Ozzy lemondta az összes koncertjét – Budapestre sem jön, és nem valószínű, hogy valaha is turnézni fog

2023/02/01  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A 2022-es fellépés-sorozat "az Európa nagy részén még mindig fennálló bizonytalanságra" hivatkozva maradt el és halasztódott 2023-ra. Most kiadott közleményében Ozzy Osbourne a saját egészségügyi állapotát jelöli meg a törlés okaként.

Fotó: Ross Halfin Photography

Azt ugyan nem jelentette ki, hogy többé nem áll közönség elé élő koncerten, de a turnézással járó megpróbáltatásokat már nem bírja a szervezete. Nem érhetett senkit váratlanul a dolog, hiszen a Black Sabbath egykori énekese 2020-ban már lefújta észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse. Akkor azt közölték, Svájcba utazik orvosi konzultációra és az azt követő kezelésre. Maga a kezelés nem sikerülhetett rosszul, ha utána bevállalta az európai turnét, de őszintén megmondjuk, ugyan a lassan előrehaladó, dege­neratív idegrendszeri betegség az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, de kezelhető, de talán ez utóbbival kapcsolatban a szakemberek nem egy komoly fizikai kihívást jelentő turnéra való felkészítésre gondolnak...

Mára már Ozzy is belátta:

"Valószínűleg ez az egyik legnehezebb dolog, amit valaha is meg kellett osztanom hűséges rajongóimmal. Mint talán mindannyian tudjátok, négy évvel ezelőtt, pont ebben a hónapban súlyos balesetet szenvedtem, ahol megsérült a gerincem.

Ez idő alatt egyetlen célom volt, hogy újra színpadra álljak. Az énekhangom rendben van. Azonban a három műtét, az őssejtkezelések, a végtelen fizikoterápiás kezelések és legutóbb az úttörő Cybernics (HAL) kezelés után a testem fizikailag még mindig gyenge.

Őszintén megtisztelő, hogy mindannyian türelmesen kitartottatok a jegyeitek mellett mindvégig, de mostanra arra a felismerésre jutottam, hogy fizikailag nem vagyok képes a közelgő európai/angol turné dátumait végigcsinálni, mivel tudom, hogy nem bírnám ki a szükséges utazást.

Higgyétek el, annak a gondolata, hogy csalódást okozok a rajongóimnak, jobban FELBASZ, mint azt valaha is gondolnátok.

Soha nem gondoltam volna, hogy a turnézásomnak ilyen vége lesz. A csapatom jelenleg is ötletel, hogy hogyan tudnék fellépni anélkül, hogy városról városra és országról országra kelljen utaznom.

Szeretnék köszönetet mondani a családomnak......a zenekaromnak.......a stábomnak......a régi barátaimnak, a Judas Priestnek, és természetesen a rajongóimnak a végtelen odaadásukért, hűségükért és támogatásukért, és azért, hogy olyan életet élhettem, amilyenről soha nem is álmodtam.

Szeretlek titeket...

A jegyek visszatérítése a vásárlás helyén lehetséges."

"Kibaszottul szeretünk Ozzy , remélem minden jól alakul, az én idolom mindig is te leszel a színpadon és a színpadon kívül is..." (komment)

A budapesti koncertre jegyet váltóknak azt javasoljuk, figyeljék a szervezők oldalát, egyelőre nem jelent meg infó a visszaváltással kapcsolatban, de bizonyára rövidesen közzéteszik a tudnivalókat.

 

Ozzy Osbourne, elmarad, turnétörlés, Parkinson-kór

 

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyen a tudósító még fejben is elfelejtett jegyzetelni

A koncert, amelyen a tudósító még fejben is...

Az [iLAND], a magyar progresszív rock hibrid zenekara elegánsan remek előadást produkált pénteken a Müpában.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, koncertekkel, valamint természetesen hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen.

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
Új koncertek