Budapest 2019. júl. 27. (20:00)
Jegyvásárlás

Jovićević - Miklós - Wójciński Trio


Jovićević - Miklós - Wójciński Trio
Közreműködik:
  • Jasna Jovićević - szaxofon, basszusklarinét
  • Ksawery Wójciński - nagybőgő
  • Miklós Szilveszter - dob

A Jovićević - Miklós - Wójciński Trio eredetisége, nyitott formái és szabadsága igazi zenei felfrissülést kínál. Mindhárom zenész jól ismert a különböző kamara-jazz formációkban előadott improvizációi, kompozíciói és kortárs szemlélete révén. A trióban saját szerzeményeket játszanak, többnyire olyan spontán kompozíciókat, amelyeket közös improvizáció és egy folyamatosan alakuló-változó zenekari hangzás révén tesznek teljessé. Szerbiában felvett, nemsokára megjelenő új albumuk anyagát az idén nyáron és ősszel szervezett közép-euróoai turnéik során népszerűsítik.

Jasna Jovićević szerb szaxofonos, basszusklarinétos és zeneszerző Budapesten, Torontóban és Belgrádban tanult jazz-szaxofon játékot és zeneszerzést. Számos ismert művésszel játszott együtt – Hamid Drake, Mike Stern, Bojan Zulfikarpašić, vagy Al Di Meola –, megfordult  több európai, amerikai és kanadai jazzfesztiválon, négy saját albumot adott ki, és tíz további albumon szerepelt közreműködőként. Gyermekek számára kialakított művészi oktatási projektek szervezője, illetve a New Spark Jazz Orchestra - Women of Balkans in Jazz projekt vezetője is.

A vajdasági származású budapesti dobos, Miklós Szilveszter hegedűtanulmányai után váltott át dobra – és a jazzre. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén végzett, azóta a hazai jazz-élet jeles avantgárd kreatív művészeivel – Grencsó István, Benkő Róbert, Pozsár Máté, Ajtai Péter, Mezei Szilárd, Szelevényi Ákos, Dresch Mihály – játszik együtt rendszeresen, míg a nemzetközi színtéren Lewis Jordan, Johannes Bauer, John Dikeman vagy Peter Brötzmann voltak partnerei.

Ksawery Wójciński lengyel bőgős a nemzetközi kortárs jazz jól ismert, igen aktív zenésze. Diplomáját a Bydgoszcz-i Zeneakadémián szerezte, s olyan fontos nemzetközi fesztiválokon szerepelt Európa-szerte, mint az Akbank Jazz Fesztivál (Isztambul), Periferias Fesztivál (Spanyolország), JazzFest Berlin és Nordischer Klang (Németország), vagy az inJazz (Hollandia). Több mint húsz albumot vett fel szólistaként vagy közreműködőként, többek között Hamid Drake, Uri Caine, Charles Gayle, Nicole Mitchell, Satoko Fujii, Alan Bern, Michael Zerang, Mikołaj Trzaska és mások társaságában.

jasnajovicevic.com/trio-private 

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 3 000 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 5 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Milyen volt a koncert? Kijött a Sum 41 legújabb dala és klipje

Milyen volt a koncert? Kijött a Sum 41 legújabb dala...

Az “A Death In The Family” című dal a zenekar közelgő albumára, az “Order In Decline”-ra fog felkerülni, mely idén július 19-én jelenik meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Jótékonyság, világzene, fotóalbum, szülinap – így ünnepli a 10. évet a Kobuci

Azt már megtapasztaltuk, hogy idén MINDENKI ̶t̶á̶n̶c̶o̶l̶ ünnepel: 5-55-ig minden szám megtalálható a repertoárban, a Kobucival is elszaladt az idő: immáron 10 éve várják Óbuda egyetlen szabadtéri szórakozóhelyén a népeket.

Erre számítsatok a Hősök tere környékén a Szabadságkoncert miatt

Forgalomkorlátozás lesz vasárnap a Hősök tere környékén a Szabadságkoncert miatt, több utat azonban már csütörtök estétől lezárnak, és a BKK egyes járatai is terelve közlekednek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Magnum Mysterium
Magnum Mysterium
Székesfehérvár 
Átok és Áldás
Átok és Áldás
Székesfehérvár 
BŐ SZEKUND
BŐ SZEKUND
Székesfehérvár 
Velencei Visszhang
Velencei Visszhang
Székesfehérvár 
MAGOR
MAGOR
Budapest