Pécs, Ózd, Balaton: feltörekvő zenekarokat karol fel Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif

2022/07/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Zenei platformot indít az egyik mobilszolgáltató, amelyben Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif egy-egy feltörekvő helyi együttest karol fel. A kezdeményezés célja, hogy országos ismertséghez segítse a tehetséges előadókat a digitális eszközök és a rutinos zenei alkotók tapasztalata által.

Pécs, Ózd, Balaton: feltörekvő zenekarokat karol fel Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif

A szervezők kiválasztottak három, a legkülönbözőbb stílusterületekről érkező elismert hazai előadót, és megkérték őket, hogy térjenek vissza a gyökereikhez, és karolják fel szülőhelyük egy-egy feltörekvő együttesét. A platform egyedülálló, ingyenes koncertsorozattal indul az ország három pontján: július 27-én a KACAJ és Punnany lép fel Pécsen, augusztus 2-án Perrin és Majka Ózdon és augusztus 3-án a The Pontiac és a Margaret Island a Balatonnál.

A KACAJ a pécsi Bagossy Bros? :)

Egy modern, progresszív, mégis autentikus zenekar, amely a népzenét vegyíti a modern popzenei műfajokkal – egyenesen Pécs szívéből.

„A Punnany is Pécsről indult, így már önmagában a nosztalgia mámora és a lokálpatriotizmus bizonyosan körbelengi majd az est hangulatát. Az elmúlt 20 évben számtalan dologgal találkoztunk már a magyar zeneiparban, és úgy gondoljuk, szinte kötelességünk segíteni a még kevésbé ismert ámde tehetséges bandáknak - vagy tapasztalatainkkal vagy azzal, hogy megosztjuk velük a színpadot" – mondta el Farkas Roland, vagyis Wolfie, a Punnany Massif egyik frontembere.


 

Nem kifejezetten Majka stílusa, de hajrá!

Perrin zenéje a hetvenes-nyolcvanas évek soul és funk hangzásából inspirálódik, előremutatóan és kísérletező kedvvel kanyarogva az igényes pop és az underground határai között. Palotai Soma Majka társaságában fogja felforgatni az ózdi vidéket. 

„Rengeteg helyről érkezik megkeresés, számos előadó, zenekar küld nekem és a menedzsmentnek bemutatkozó anyagot. Nem könnyű ebben eligazodni, ugyanakkor kiemelten odafigyelünk, hogy a saját koncertjeinken milyen előzenekaroknak biztosítunk lehetőséget. Komoly felelősség is ez, hiszen telt ház előtt játszani hatalmas lehetőség és motiváció is egy fiatalabb bandának. (...) Szívesen állok jó ügyek mellé, ez a közös munka pedig a fiatal, tehetséges Perrinnek jelentős ismertséget hozhat" – mondta el Majka az együttműködés kapcsán.


 

Akik a napba ugranak

Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik a 2017-ben indult The Pontiac dalaiban, mely a Margaret Island kíséretében lép színpadra. 

„Amikor zenélni kezdtünk, sokat tanultunk azoktól a zenekaroktól, akik valamilyen formában felkaroltak minket, lehetőséget adtak, hogy előttük zenéljünk. Például nagy élmény volt, amikor először játszottunk a Budapest Parkban a Punnany Massif vendégeként. Azóta, ha van lehetőségünk másoknak is teret adni a koncertjeinken, mindig élünk vele. Rengeteg izgalmas magyar zenekar van, szuper lenne, ha minél többet megismerne a közönség" – tette hozzá Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője.

 
A koncertek időpontja és helyszíne: 

  • Július. 27.: KACAJ és Punnany: Pécs, Tettyei romok
  • Augusztus 2.: Perrin és Majka: Ózd, Digitális Erőmű 
  • Augusztus 3.: The Pontiac és Margaret Island: Balaton, Kőröshegyi levendulás 

A Yettel Stage eseményei ingyenesek, de a limitált férőhelyek miatt regisztrációhoz kötöttek.
 

A pandémia előtt egyébként a Hangfoglalónak is volt egy igen hasonló programja. A már befutott zenekarok és a kezdő formációk együttműködésére építő, 2020-ban hatodik alkalommal kiírt pályázatra 50 millió forintot szánt az NKA. Az elbírálást abban az évben januárra ígérték, de mivel nincs nyoma a nyerteseknek, nem tudjuk kik voltak azok, akik a március 11. után ránk szakadt helyzetben aztán mégsem tudtak koncertezni, mindenesetre a programot mindkét esetben nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk.

Majka, Margaret Island, Punnany Massif, előzenekar, feltörekvő zenekar, KACAJ, Perrin, The Pontiac, NKA

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek