Taktaharkány 2019. aug. 13. (16:00)

Kökény Tamás - nagybőgő


Kökény Tamás - nagybőgő

DARABOK A SZÍVEMBŐL


KÖKÉNY TAMÁS – nagybőgő

Zongorán közreműködik: Fehér Lili

 

 

Gabriel Fauré: Aprés un réve
Liszt Ferenc: Szerelmi álmok
Niccoló Paganini: Mózes fantázia
Astor Piazzolla: Oblivion
Giovanni Bottessini:Tarantella
Gluck: Melódia
Elgar: Salut d’ amour
Ennio Morricone: Cinema Paradiso
Vittorio Monti: Csárdás

Kökény Tamást a Virtuózok 2016 abszolút győzteseként ismerte meg az ország. A vetélkedő díjaként játszhatott a Carnegie Hall-ban, ahol a New York-i nagyközönség előtt szólaltathatta meg hangszerét. A 20. életévét idén betöltő művészt ebben az évben újra várta az Egyesült Államok, Los Angelesben a Magyar Házban, majd San Diegoban adott önálló koncertet. Májustól elérhető első szólólemezén a fiatal nagybőgős legtöbbet játszott crossover produkciói, de természetesen a hagyományos értelemben vett klasszikus zene is fontos szerepet kap. Taktaharkányi előadására kedvenc, ugyanakkor pályafutása legmeghatározóbb darabjait válogatta össze, s hogy miért, erről ezt írta a Zempléni Fesztivál közönségének:

"Azért ezekre a művekre esett a választásom, mert életem legmeghatározóbb darabjai voltak, ezekkel válhattam híressé. Ám a legérdekesebb az, hogy kiskorom óta ezek a kedvenceim; és ezekkel híressé lenni az egyik legboldogabb dolog az életemben!"

 

 

Taktaharkány Önkormányzata támogatásával
________________________________________________
A taktaharkányi és a bekecsi program együttesen elérhető Sárospatakról a kirándulóbusszal vagy saját kocsival. A busz 14.30 órakor indul Sárospatakról, a Hotel Bodrog parkolója mellől. A két - taktaharkányi és bekecsi - koncertbelépőt is tartalmazó részvételi díj: 4.500,-Ft (14 év alatti gyermekeknek: 3.500,-Ft).
Elővétel:  ticket@zemplenfestival.hu (kérjük feltüntetni: Taktaharkány-Bekecs kirándulóbusz)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Viktor, csomagolj!

Viktor, csomagolj!

A magyar nézők szavazatai alapján a 2019-as MTV Europe Music Awards hazai győztese Király Viktor, így november 3-án este ő képviseli...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

A kannibál császárról elnevezett zenekar a Dürerben ad önálló koncertet

A közelmúltban a Metallica társaságában turnézott a norvég stoner rocker BOKASSA, a fáma szerint még Slash is a színpadra állt a zenekar "Who the fuck is Bokassa?" feliratú pólójában. Idén novemberben önálló turné keretében járják végig Európát.

Liam Gallagher rárepült a jubileumi Bond-filmre

Liam Gallagher (ex-Oasis) szeretné énekelni a soron következő, 25. Bond-film témáját – proaktív módon már meg is írta a dalszövegeket... – minderről a NME számolt be.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek