Végre megünnepelheti 35. születésnapját a Ladánybene 27

2021/10/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Magyarország első reggae zenekara, a Ladánybene 27 tavaly ünnepelte 35. születésnapját, de a jubileumi koncert a pandémiás helyzet miatt elmaradt.

Végre megünnepelheti 35. születésnapját a Ladánybene 27

Egy távoli galaxisban, az Almássy tér nevű bolygón hétfőnként – arra már nem emlékszem, milyen gyakorisággal – három zenekarnak volt klubja: a Ladánybenének, a  Satöbbinek és a We Wu Weinek. Ez utóbbi sajnos már csak emlékeinkben létezik, ott nagyon szép helyet foglal el, a másik kettő évtizedek óta zenél: a Satöbbinek épp szombaton lesz fellépése a Gödörben, a Ladánybene pedig november 6-án az Akvárium Klubban pótolhatja végre be a születésnapi bulit.

A Ladánybene 27 azon ritka zenekarok egyike Magyarországon, amelyik több mint három évtizede aktív, időről időre megújul és újabb ötletekkel, lemezekkel jelentkezik. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album, valamint a legnagyobb hazai reggae fesztivál, a Reggae Camp megteremtése. Pályafutásuk során számos világsztárral – Carlos Santana, The Wailers, King Yellowman – léptek fel közös színpadon vagy műsorban, kétszer jártak és koncerteztek a reggae hazájában, Jamaicában.

A reggae hazai helytartói a leállás alatt sem tétlenkedtek, elkészítették a Szavak-Színek-Hangok című albumukat, amit a dupla születésnapi bulijuk keretében mutatnak be. 

A Szavak-Színek-Hangok a csapat 14. albuma, melynek dalaival a zenekar megpróbálja visszahozni a színeket, szavakat, gondolatokat és hangokat az életünkbe. Mindegyik dalban ott van a fény és a remény.

„Több, mint kétórás koncertre készülünk, amiben természetesen felcsendülnek az új album dalai, de merítünk egy nagyot a régebbi dalainkból is. Szerencsére van miből válogatnunk. A koncertre olyan zenésztársakat hívunk vendégül, akik részt vettek az új album munkálataiban, vagy szorosabb kapcsolatba kerültek az új dalainkkal” – emeli ki a zenekar vezetője, Bodnár Tibi.

Az Akváriumban fellép Tóth Gábor „Tádé”, aki a zenekar alaptótagja és a 90-es évek közepéig számtalan slágert (Szedegetem, Van még a Világon…) írt a zenekarnak. Tádéval az élmúlt években ismét szorosabb a munkakapcsolat, ezt bizonyítja az új albumon szereplő saját szerzeménye (Elhiszem) és több elgondolkodtató dalszövege (Az út szélén, Műanyag nyár, Mondd, mire vársz?).

A születésnapi koncertet a szabadkai SIN SEEKAS zenekar nyitja: Sóti Julival és bandájával több éves baráti-zenei kapcsolatot ápol a Ladánybene 27. Miksa és Tibi szerepel a Seekas nemrég megjelent „Történetek” című új lemezén, és Juli egy szuper verziót készített Take Care címmel a Szavak-Színek-Hangok című lemezre.

Vendégként fellép még Ferencz Kinga, aki korábbi albumokon vokalistaként dolgozott az együttessel, illetve Gregorio Alto, perkás. Erre az alkalomra visszatér a fúvósszekcióba, a Ladánybene korábbi fuvolása-szaxofonosa, Pásztor Ákos „Pászti”, aki az utóbbi időszakban a Manaky és Los Orangutanes zenekarokat erősíti.

Az este különleges vendége Szlovákiából érkezik, nem más, mint SUPERIOR, aki több korábbi LB27 riddimre (zenei alapra) készített kiváló saját verziót, amivel az Uprising és több más európai fesztiválra juttatta el a Ladánybene 27 zenéjét.

 

 

 

Ladánybene 27, születésnap, Akvárium, SIN SEEKAS, SUPERIOR, reggae

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek