Veszprém 2019. júl. 25. (19:00)

Bach fuvolaszonáták


Bach fuvolaszonáták

J.S.Bach: e-moll szonáta fuvolára és basso continuo-ra, BWV 1034
J.S.Bach: A-dúr és a-moll prelúdium es fuga / Wohltemperiertes Klavier II/19 és II/20, BWV 888 és 889

J.S.Bach: A-dúr szonáta fuvolára és csembalóra, BWV 1032
J.S.Bach: E-dúr szonáta fuvolára és basso continuo-ra, BWV 1035
J.S.Bach: fisz-moll prelúdium és fúga / Wohltemperiertes Klavier II/14., BWV 883
J.S.Bach: h-moll szonáta fuvolára és csembalóra, BWV 1030

Csalog Benedek, a lipcsei Zeneművészeti Főiskola tanára, Hágában szerzett diplomát, Barthold Kuijken barokk fuvola osztályában. Nagyon korán meghívásokat kapott a legrangosabb európai fesztiválokra (Innsbruck, Utrecht, Brugge, Musicora Paris) és 25 évesen a lipcsei zeneakadémia régizene tanszakának tanára lett. Mesterkurzusokat tartott Németországban, Portugáliában, Japánban, Brazíliában, Szlovákiában, Lengyelorszában, Hollandiában, a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban és rendszeres vendégtanára a Gnyeszin Intézetnek. Budapesten havi rendszerességgel tart kurzusokat. Fellépett Amerikában, Európa legtöbb országában, Japánban, a Közel-Keleten. Tanított a lengyelországi Bydgoszcz-i Zeneakadémián, valamint művészeti vezetője volt a tokaji Régi Zene Nyári Egyetemnek. Szólistaként megnyerte a bruggei-i Nemzetközi Régizene Versenyt és az orlandói Baroque Flute Artist Competition-t. 12 CD felvételt készített, jelenleg J. J. Quantz összes fuvolaszonátájának, mintegy 200 darabnak
a felvételén dolgozik.

Pétery Dóra orgonatanulmányait Szathmáry Lillánál kezdte. A Liszt Ferenc Zeneakadémián zenetudományt és orgonát tanult, 2000-ben diplomázott orgona szakon Ruppert István és Pálúr János növendékeként. Elsőként tanulhatott a Helsinki Sibelius Akadémián klavikordot főszakként, 2003-ban Spányi Miklós növendékeként adta diplomakoncertjét. Jelenleg Svédországban Hans-Ola Ericsson szólistaosztályában tanul, tanít, koncertezik szólistaként kamarazenészként és continuojátékosként egyaránt. 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik az Akváriumba

Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik...

Október 21-én Budapesten ad koncertet a francia könnyűzene legújabb szenzációja, a pofátlanul fiatal, mégis érett férfiak zenei bölcsességével...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik az Akváriumba

Október 21-én Budapesten ad koncertet a francia könnyűzene legújabb szenzációja, a pofátlanul fiatal, mégis érett férfiak zenei bölcsességével bíró Adam Naas. Ideje megismerkedni az ősszel az Akváriumba érkező sztárral.

Zenész vagy? Hogy bírod a nyomást?

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Innovációs Alprogramja megbízásából kutatás indul a magyar könnyűzenészek testi-lelki állapotáról.

Egy Beatles-dal pár sort a minap elhunyt Peter Fondának köszönhet

A Blikkben olvastuk, hogy a Szelíd motorosok pénteken elhunyt sztárja 2000-ben elárulta a New York Postnak, hogy a Beatles egyik slágere neki köszönhet pár ütős mondatot.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek