Till Lindemann ügyvédei visszanyilaznak

2023/06/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Rammstein frontembere tagadja az őt ért vádakat, miközben az ügyvédek jogi lépésekkel fenyegetőznek a közösségi médiában – írja az Euronews.

Fotó: Rammstein/FB

Shelby Lynn, egy 24 éves ír rajongó azzal vádolta Lindemannt, hogy egy litvániai koncert után elkábította és szexuálisan bántalmazta. Ezt követően más nők is előálltak hasonló vádakkal, és azt állították, hogy szisztematikusan fiatal női rajongókat csábítottak a színfalak mögötti bulikra, hogy Lindemann szexuális igényeit kielégítsék.

Till Lindemann ügyvédei kijelentették, hogy jogi lépéseket fognak tenni a frontember ellen felhozott szexuális visszaélésekkel kapcsolatos vádakra válaszul.

A rockert képviselő ügyvédi iroda üzenetet tett közzé a közösségi médiában.

"Ügyfelünket több nő súlyos vádakkal illette a közösségi média platformokon, köztük az Instagramon, a Twitteren és a YouTube-on" – közölték.

"Többször is azt állították, hogy a Rammstein koncertjein a nőket elkábították, hogy ügyfelünk szexuális aktusokat hajthasson végre rajtuk. Ezek az állítások kivétel nélkül hamisak".

Az ügyvédek kilátásba helyezték, hogy jogi lépéseket tesznek bárki ellen, aki olyan kijelentéseket tesz, amelyek a 60 éves Lindemannt azzal vádolják, hogy elkábította és nem konszenzusos szexuális aktusokat hajtott végre az állítólagos áldozatokkal.

A múlt hét elején a Rammstein közleményt adott ki az Instagramon, amelyben a Till Lindemann elleni szexuális zaklatás és hatalommal való visszaélés vádjaira reagált. A közleményben a zenekar arra szólította fel a rajongókat, hogy a médiajelentések nyomán ne "ítélkezzenek".

 "A vádak mindannyiunkat nagyon keményen érintettek, és rendkívül komolyan vesszük őket. A rajongóinknak azt mondjuk: fontos számunkra, hogy jól és biztonságban érezzék magukat a koncertjeinken –  a színpad előtt és mögött is. Elítélünk mindenféle támadást, és arra kérünk benneteket: ne ítéljétek el azokat, akik vádaskodtak. Joguk van az álláspontjukhoz. De nekünk, a zenekarnak is jogunk van ahhoz, hogy minket se ítéljenek el."

A vádakra reagálva a német kormány intézkedéseket sürgetett a női koncertlátogatók védelmében, de azt több politikus is megerősítette, hogy "egyelőre nem folyik büntetőeljárás a Rammstein ellen".

Rosszul is érintené őket, hiszen jó pár koncert hátra van a turnéból: a Rammstein soron következő állomásai között szerepel a szlovákiai, svájci és több júliusi helyszín, többek között Hollandia, Németország, Franciaország, Ausztria, Lengyelország – és persze Magyarország, kétszer is.

Az Euronews cikke itt.

Rammstein, Till Lindemann, botrány

 

 

Szólj hozzá!


Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri koncerthelyszínén

Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri...

Ha nyár – sőt, ha május és jó idő –, akkor jórészt ingyenes programokat kínál a Szabadtéri színpad a Zene Házában, egészen szeptember...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több kérdést is felvet, de le sem tudtam tenni. S ez sokat jelent :)

Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő ráckevei Duna-part Feszt 2024. július 4-6 között.
Új koncertek