Budapest 2019. Nov. 25. (19:30)

MAO plays Attila Korb: Swing on the Danube – szerzői est


MAO plays Attila Korb: Swing on the Danube – szerzői est
Közreműködik:
  • Korb Attila – zeneszerző, harsona
  • Papp Mátyás – zeneszerző (MAO Masterclass)
  • Modern Art Orchestra
  • Fekete-Kovács Kornél – művészeti vezető

Korb Attila a Modern Art Orchestra alapítótagja, zenésze és zeneszerzője. Harsonajátéka az összes MAO lemezről és a koncertekről is ismerős lehet. Egy korábbi szerzői est alkalmával több saját szerzeményét és hangszerelését is volt szerencsénk bemutatni.

Most azonban egy teljesen új concerto hangzik majd el, eredeti címe: Concert for Bass Saxophone & Big Band. Attila humorával, fiatalos lendületével találkozni bármikor öröm. Ő maga meséli: “Talán többen tudják, hogy néhány éve (2015-ben) egy nagyobb, valószínűleg soha vissza nem térülő beruházásba kezdtem - vásároltam egy basszus szaxofont. (Ebből lehet következtetni, hogy a darab szólistája én leszek). A concertonak akarva-akaratlanul van egy komolyzenei felhangja - ezzel szemben gyakorlatilag egy mainstream jazz suite-ről van szó. A darab megszólaltatásában (illetve az egész este folyamán) viszont szinte 100%-ban akusztikusak maradunk - ezzel utalva a concerto klasszikus zenei felhangjára.”

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class - big band zeneszerzői akadémia hallgatójaként Papp Mátyás darabja lesz hallható a zenekar előadásában.

Az akadémia keretei között az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatjuk be, akitől eddig még nem játszhattunk darabot - vagy azért, mert nem ismertük, vagy ismertük, de nem alakult ki eddig ilyesfajta együttműködés közöttünk, vagy azért, mert nem is írt még big band darabot, mert más műfajban alkotott. A felhívásunkra számos kitűnő munka érkezett, közülük választott a MAO kurátori kara 9 jelentkezőt. Az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, ahol betekintést engedünk a háttérben folyó munkafolyamatok különböző fázisaiba. Ezzel kapcsolatban minden információért a zenekar honlapján és facebookján érdemes látogatást tenni.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek