Somebody to Love: Kihívás végignézni Taylor Hawkins és Foo Fighters utolsó közös felvételét

2022/03/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ahogy azt már megírtuk, Hawkins utoljára halála előtt pár nappal, a Foo Fighters dél-amerikai turnéjának keretében a Lollapalooza Argentina fesztiválon állt színpadon március 20-án.

Somebody to Love: Kihívás végignézni Taylor Hawkins és Foo Fighters utolsó közös felvételét

Ahogy az Budapesten is megtörtént, egy szám erejéig Dave Grohl és a dobosa helyet is cseréltek – ezt a részletet néztük meg mi is. A szám a felkonffal együtt csaknem 10 perces, igazi fesztiválhangulatos felvétel, teli élettel, szeretettel, zenével. Grohl úgy konferálta fel zenésztársát, hogy "... van még egy ember, akiről nem szabad elfeledkezni" –  s ez a mondat a történtek tükrében súlyos aktualitást kapott. A frontember azt is mondta, és ez az eredeti nyelven jobban hangzik: "He is the best fucking drummer of the world", majd megszavaztatta a közönséget, hogy látni akarják-e Hawkins gatyáját... Látni akarták. A dobos hatalmas lendülettel, igazi frontember-stílusban adta elő a Queen slágerét, megénekeltetve a végeláthatatlan sorokban hullámzó közönséget, a vokalistát, mindenkit. Nem hisszük, hogy ezt a 10 percet Dave Grohl, vagy bárki, aki közel állt a doboshoz vagy a zenekarhoz, végig tudja nézni. És az is nagy kérdés, hogy áll fel ebből a  tragédiából a Foo Fighters és Grohl maga, aki már elvesztette ilyen hirtelen egy zenésztársát, Kurt Cobaint, ráadásul a dobost testvéreként és legjobb barátjaként szerette.

Az eddigi vizsgálatok szerint a Foo Fighters dobosának szervezetében tíz különféle szer volt, mielőtt meghalt – ismertette a kolumbiai főügyészség a szombat esti közleményét sajtóértesülésekre hivatkozva az Index. A vizelet-toxikológiai vizsgálatok szerint a zenész szervezetében 10 különböző szer volt, köztük marihuána, opioidok, antidepresszánsok és benzodiazepinek (szorongáscsökkentők).

Hawkins 2001-ben, négy évvel azután, hogy csatlakozott a Foo Fightershez, herointúladagolás miatt kómába esett – a történés kapcsán nem is titkolta, hogy küzd a függőséggel. Eme előzmények után persze azonnal elindultak a találgatások, hogy a tragédiának köze lehet a drogokhoz, de az is feltételezés egyelőre, hogy a dobos szívrohamot kapott. A zenész ugyanis mellkasi fájdalmak miatt kért segítséget a Casa Medina hotel személyzetétől, akik azonnal mentőt hívtak hozzá, de már nem tudták megmenteni az életét. A Sun információi szerint a dobos valószínűleg nem volt egyedül, amikor rosszul lett, továbbá arról is írtak, hogy a szobájában üres üvegeket találtak.

A kolumbiai rendőrség meghallgatta a zenész menedzserét és a biztonsági személyzet tagjait, és közleményük szerint a Hawkinshoz közel állók sem zárták ki, hogy a tragédiának köze lehet a drogokhoz.

 

Meghalt a Foo Fighters dobosa

 

 

 

Foo Fighters, Taylor Hawkins, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek