Sopronban már biztos megmutat valamit a Muse az új albumról

2022/03/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A zenekar kilencedik stúdiólemeze 2022. augusztus 26-án érkezik, a VOLT fesztiválon pedig június 21-én lépnek színpadra. (Ha valaki eddig nem vette volna észre, korábban lesz a VOLT, mint szokott.)

Fotó: MUSE/FB

A Will Of The People Matt Bellamy elmondása szerint

„...Los Angelesben és Londonban készült, és a világban növekvő bizonytalanság, instabilitás ihlette. A világjárvány, az új európai háborúk, a hatalmas tiltakozások és zavargások, a felkelés kísérlete, a nyugati demokrácia hullámzása és növekvő tekintélyuralmi rendszere, a futótüzek és a természeti katasztrófák, valamint a globális rend felbomlása mind helyet kaptak a lemezen. Ez egy aggasztó és ijesztő idő mindannyiunk számára, mert a nyugati birodalom és a természeti világ, amely oly sokáig tartott minket, valóban fenyegetett. Ez az album egy személyes iránytű mindazon a félelmekkel és felkészüléssel, ami következik."

Az albumbejelentéssel egy időben a korongon is hallható „Compliance" című felvétel is napvilágot látott. A kisfilmet a "Looper" című sci-fi ihlette, amiben a maszkot viselő gyermekek megsemmisítik a jövőbeli magukat, hogy elkerüljék a disztópikus, elnyomó világot...

„A dal arról szól, hogy mennyire alávetjük magunkat a tekintélyelvű szabályoknak, annak érdekében, hogy egy bizonyos csoportban elfogadjanak. Közösségek, a kormány, a demagógok, a közösségi média algoritmusai és a vallás elcsábít minket a sebezhetőség korszakában, ami önkényes szabályokat és torz elképzeléseket teremt nekünk. Megnyugtató mítoszokat árulnak nekünk, és azt mondják, hogy csak ők tudják megmagyarázni a valóságot, miközben csökkentik a szabadságunkat, az autonómiánkat és a független gondolkodásunkat. Nem csak kényszerítenek minket, hanem terelnek, megijesztenek és behatárolnak bennünket, hogy napi „2 perc gyűlöletet" produkáljunk egy általuk választott külső csoporttal szemben, és hunyjunk szemet az értelem és együttérzés saját belső hangja felett. Csak a mi „megfelelésünkre" van szükségük" – mondta el a dalról a Muse frontembere.

 

 

Muse, új album, Will Of The People, VOLT Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek