Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

2022/10/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.

 Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Rock & Roll Hírességek Csarnokának 2020-as újoncai, a Depeche Mode ma Berlinben bejelentette, hogy 2023-ban új albuma jelenik meg, és világkörüli turnéra indul. A Memento Mori ("Emlékezz a halálra!") turné a zenekar azonos című, 15. stúdióalbumának tavaszi megjelenését követően indul.

Szakítva az edddigi hagyományokkal a turné észak-amerikai koncertekkel kezdődik március 23-án, még a nyári európai stadionturné előtt. Többek között a New York-i Madison Square Gardenben, a chicagói United Centerben, a Los Angeles-i Kia Forumban és a torontói Scotiabank Arénában lesz látható a banda.

A Depeche Mode május 16-án kezdi meg európai stadionturnéját, amiben olyan híres helyszínek szerepelnek, mint a párizsi Stade de France, a berlini Olimpiai Stadion, a milánói San Siro Stadion és a londoni Twickenham Stadion. A turné teljes útvonaláról és a jegyértékesítési információkról további részletek a depechemode.com oldalon találhatók.

A Memento Moriról Martin Gore így nyilatkozott:

„A lemezen a világjárvány korai szakaszában kezdtünk el dolgozni, és témáit közvetlenül az aktuális időszak ihlette. Fletch halála után úgy döntöttünk, hogy folytatjuk, mert biztosak vagyunk benne, hogy ő is ezt akarta volna, és ez valóban plusz jelentést adott a projektnek.

Dave Gahan hozzátette:

„Fletch szerette volna ezt az albumot. Nagyon várjuk, hogy megoszthassuk a rajongókkal, és hogy jövőre élőben is bemutathassuk a koncerteken.”

 

A Depeche Mode zenészeit lesújtotta Andy Fletcher váratlan halála

 

A Memento Mori a Depeche Mode 19. turnéja lesz, és több mint öt év szünet után térnek vele vissza. A zenekar legutóbbi fellépéssorozata, a 2017-2018-as Global Spirit volt az addigi leghosszabb turnéja, a banda több mint 3 millió rajongó előtt játszott 130 fellépés során Európa-szerte és Észak-Amerikában, amivel az év egyik legnagyobb bevételt hozó turnéját produkálták.

 

Hit és rajongás – megjelent a nagy Depeche Mode-könyv

 

A Memento Mori a Depeche Mode 15. stúdióalbumaként jelenik meg, és a 2017-es, kritikusok által is nagyra értékelt Spirit folytatása, amely 11 országban volt listavezető, és több mint 20 másikban a Top 5-ben szerepelt. A Memento Mori 2023 tavaszán jelenik meg, a Columbia Records / Sony Music gondozásában.

A 100 millió feletti lemezeladásssal és több mint 35 milliós rajongótáborral rendelkező Depeche Mode továbbra is egy folyamatosan fejlődő, de ugyanakkor egyedülállóan nagy zenei hatással bíró erő. A rajongók, a kritikusok és a zenészek számára egyaránt megkérdőjelezhetetlen inspirációt nyújtó formáció továbbra is előre halad, a Memento Mori album és turné az egyedülálló örökségük legújabb fejezetének nyitánya lesz.

A budapesti koncertre jegyeket elsőként a regisztrált Live Nation tagok tudnak vásárolni 2022. október 6-án 10 órától. A teljeskörű jegyértékesítés október 7-én 10 órakor indul.

Depeche Mode, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek