Rockastély, avagy hogy tetszett volna Sissinek az Edda?

2023/05/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Idén nyáron ismét megtelik zenével az ország egyik legnagyobb barokk csodája, a Gödöllői Királyi Kastély. Sissi egyik kedvelt rezidenciájaként is ismert, közel 300 éves palota díszudvara ugyanis több különleges könnyűzenei programnak is otthont ad júliusban, a csillagos ég alatt.

Rockastély, avagy hogy tetszett volna Sissinek az Edda?

A hónap elején, július 8-án, a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái vezetésével Operett gála varázsolja el a zenés színház rajongóit – a megunhatatlan slágereket többek között az amúgy gödöllői illetékességű Oszvald Marika, valamint a Budapesti Operettszínház két másik kiváló művésze, Fischl Mónika és Homonnay Zsolt hozza el, kiegészülve a Budapest Folk Dance táncosaival.

Majd július 21-én a vidám operett nótáktól az élő legendának számító – jövőre éppen ötven éves – Edda Művek pörgős számai és érzelmes balladái veszik át a stafétát. Pataky Attila csapata amúgy legutóbb 2019-ben játszott a Grassalkovich Palota parkjában, telt ház előtt.

A Rockastély program azonban nem merül ki az Edda setlistjével – őket egy nappal később, július 22-én szombaton, a Leander Oktett követi, vagyis napjaink egyik legizgalmasabb hazai metalcsapata, a Leander Kills akusztikus, vonósnégyessel kiegészült, eddig élőben csak egyszer lejátszott produkciója.

A koncertek dátumai:

2023. július 8. Operett gála a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival

2023. július 21. Edda Művek akusztikus koncert

2023. július 22. Leander Oktett 

További infók itt.

Rockastély, Gödöllői Királyi Kastély, Edda, operett, 100 Tagú Cigányzenekar, Leander Oktett

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek