Budapest 2023. Oct. 31. (19:30)

Kelemen Barnabás és európai egyetemek közös vonószenekara - A Zeneakadémia műhelyei


Kelemen Barnabás és európai egyetemek közös vonószenekara - A Zeneakadémia műhelyei
Mozart: D-dúr divertimento
Bartók: Divertimento, BB 118
Csajkovszkij: Vonósszerenád, op. 48

Bécs, Párizs, Helsinki, Hága, Barcelona, Oslo és Budapest Zeneakadémiáinak hallgatóiból álló vonószenekar
Vezényel: Kelemen Barnabás

Az Európai Unió Erasmus+ programjaként hívta életre a Zeneakadémia azt a nemzetközi együttműködést, aminek keretében hat vezető európai egyetemről érkezik 3-3 hallgató Budapestre, ahol a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diákjaival együtt többnapos intenzív workshopon vesznek részt Kelemen Barnabás vezetésével. A projekt zárókoncertjén megszólal többek közt Bartók Divertimentója, mellyel a növendékek nagy része most találkozik először, valamint Mozart és Csajkovszkij egy-egy, a vonószenekari repertoár alapját képező műve. A koncert műsora két olyan műfajt vonultat fel, melyek célja kialakulásukkor a szórakoztatás volt: a divertimento szó eredetileg is szórakozást, mulatságot, a szerenád pedig esti muzsikát jelent. Előbbi a bécsi klasszicizmus idején élte virágkorát és a társasélet nélkülözhetetlen kelléke lett, utóbbi pedig a 16. században még énekest állított a középpontba, aki a szeretett hölgyének vagy egy rangos személynek adta elő dalát, később azonban tisztán hangszeres kamarazenekari műfajjá alakult át.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek