Sopronban már biztos megmutat valamit a Muse az új albumról

2022/03/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A zenekar kilencedik stúdiólemeze 2022. augusztus 26-án érkezik, a VOLT fesztiválon pedig június 21-én lépnek színpadra. (Ha valaki eddig nem vette volna észre, korábban lesz a VOLT, mint szokott.)

Fotó: MUSE/FB

A Will Of The People Matt Bellamy elmondása szerint

„...Los Angelesben és Londonban készült, és a világban növekvő bizonytalanság, instabilitás ihlette. A világjárvány, az új európai háborúk, a hatalmas tiltakozások és zavargások, a felkelés kísérlete, a nyugati demokrácia hullámzása és növekvő tekintélyuralmi rendszere, a futótüzek és a természeti katasztrófák, valamint a globális rend felbomlása mind helyet kaptak a lemezen. Ez egy aggasztó és ijesztő idő mindannyiunk számára, mert a nyugati birodalom és a természeti világ, amely oly sokáig tartott minket, valóban fenyegetett. Ez az album egy személyes iránytű mindazon a félelmekkel és felkészüléssel, ami következik."

Az albumbejelentéssel egy időben a korongon is hallható „Compliance" című felvétel is napvilágot látott. A kisfilmet a "Looper" című sci-fi ihlette, amiben a maszkot viselő gyermekek megsemmisítik a jövőbeli magukat, hogy elkerüljék a disztópikus, elnyomó világot...

„A dal arról szól, hogy mennyire alávetjük magunkat a tekintélyelvű szabályoknak, annak érdekében, hogy egy bizonyos csoportban elfogadjanak. Közösségek, a kormány, a demagógok, a közösségi média algoritmusai és a vallás elcsábít minket a sebezhetőség korszakában, ami önkényes szabályokat és torz elképzeléseket teremt nekünk. Megnyugtató mítoszokat árulnak nekünk, és azt mondják, hogy csak ők tudják megmagyarázni a valóságot, miközben csökkentik a szabadságunkat, az autonómiánkat és a független gondolkodásunkat. Nem csak kényszerítenek minket, hanem terelnek, megijesztenek és behatárolnak bennünket, hogy napi „2 perc gyűlöletet" produkáljunk egy általuk választott külső csoporttal szemben, és hunyjunk szemet az értelem és együttérzés saját belső hangja felett. Csak a mi „megfelelésünkre" van szükségük" – mondta el a dalról a Muse frontembere.

 

 

Muse, új album, Will Of The People, VOLT Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek