Budapest 2020. febr. 08. (18:00)
Jegyvásárlás

ARANYBÁL 2020


ARANYBÁL 2020

ARANYBÁL – az aranykor bálja

A XXI. század fiatalos, csillogó, sokszínű társasági eseménye gyakorlott és kezdő bálozóknak

Az Aranybálról

A Budafoki Dohnányi Zenekar 2020. február 8-án szeretettel várja Önt és partnerét, barátait a megújult Aranybálra a Pesti Vigadóba.

A Pesti Vigadó díszterme évente egyszer a BDZ és vendégei kedvéért ünnepi díszt ölt. A székeket körasztalok váltják fel, a színpad a díszpáholy elé kerül, és egy táncparkettel egészül ki. A panorámafolyosót fejedelmi ételek, pompás nedűk és ellenálhatatlan sütemények foglalják el.  A folyosókon és a teremben virágdíszek, hangulatos világítás, és az egész épületet betölti a zene.

Az Aranybál új köntösben tündököl!

Ha fiatalos, lendületes táncmulatságra és ehhez társuló ínycsiklandó ételekre vágyik, ne habozzon, jelentkezzen az Aranybálra. A bál színesebb és csillogóbb, mint valaha.

Vendégeinket üdvözlőitallal és előétellel várjuk.
A bál első csúcspontja a nyitóhangverseny, melyben a BDZ – Hollerung Gábor irányítása alatt – ötvözi a tőle megszokott sziporkázó hangulatot a magas szintű koncertélménnyel.
A hangverseny után jöhet a zenés vacsora, melyhez a BDZ zenészei szolgáltatják a muzsikát.

Dress code

Alternative black tie:
A bálon uraknak a szmoking viselete javasolt, de nem feltétlenül elvárt.
Helyettesíthető egy elegáns fekete öltönnyel, fehér ing és fekete hosszú nyakkendő vagy arany színű nyakkendő kombinációval is.
A hölgyeknek a nagyestélyi javasolt.

BÁLI ETIKETT

 

Az Aranybál közönsége a bálon való részvétellel hozzájárul, hogy a bál időtartama alatt esetlegesen róla készült képfelvételeket a bál rendezői promóciós és archiválási célokra szabadon felhasználhassák.

 

AZ ARANYBÁL TERVEZETT PROGRAMJA

18:00 Kapunyitás, welcome drink, vendégváró falatkák
19:00 Koncert, vezényel: Hollerung Gábor
20:30 Vacsora
22:00 Tánc a BDZ közreműködésével, vezényel: Hollerung Gábor

23:00 Műsor és tombola
23:30 Tánc – zene: BDZ Big Band
00:30 Tánc – zene: Swing á la Django
02:00 A bál vége

Közreműködők:

Duna Művészegyüttes (koreográfus: Juhász Zsolt)

BDZ Big Band
Swing a la Django

SZTÁRVENDÉG:
Roby Lakatos

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

JEGYEK

Arany asztal – 54.900 Ft / fő (december 25-ig: 47.900 Ft)

Az arany jegyet azoknak ajánljuk, akik szeretik az igényes, személyra szabott kiszolgálást.  Az arany jegy a terem legjobb asztalaihoz szól, háromfogásos vacsorát tartalmaz felszolgálással.

Vállalatok és cégek részére is ajánljuk. Teljes asztal vásárlása esetén kérjük, keressenek!

Ezüst asztal – 44.900 Ft / fő (december 25-ig: 38.900 Ft / Fő)

Ajánljuk mindenkinek, akik szeretik az aranykor hamisítatlan báli hangulatát, a színvonalas komolyzenei élményt, a táncot és a mulatságot. A jegy büfévacsorát tartalmaz.

A belépőjegy ára mindkét kategóriában tartalmazza a bálon és a vacsorán való részvételt, a vacsora alatti korlátlan italfogyasztással. A vacsora után italok térítés ellenében fogyaszthatók.

MENÜ

Arany asztal

Felszolgált díszvacsora

Libamájpástétom Tokaji aszús mazsolapürével, körteraguval, balzsamecetes hagymalekvárral és mini francia pisztáciás brióssal

Bardon Meszes Furmint 2015 (Tokaj-hegyalja) 

Borjúszűz, mustármagos jus, zöldborsó, kelbimbó, fodros kel, Anna burgonya, véreshurka bonbon

Laposa Kéknyelű 2017 (Badacsony) 

Csokoládémámor meggyzselével

Günzer Családi Birtok Ördögárok 2015 (Villány) 

Vegetáriánus díszvacsora variáció (csak előre jelzés alapján)

Kecskesajt panna cotta, cékla, feketeszeder, dió, vörös mizuna

Erdei gombás gersli rizotto, mascarpone, kelbimbó levelek, fokhagyma chips

Csokoládémámor meggyzselével

Günzer Családi Birtok Ördögárok 2015 (Villány)

 

Ezüst asztal

Svédasztalos menü

Séfünk hidegelőétel- és salátaajánlata svédasztalról kínálva

Erdeigombás flan kakukkfüves brindza sajtkrémmel

Kecskesajthab bazsalikomos konfitált paradicsommal és kenyér chipsz-szel

Bacon-ös csirketerrine sült kápiapaprika coulis-val és ecetes uborkával (GL, L)

Hideg fűszeres sertéssült almakompóttal (GL, L)

Saláta választékunk

Capresesaláta balzsamecet-redukcióval (GL)

Waldorfsaláta aszalt vörösáfonyával (GL, L)

Ecetes újburgonyasaláta petrezselyempestóval és pirított napraforgómaggal (GL, L)

Főétel választékunk chafingból kínálva, hozzáillő garnírunggal

Mézes-mustáros sertéssült rozmaringos pecsenyeszafttal, tepsisburgonyával és vajas-petrezselymes francia zöldbabbal (GL)

Füstölt paprikás sült csirkecombfilé Chorizo chips-szel és francia lecsóval

Thai vörös curry-s húsgombócok pirított karfiolos jázmin rizzsel (GL)

Cukkinis-spenótos csőben sült tészta lazaccal és mozzarellával

Vegetáriánus vendégeknek ajánljuk

Gnocchi tejszínes-zöldborsós erdeigomba-raguval és pirított fenyőmaggal

Friss kenyérfélék, mini péksütemények (teljeskiőrlésű, rozsos, magos, házi)

Desszert

Rákóczi kosár

Lúdláb tortácska (GL)

Sós karamell marcipános piskótán

Málnás kávé mousse pohárban, mandularopogóssal

Szatmári szilva

Kókusz-csoki paleo (GL, tej- és cukormentes)

* Jelmagyarázat: (GL) gluténmentes, (L) laktózmentes

Kreatív chefünk: Balogh Krisztián

Tizenegy évnyi skandináv kitérő után tért vissza Budapestre Balogh Krisztián, akinek kreációja néhány éve a koppenhágai Bock Bistróban a Noma tulajdonosának is elnyerte tetszését. A Budapest Party Service és a VakVarjú éttermek új kreatív séfje saját bevallása szerint szakmai újításokra fogékony, de szélsőségektől mentes konyhafőnök.

2007-től Dánia 5*-os hoteleiben dolgozott sous chef és executive sous chef pozícióban. Két évig irányította 60-65 szakács munkáját a 679 szobás Tivoli Hotel 6000 fős kapacitású konyhájában.

Dániában tökéletesítette az alapanyagok kiválasztásához szükséges tudását és a halételek készítésének technológiáit is mélységeiben megtanulta. Mély benyomást tett rá Dánia konyhaművészete, azonban munkásságában a magyar gasztronómia hagyományai maradtak túlsúlyban.

Személyében a cégcsoport egy olyan csapattagot tudott hazacsábítani, aki a hazai konyhaművészet szeretete mellett 10 éves skandináv tapasztalattal is rendelkezik.

„A vendéglátás a legszebb szakma a világon. Addiktív, hihetetlenül kreatív, örömteli, folyamatosan átalakuló, megújuló, gyönyörű hivatás, amiért bolondulni lehet. Azon kevés szerencsés emberek közé tartozom, akiknek mestersége egyben a hobbija is. Nagyon fontos számomra a humor, a jókedvű és inspiráló alkotómunka, a jó hangulatú konyha.”

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 38 900 Ft
II. Árkategória : 47 900 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Húsz év után új szólólemezt készített Szekeres Tamás

Húsz év után új szólólemezt készített Szekeres...

A hazai rockszíntér kiemelkedő gitárosa, az Omega állandó zenésze White Shapes of Blue című anyaga egyfajta összegzése eddigi négy évtizedes...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Családban marad: Tóth Vera ül be Tóth Gabi helyére a Sztárban sztár zsűrijében

Tóth Gabi már a gyermeke érkezésére koncentrál, így az utolsó két adásban a csatorna döntése alapján az énekesnő helyét Tóth Vera veszi majd át – olvastuk a Blikkben.

2020 a család éve lesz – Pink kiszáll egy időre a showbizből

Pink két és fél évig megállás nélkül melózott– stúdiózás, dalírás, turnék –, mára eléggé elfáradt, úgy döntött, kiszáll egy kicsit a mókuskerékből – olvastuk a hirado.hu-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek