Budapest 2020. Mar. 18. (20:00)

Kadri Voorand in duo with Mihkel Mälgand


Kadri Voorand in duo with Mihkel Mälgand
Közreműködik:
  • Kadri Voorand - ének, zongora, elektronika
  • Mihkel Mälgand - nagybőgő, gitár

Az énekes, zongorista és zeneszerző Kadri Voorand erőteljes érzelmi töltetű, történetmesélő zenét játszik, melyben a megkapó, fülbemászó ritmusokat egészen egyedi módon ötvözi a pop, jazz és folk elemeivel. Kadri Voorand igen magasan képzett énekes, aki eredeti zenéjével és kifejezésmódjával számos díjat söpört be Észtországban éppúgy, mint a nemzetközi színtéren. Rengeteg országban koncertezett már, ideértve Nagy-Britanniát, Németországot, Finnországot, Dániát, Svédországot, Norvégiát, Kínát, Olaszországot, Oroszországot és Üzbegisztánt, ahogy többször megfordult Magyarországon, az Opus Jazz Clubban is. 2017-ben megkapta az Észt Zenei Díjat (Estonian Music Awards) az év legjobb női énekese kategóriában, és az év legjobb jazzalbuma elismerést az Armupurjus (Szerelmi mámor) című albumáért.

Mihkel Mälgand egyike a legtöbbet foglalkoztatott észt bőgösöknek. Kettejük erős ritmikai és improvizációs egymásrahangoltsága egy összeszokott, szoros duót eredményez. Náluk a popszerű dallamok virtuóz improvizációkkal és fejlett technikai eszközkészlettel párosulnak. Szívszorító balladák és hip groovok, teljesen egyedi csavarok a soundban, és meghökkentő, bátor szövegek jellemzik zenéjüket. A duó tagjai korábban számos koncertet adtak Észtországban és külföldön, többek között a patinás Pori Jazz és Jazz Baltica fesztiválokon. Új albumuk néhány héttel az Opusban adott koncertjük előtt jelenik meg az ACT Music gondozásában.

„Kadri Voorland hangja a purista akrobatika és az elektronikán átszűrt szélsőségek között ugrál. Az összes énekes perverziót jelen időben végzi, miközben találékony módon köti össze a repetitív periódusokat, a torzított, vibráló hangokat, hogy végül egy szaltóval megérkezzen egy szakadékszerű kontraszt mélyére. Ezt követően visszatér a zongorához, hogy megkösse az énekhang és a billentyűk szimbiotikus házasságát” – jellemezte őt az All About Jazz kritikusa.

kadrivoorand.com 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így...

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi énekeket és táncdallamokat a könnyűzene világával, mindezt szabad improvizációkkal tarkítva.

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.
Új koncertek