Vajon Whitney Houston rajongói is kiakadnak a hologram-turnén?

2020/02/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Arról még 2018-ban számoltunk be, hogy Amy Winehouse rajongói nem voltak elragadtatva a bejelentéstől, hogy a 2011-ben elhunyt sztár családja hologramként akarja megturnéztatni Amyt.

Vajon Whitney Houston rajongói is kiakadnak a hologram-turnén?

A terv az volt, hogy az elhunyt sztár korábbi koncertfelvételeiből összeállított repertoárból kiválogatnak olyan darabokat, amelyek a legélethűbben ábrázolják egykori önmagát, és egy teljes koncertet építenek köré. (Az effajta show-kban általában az előadó egykori zenekari tagjaiból verbuválódott zenészek muzsikálnak élőben, míg az elhunyt sztár hologram formában énekel a színpadra kivetítve.)

Bár Amy apukája akkor büszkén nyilatkozott a turnéról és nem győzte hangsúlyozni, hogy az ebből befolyt összeg az Amy Winehouse Alapítvány kasszájában fog landolni, a rajongókat nem győzte meg: úgy vélekedtek, hogy a család kizsákmányolja Amy örökségét, és enyhén visszatetsző, hogy pont a hírnév ellen küzdő énekesnőből csinálnak hologramot...  Aztán egy évvel a bejelentés után közleményben tudatták: bizonyos érzékeny pontok miatt a turnét elhalasztották.

A család egyébként a Maria Callas és Roy Orbison hologramjával is turnézó Base Hologram céggel állapodott meg. (2012 óta, amikor Tupac Shakur hologramja megjelent a kaliforniai Coachella fesztiválon, a technológia egyre gyakoribb.) Az Index értesülése szerint most ugyanez a cég bonyolítja majd Whitney Houston hologram-turnéját (szintén a család menedzselésében).

A metódus is szinte ugyanaz: az An Evening With Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour koncertjein az énekesnő hologram alakja mellett valódi táncosok és zenészek lépnek fel, ahogy az egy hagyományos koncerten lenni szokott. A koncerteken megszólalnak az énekesnő legnagyobb slágerei, többek között a How Will I Know, a Saving All My Love For You és természetesen az I Will Always Love You is.

Az a sejtésünk, hogy ez a turné nem billenti le a lécet, simán átmegy alatta: egészen más személyiségről és stílusról van szó Whitney Houston esetében: míg Amy Winehouse esetében tényleg van egyfajta kegyeletsértés-íze a dolognak,  a popkirálynőnek bizonyára nem lenne kifogása az ellen, hogy 2012-ben bekövetkezett tragikus halála után is a színpadon maradjon.

Egyébként az ABBA is avatár-turnéra indult (volna), de a hologram koncertfolyamot kétszer is elhalasztották – a legutóbbi hír az volt, hogy 2019 második felében rajtol, de nem nagyon van hír arról, hol elindult volna.

 

Itt a válasz!

 

 

 

 

Whitney Houston, Amy Winehouse, ABBA, hologram turné

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek