Shawn Mendes mentálisan kifulladt, lemondta világturnéja hátralévő részét – Budapestre sem jön

2022/07/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Shawn Mendes lemondta a Wonder:The World Tour" elnevezésű turnéjának hátralevő koncertjeit, hogy mentális egészségére koncentrálhasson. A törlést az énekes jelentette be szerdán.

Fotó: Shawn Mendes/FB

Az Ontario államban felnőtt, jelenleg mindössze 23 éves zenész a közösségi médiában adott ki egy közleményt, amelyben azt írta, hogy miután konzultált a menedzsmentjével és az egészségügyi szakemberekkel, úgy döntött, hogy szüksége van arra, hogy időt szánjon magára.

A döntéssel a jövő év közepéig nyúló turnéidőpontok tucatjait törölte a naptárából, kezdve a torontói koncerttel, amely vasárnapra volt tervezve a Scotiabank Arénában – beleértve Budapestre jövőre, 2023 júniusára tervezett bulit is.

A hónap elején Mendes már tett egy bejelentést, hogy három hétre szünetelteti a világkörüli turnéját, mondván, hogy 15 éves kora óta úton van, és megviselte a családtól és a barátaitól való távollét.

Legújabb nyilatkozatában Mendes azt mondja, izgatott volt, hogy a járvány miatti hosszú szünet után végre újra élőben játszhat, de rájött, hogy egyáltalán nem volt felkészülve arra, hogy milyen nehéz lesz visszaszokni a turnézásba ennyi idő után. Ráadásul tavaly év végén szakított Camila Cabello énekes-dalszerzővel, akit nemrég egy másik férfival lesifotóztak le, és úgy tálalták, hogy a hölgy túllépett Mendesen...

A turnézást - az állandó úton levést, a rajongók imádatát és a késő esti afterpartikat - már az idők kezdete óta misztifikálják. De egyre több turnézó zenész foglalkozik nyilvánosan az ezzel járó nagyon is valós stresszel, többen lemondták már a fellépéseiket, hogy meglévő mentális/egészségügyi problémáikra vagy a megelőzésükre koncentrálhassanak.

Carlos Santana, aki az Earth, Wind & Fire-rel turnézik, nemrég a színpadon ájult el a Pine Knob Music Theatre-ben, Clarkstonban, Michigan államban, és a sürgősségire került. Egyik képviselője a People magazinnak elmondta, hogy a hőkimerülés és a kiszáradás miatt esett össze : és hogy azóta felépült. A 74 éves gitáros hat közelgő koncertet mondott le, hogy pihenhessen és felépüljön.

Nem kell messzire mennünk, Deák Bill Gyula éppen ma mondta le egy fesztiválos fellépését, hangsúlyozva, hogy nem beteg:

Shawn Mendes előtt még ott áll egy teljes pálya, s bár a rajongók tömege hevesen, azonban nem túl kitartóan képes a szeretetében tartani egy-egy sztárt vagy zenekart (kiv. BTS...), még ennek tudatában is bízhat benne, hogy combosabb lelki és testi erővel visszatérve, újra elnyeri a rajongói kegyeit, akiket már most biztosított arról, hogy a jelenlegi turné lemondása nem jelenti azt, hogy nem fog új zenéket készíteni, s hogy nem mondott le végleg arról, hogy visszatérje az útra...

Szerintünk inkább álljon ki egy zenész a turné közepén pihenni – veszni hagyva a show minden nyereségét –, minthogy egy hotelszobában találjanak rá úgy, hogy már nem lehet rajta segíteni, és nincs az a pénz, ami visszahozza. Az már más kérdés, hogy kinek a feladata és felelőssége megtervezni azt, hogy egy előadó vagy zenekar mikor és hány állásos turnéra indul és hova.

Apropó, az Elvis-filmet már láttátok...?

Forrás

Rejtélyes betegség tarol a turnézó világsztárok soraiban (2017.)

 

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

 

Szorongás és depresszió a zenészvilágban – inspiráció vagy hátráltató tényező?

 

 

 

 

Shawn Mendes, mentális betegség, lemondás, törölt turné

 

 

Szólj hozzá!


Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos Kátya kezeléséért

Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos...

Kátya kérésére mostanáig csak a szűk szakma tudhatott az állapotáról, ám eljött az idő, hogy a sorsáért aggódó zenészek és a közönség a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ingyenes szabadtéri elektronikus zenei parti a Városligetben

A 2021-ben életre hívott PULP Open Air party idén is a városligeti Pavilon Kertben indítja el a tavaszi-nyári szezonját. Az ingyenes esemény 2024. május 11-én, szombaton 19 órakor kezdődik.

Hollán Jazz Street, sanzonok, Beatles-dalok: angyalföldi koncertfolyam május-júniusban

Ha nem is pálmafák, de rengeteg zene költözik Angyalföldre az elkövetkező hetekben. Az igényességgel összeválogatott koncertek többségén ráadásul ingyenes a részvétel!
Új koncertek