem is gondoltuk volna, hogy ilyen rövid idő elteltével máris újra írunk róla... Ezt a hírt azért szívesen kihagytuk volna.

Pilinszky-szöveg megzenésítésére hirdetett pályázatot az MRME

Az író-költő születésének 100. évfordulója alkalmából A nap születése című meséje szövegének, szövegrészleteinek felhasználásával kell zenét szerezni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek