Turnéra mennél, klipet készítenél, de nincs miből? Van megoldás!

2018/07/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának legfrissebb pályázata révén újabb 20 feltörekvő zenész vagy zenekar kaphat 2.000.000 Ft-os támogatást. Pályázni augusztus 6-ig lehet.

Turnéra mennél, klipet készítenél, de nincs miből? Van megoldás!

A pályázat célja az ötödik évadban is változatlan. Olyan már nem teljesen kezdő, tehát némi színpadi rutinnal és saját dalokkal rendelkező formációknak szeretne segíteni, amelyekben meg van a potenciál, hogy a hazai könnyűzenei piac meghatározó szereplőivé váljanak. A támogatás révén új lemez és klipet készíthetnek, összeállíthatják saját promóciós anyagaikat és lemezbemutató turnéra is indulhatnak. Miként a korábbi években, az ötödik évadban is a Program által felkért mentor segíti majd a nyertes pályázók munkáját.

A jelentkezők közül először a Hangfoglaló Program Kollégiuma választja ki azokat – az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyjából a jelentkezők negyedét –, akiket akár támogathatna is a Program. A végső döntés meghozatalában – azaz a várhatóan húsz formáció kiválasztásában – azonban ismét egy szakmai zsűri segítségét kéri a Kollégium, amelynek tagjai élőben hallgatják meg a jelentkezőket. Immár második éve az Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat megyei és határon túli versenyeinek győztesei automatikusan bekerülhetnek az élő meghallgatásra, amennyiben érvényes pályázatot nyújtanak be az NKA-hoz. A meghallgatás várhatóan október elején lesz, a végső döntés pedig október végére várható.

A pályázat feltétele, hogy az indulóknak a pályázat beadásáig maximum egy nagylemeze jelenhetett meg, nem lehet érvényes lemezszerződésük, az elmúlt egy évben legfeljebb 20 koncertet adhattak, és maximum két dalukat játszották országos rádiók. A Kollégium arra is felhívja az indulók figyelmét, hogy érdemes időben elkezdeni a pályázatok összeállítását, főleg először pályázók esetében, mivel az NKA regisztráció néhány napos átfutási időt vesz igénybe.

 A pályázat innen érhető el.

NKA, Hangfoglaló, pályázat, klip, turné, támogatás

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek