Budapest 2021. márc. 06. (19:00)
Jegyvásárlás

Aranykor - Korcsolán Orsolya és Bonnyai Apolka koncertje


Aranykor - Korcsolán Orsolya és Bonnyai Apolka koncertje

Csodálatos és szívmelengető programmal lépnek színpadra Korcsolán Orsolya hegedűművész, a Deutsche Grammophon, a Naxos America és a London-i Filharmónikus Zenekar, valamint Bonnyai Apolka zongoraművész, a New York-i Carnegie Hall, a Kyoto-i zongora fesztivál, és a Washington-i Kennedy Center vendégművészei, igazi csemegét kínálva a Zsidó Művészeti Napok új és visszatérő közönségének.

Goldmark Károly a tizenkilencedik század vége, és huszadik századelő talán legmeghatározóbb, és a bécsi Operaház legjátszottabb zeneszerzője egy korszakot testesített meg.

A romanticizmus és modernizmus metszőpontjában, a klasszicizáló formák és az új ideák találkozásánál élete és munkássága alkotja a hidat.

Pesten Liszt Ferenc látja őt vendégül és játssza tisztelete, és megbecsülése jeleként fejből a ma este is elhangzó E-Dúr Szvitet a kor egyik legnagyobb magyar hegedűsével Plotényi Nándorral, könnyeket csalva ezzel a zeneszerző szemébe.

Ebben a korban születik meg, és lesz igazi világsiker Goldmark nagyoperája, a Sába királynője, és lesz Gustav Mahler az ő közbenjárására operaigazgató Bécsben.

Goldmark ajánlásával indul el megannyi új korszakot formáló művész, közöttük a csodagyermek Erich Korngold mesés karrierje, aki később megalkotja Hollywood oly jellegzetes filmzenei nyelvezetét és nyeri az első zeneszerzőnek ítélt Oscar-díjat. Goldmárk unokaöccsét, a már New York-ban született Rubin-t is szárnyai alá veszi még, aki már az új világban alkot, és főleg oktat zeneszerzésre, ifjú Copeland-et és fiatal Gershwin-t. 

Az elhangzó művek ezt a csillogóan sokszínű és dallamvilágában oly kedves Aranykort idézik meg, a Zeneakadémia Solti termének színpadáról.

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 2 900 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Fábián Juliról elnevezett alapítvány jótékonysági akciója: Save the backstage!

A Fábián Juliról elnevezett alapítvány...

Jótékonysági kezdeményezés indul #savethebackstage néven a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került zene- és rendezvényipari munkavállalók...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Lesz fesztivál. Nem lesz világvége...

Ezt nem zeneipari szakember vagy virológus, esetleg politikus állítja, hanem Zsiday Viktor alapkezelő.

A név marad, a névadó helyszín változik: költözik az Alpárfeszt

Az Alpárfesztet éveken keresztül azzal viccesnek tűnő mondattal jellemeztük, hogy fesztivál a birkalegelőn... De tényleg egy tiszaalpári birkalegelőn álmodták meg a rendezvényt, ami mára már brand lett. Ez az oka, hogy noha többé nem Tiszaalpár ad helyet a bulinak, a név megmarad.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek