Szécsi Pál 80

Koncertek, fényfestés, 17 méteres fenyő: advent Pécsett

2023/11/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A Széchenyi téren már napok óta áll a feldíszített karácsonyfa, de péntekig a ragyogó adventi fénykapuk és a világító szelfipontok is a helyükre kerülnek.

Koncertek, fényfestés, 17 méteres fenyő: advent Pécsett

A Jókai téren egy kétméteres világító rénszarvas, míg a Kossuth téren egy háromméteres hullócsillag és egy angyalka csábítja közös fotóra a látogatókat. Ezeket egészíti ki egy óriási mackó, rénszarvasszán, léghajó és ajándékdoboz.

A karácsonyváró koncerteken mások mellett Jumping Matt and his Combo, Zsédenyi Adrienn, Hercku Ági és a banda, a Jazzation, a Fonogram-díjas Veronaki kvartett szórakoztatja a közönséget. A Kuna testvérekkel lesz Swing Karácsony, továbbá interaktív gyerekprogrammal készül a Tintaló Cirkusz, míg december 6-án Gryllus Vilmos – és a Mikulás is ellátogat a pécsi adventi vásárba.

Hétköznap a Pécsi Rotary Klub adventi ünnepi műsora látható, hétvégenként pedig adventi hangversenyek hallhatók a Székesegyházban és Pécs katolikus templomaiban, azombatonként a Pécsi Nemzeti Színház erkélykoncertjeit élvezheti a közönség.

A karácsonyváró programok között szerepel mindezek mellett betlehemes műsor, meditáció, tánc és kerámiafestés is.

A korábban meghirdetett adventi fényfestő gyerekrajzpályázatra érkezett alkotások advent első, második és harmadik hétvégéin öltöztetik fényköntösbe a dzsámit, míg a nyertes alkotások december 21-én lesznek láthatók. (Érdemes ellátogatni az esemény FB oldalára, ahol megtekinthetők a tavalyi fényfestések – a koncertek mellett ez szerintünk a legeslegjobb adventi proram Pécsett :) )

A pécsi főteret uraló épületet hétköznap esténként és hétvégén, a gyermekrajzok vetítését követően is "felöltöztetik" a Dirk Clumsy hetente megújuló animált fényfestésével.

Szombatonként pedig majd a különböző felekezetek képviselői gyújtják meg a város adventi koszorúján a gyertyákat a Széchenyi téren.

Még több infó itt.

 

Adventi koncertsorozat az óbudai Fő téren

 

Három év vágányzár után újra robog a Mikulás Expressz

 

SlowXmas: az advent jegyében lelassulnak Budapest tematikus utcái

Pécs, advent, adventi vásár

 

 

Szólj hozzá!


SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Ha VIP-es vagy, fiam, egy szép napon ez mind a tiéd lesz

Tegnap számoltunk be, hogy a a hazai partybrand-ek közül kik érkeznek majd Zamárdiba, ma az idei VIP helyszínekről és szolgáltatásaikról mesélünk, bár a fesztivál szlogenje szerint a Soundon mindenki VIP. De azért mindig vannak eggyel vipebbek...
Új koncertek