Végre megünnepelheti 35. születésnapját a Ladánybene 27

2021/10/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Magyarország első reggae zenekara, a Ladánybene 27 tavaly ünnepelte 35. születésnapját, de a jubileumi koncert a pandémiás helyzet miatt elmaradt.

Végre megünnepelheti 35. születésnapját a Ladánybene 27

Egy távoli galaxisban, az Almássy tér nevű bolygón hétfőnként – arra már nem emlékszem, milyen gyakorisággal – három zenekarnak volt klubja: a Ladánybenének, a  Satöbbinek és a We Wu Weinek. Ez utóbbi sajnos már csak emlékeinkben létezik, ott nagyon szép helyet foglal el, a másik kettő évtizedek óta zenél: a Satöbbinek épp szombaton lesz fellépése a Gödörben, a Ladánybene pedig november 6-án az Akvárium Klubban pótolhatja végre be a születésnapi bulit.

A Ladánybene 27 azon ritka zenekarok egyike Magyarországon, amelyik több mint három évtizede aktív, időről időre megújul és újabb ötletekkel, lemezekkel jelentkezik. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album, valamint a legnagyobb hazai reggae fesztivál, a Reggae Camp megteremtése. Pályafutásuk során számos világsztárral – Carlos Santana, The Wailers, King Yellowman – léptek fel közös színpadon vagy műsorban, kétszer jártak és koncerteztek a reggae hazájában, Jamaicában.

A reggae hazai helytartói a leállás alatt sem tétlenkedtek, elkészítették a Szavak-Színek-Hangok című albumukat, amit a dupla születésnapi bulijuk keretében mutatnak be. 

A Szavak-Színek-Hangok a csapat 14. albuma, melynek dalaival a zenekar megpróbálja visszahozni a színeket, szavakat, gondolatokat és hangokat az életünkbe. Mindegyik dalban ott van a fény és a remény.

„Több, mint kétórás koncertre készülünk, amiben természetesen felcsendülnek az új album dalai, de merítünk egy nagyot a régebbi dalainkból is. Szerencsére van miből válogatnunk. A koncertre olyan zenésztársakat hívunk vendégül, akik részt vettek az új album munkálataiban, vagy szorosabb kapcsolatba kerültek az új dalainkkal” – emeli ki a zenekar vezetője, Bodnár Tibi.

Az Akváriumban fellép Tóth Gábor „Tádé”, aki a zenekar alaptótagja és a 90-es évek közepéig számtalan slágert (Szedegetem, Van még a Világon…) írt a zenekarnak. Tádéval az élmúlt években ismét szorosabb a munkakapcsolat, ezt bizonyítja az új albumon szereplő saját szerzeménye (Elhiszem) és több elgondolkodtató dalszövege (Az út szélén, Műanyag nyár, Mondd, mire vársz?).

A születésnapi koncertet a szabadkai SIN SEEKAS zenekar nyitja: Sóti Julival és bandájával több éves baráti-zenei kapcsolatot ápol a Ladánybene 27. Miksa és Tibi szerepel a Seekas nemrég megjelent „Történetek” című új lemezén, és Juli egy szuper verziót készített Take Care címmel a Szavak-Színek-Hangok című lemezre.

Vendégként fellép még Ferencz Kinga, aki korábbi albumokon vokalistaként dolgozott az együttessel, illetve Gregorio Alto, perkás. Erre az alkalomra visszatér a fúvósszekcióba, a Ladánybene korábbi fuvolása-szaxofonosa, Pásztor Ákos „Pászti”, aki az utóbbi időszakban a Manaky és Los Orangutanes zenekarokat erősíti.

Az este különleges vendége Szlovákiából érkezik, nem más, mint SUPERIOR, aki több korábbi LB27 riddimre (zenei alapra) készített kiváló saját verziót, amivel az Uprising és több más európai fesztiválra juttatta el a Ladánybene 27 zenéjét.

 

 

 

Ladánybene 27, születésnap, Akvárium, SIN SEEKAS, SUPERIOR, reggae

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek