Tommy, rossz hírünk van: nem lesznek Mötley Crüe stadionkoncertek júniusban

2020/04/08  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Vannak a világban olyan koncertszervezők, akik biztosra mennek, és az idei turnékat már most átrakják 2021-re. Közéjük tartozik Daniel DeFonce is, aki szerint a legtöbb szakmabeli és a közönség is túlságosan optimista azzal kapcsolatban, hogy mikor indulhat be újra az élet a zenenipar szempontjából – olvastuk a Shockmagazinban.

Fotó: Ultimate Classic Rock

Nemrég Tommy Lee összecsapott a rajongóival a Twitteren. A Mötley Crüe amerikai stadionturnéja június 18-án indulna és szeptember 5-én érne véget. Tommy Lee kirakott egy posztot, amelyben azt üzente követőinek, hogy fogadjanak most szót és maradjanak otthon a k**szott seggükön, mert neki van ez a stadionszarsága júniusban... Erre – mások mellett – valaki azt válaszolta neki, hogy: Tommy, rossz hírem van a számodra, neked nem lesz semmiféle stadionkoncerted júniusban... (Persze, olyanok is akadtak, akik lelkesen várják a turnét.)

Visszatérve a bevezetőnkre: DeFonce az egyik leghíresebb amerikai szervezőcég, a Continental Touring vezetője úgy véli, hiú ábrándokat kerget az, aki abban reménykedik, hogy még az idén beindulnak a nagy nemzetközi turnék. Twitter posztjában megemlíti, hogy az általuk szervezett események nagy részét már átpakolták a következő évre, és bár a Rammstein, a már említett Mötley Crüe, valamint a Megadeth + Lamb of Good kombó turnéállomásainak időpontjai még aktívak, valójában rettentően kevés az esélye annak, hogy meg is fogják tartani.

Ha esetleg némi csoda folytán év végére feloldanák a teljes korlátozásokat a világ minden táján, nagy valószínűséggel akkor is lenne létszámhatár, ami szerinte nem csak a nézők, de a zenekarok felét is kiütné a színpadokról. Ha egyáltalán lesznek még addigra életben maradt klubok...

Ugyanakkor több fórumon is megfogalmazódott már az az aggodalom, hogy ha esetleg meglesz a pontos dátuma a karantén feloldásának és engedélyezik is a nagyobb összejöveteleket, akkor hirtelen fog telítődni a piac koncertekkel. Egyrészt így kioltják egymást választásra kényszerítve a közönséget, másrészt a járvány miatt kialakult gazdasági helyzetben a legtöbb ember számára biztosan nem az lesz az első, hogy megmaradt pénzét jegyekre költse. (És ez nem csak az amerikai piacra igaz.)

DeFonce elég borúsan látja saját jövőjét is, hisz elmondása szerint fel kell készülnie lelkileg arra, hogy más szakmát keressen a zeneiparon kívül. Párja kórházi dolgozó, így nap mint nap kapja az információkat első kézből, mi is történik az amerikai egészségügyben, amivel cseppet sem elégedett. Mint ahogy a kormány járványügyi intézkedéseivel se. De ez már egy másik téma...

Becslése szerint 2021 elején várható a turnék beindulása. A nyár szerinte elúszott, erre bizonyíték az is, hogy a nagy fesztiválok is meghátráltak.  (A cikk forrása)

Ami az itthoni helyzetet illeti, az általunk vizsgált több mint 50 nyári fesztivál között a mai napon alig akad olyan, ami elmarad, és nem éri el a 10%-ot azon fesziválok száma  – beleértve a leginkább veszélyeztetett júniusiakat is –, amiket későbbre halasztanának. Az információkat naponta frissítjük.

 

Fotó: The Sound Clique

Egy európai nagyfesztivállal megint kevesebb az idei nyár

Szomorú, de sajnos ma sem ússzuk meg fesztiváltörlés nélkül a napot. Ezúttal a dániai Roskilde volt kénytelen lehúzni a rolót, miután a kormány kész helyzet elé állította a szervezőket. Akárcsak a Nova Rock esetében.
Fotó: Novarock/FB

Európa egyik legnagyobb fesztiválja bedobta a törölközőt

Most már biztos, hogy az egyik legjobban várt európai fesztivál, a Nova Rock is kénytelen kihagyni az idei szezont, ugyanis Ausztriában rendeletben meghosszabbították a tömeges rendezvényekre szóló tilalmat.
A fotó illusztráció (Wendy Wei/Pexels)

A fesztiválok 15 százaléka már biztosan elmarad

A világjárvány miatt a fesztiválok 15 százaléka már biztosan elmarad, a szervezők 20 százaléka gondolkodik más időpontban való megrendezésen és 65 százalékuk még nem döntött. A fesztiválévad részleges vagy teljes "bedőlése" a közreműködők, szervezők, vállalkozók és...
Fotó: Glastonbury/FB

Hatalmas csapás ez mindannyiunk számára – törölték a Glastonbury Fesztivált

A közösségi oldalakon ma közölte "Michael & Emily", hogy a júniusban esedékes fesztivált törölték, ezzel a 2020-as a "köztes" évek státuszába került, mint tudjuk, a híres fesztivált kétévente rendezik meg.

 

Daniel DeFonce, turné, törlés, halasztás, járvány, koncert, szervezés, Rammstein, Mötley Crüe, Megadeth, Lamb of Good, 2020

 

 

Szólj hozzá!


Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Vajon befelé nyílik az Akváium Lokál ajtaja?

Az Akvárium Lokálban mutatja be új lemezét a Minimyst. A közönség a most megjelent új dal kivételével már hallhatta a Befelé nyílik dalait, melyek mindegyikét eljátsszák május negyedikén. A koncerten a Summer Freeze lesz a vendégük.

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja – koncertekkel

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III. kerületi majális, az Óbuda Napja. Gyerekkoncertek, világzene, könnyűzenei produkciók szerepelnek az étlapon a képzeletbeli jó túrós csusza mellett, amiért annak idején érdemes volt Óbudára...
Új koncertek