Kilenc hónap szünet után decemberben megnyitják a londoni Arénát – koncert is lesz

2020/10/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Lángoló értesülése szerint decemberben újra koncert lesz a londoni O2 arénában. Boris Johnson brit miniszterelnök állítólag arra számít, hogy a karácsony már egy nyugalmasabb időszak lesz.

Decemberben megnyitják a londoni Arénát – koncert is lesz

December 5-én lesz Nagy-Britannia első, zárt térben megrendezett távolságtartós koncertje, melyen a Squeeze lép fel, vendége Leon Tilbrook & The Wilhelm Scream lesz.

A szervezők szerint ez az esemény óriási előrelépést jelent az élőzenés koncertek ezévi, nem túl dicső történetében: a COVID-19  miatt márciusban minden helyszínt bezártak, de most már egyszerűen működniük KELL.

A helyszín befogadóképességét 20 000 főről 4700-ra csökkentették (ez is jóval több, mint 500), a jegyeket csak kettes, hármas és négyes csoportokban árusítják, és az ülésrend kialakítása megfelel az Egyesült Királyság kormánya által meghatározott előírásoknak: üres székek maradnak az egyes csoportok között és egyirányúsítják a hangyautakat az épületen belül. Mind a jegyeket, mind az ételeket-italokat egy applikáción keresztül, előre lehet – kell – megrendelni. A látogatók csak egyetlen (tiszta) táskát vihetnek be az arénába, a maszk viselése természetesen kötelező lesz, kivéve, ha a helyükön esznek-isznak a júzerek. A koncert 22 óráig tart, a látogatók  – még mindig távolságot tartva, szakaszosan – biztonságosan hagyják el majd a helyszínt. Amúgy meg a levegőt is tisztítják előtte-utána-közben.

„Hihetetlenül keményen dolgoztunk azon, hogy visszahozzuk az O2 eseményeit, és komoly intézkedéseket hoztunk annak garantálására, hogy rajongóink COVID-19-től védett, biztonságos élményben részesüljenek. Jelenleg a kapacitásunk kevesebb mint egynegyedét tudjuk vendégül látni, így ez nem jelent hosszú távú megoldást számunkra, továbbra is szorgalmazzuk, hogy célzott támogatást és útmutatást kapjunk a kormánytól az élőzenés rendezvények megtartásához, hogy a rendezvényipar és a hozzá csatlakozó ellátási lánc talpra állhasson" – nyilatkozta Steve Sayer, az O2 igazgatója.

Az adatbáziusnkban szereplő koncertek közül a legkorábban a Bagossy Brothers bulija lesz a Papp László Budapest Sportarénában (dec. 18.), egyelőre sem a zenekar, sem az Aréna menedzsmentje nem közölt részleteket arról, miként kívánják lebonyolítani a rendezvényt.

(Lángoló) (O2)

 

Idén elmarad a Halloween Amerikában

 

Ezt így hogy? A távolságtartás a koncerteken, fesztiválokon megoldhatatlan

 

Ilyen volt az első távtartásos koncert az USA-ban

 

Nem tolongtak a kutatási céllal rendezett popkoncert-szimuláción a németek

 

 

 

 

O2, London, nagykoncert, távolságtartás, Squeeze

 

 

Szólj hozzá!


Áttolták tavaszra a GOTTHARD decemberi koncertjét

Áttolták tavaszra a GOTTHARD decemberi koncertjét

2020.04.13-i és a 2021.04.14-i koncert pótlása december 21-én lett volna, most a buli tett egy jó nagy kört, és visszaérkezett a tavaszi dátumra:...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

A platform egyéves születésnapja alkalmából vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti Filmintézet egy éve indított online streaming platformján.

Szombaton Alle Farben rázza fel Budapestet a novemberi depiből

Élőben idén nyáron hallhattuk már Alle Farbent a STRAND Fesztivál egyik fő fellépőjeként, az évben itthon utoljára november 27-én csíphetjük el, ugyanis az Akvárium Klub NagyHall termében ad önálló bulit.
Új koncertek