Veszprém 2021. júl. 19. (19:00)

Recurring Company - Metamorfózis: Úton a reneszánsz és a barokk között Itáliában, Spanyolországban és Angliában


Recurring Company - Metamorfózis: Úton a reneszánsz és a barokk között Itáliában, Spanyolországban és Angliában

Veszprémi Régizenei Napok 2021

vrn.hu

https://www.facebook.com/veszpremiregizeneinapok/

 

Műsor:

Metamórfózis

Úton a reneszánsz és a barokk között Itáliában, Spanyolországban és Angliában. A Recurring Company régizenei koncertje, elektronikàval.

 

Válogatás Ortiz, Bassano, Rognoni, Falconiero, Frescobaldi és Laws műveiből.

 

Előadók:

RECURRING COMPANY

 

Illés Szabolcs - hegedű,

Regős Júlia - viola da gamba,

Edőcs Fanni - csembaló,

Márfi Eszter - elektronika

 

A Recurring Company alapító tagjai a lipcsei régi zene-tanszakon ismerkedtek meg egymással. Sok kísérletezés, improvizálás és diplomakoncertjeik után 2014-ben már Budapesten alakult meg az együttes, ami azóta számos koncertet tudhat maga mögött Magyarországon és külföldön. Felléptek többek közt a Zempléni Fesztiválon, régizenei fesztiválokon Belgrádban, Kolozsváron, Bécsben, Csíkszeredán és Brno-ban. 2017-ben második helyezést értek el (első helyezést nem adtak ki) a La Stravaganza nemzetközi kamaraversenyen. Repertoárjuk a 16. századi angol, német és olasz reneszánsz művektől egészen az érett barokk német és francia művekig terjed, folyamatosan bővül és mélyül. Az együttes a régizene előadásának lehetséges útjait keresi és eddig a következőket találta: minél autentikusabb játékmód; régi zenék párhuzamba állítása kortárs művészetekkel; autentikus és szabad improvizáció és ezek átmenete; régi művek és live samplinggel való feldolgozásuk egy koncerten belüli elhangzása; szokatlan koncerthelyszín választása, ezzel új kontextus teremtése és új közönség bevonzása; a hagyományos koncertszituáció megkérdőjelezése, annak felbontása - a hallgatók szabadon mozoghatnak, táncolhatnak. Mindezzel az együttesnek célja felelősséget vállalni a régi kincsért, amit megszólaltat - tehát az emlékezésért; valamint a teremtésért - mert minden koncert a jelenlegi kultúrát alakítja, teremti.„A kincs létezik, kiástuk, de nem szeretnénk vitrinben tartani, hanem élő anyagként tekintünk rá, formáljuk, gyúrjuk, más-más környezetbe helyezzük, beszélgetünk vele.“

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Egy hajóban eveznek: egykori zenésztársa fiával énekel duettet Charlie

Egy hajóban eveznek: egykori zenésztársa fiával...

Horváth Charlie egykori zenésztársának tehetséges fiával, Erb Virgillel, művésznevén Giovannival adott duettet.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

A 20 ezer euró összdíjazású nemzetközi gitárversenyen ma a gipsy swing európai királya lép fel

Október 22-én online koncerttel folytatódik Magyarország egyik legrangosabb gitáros eseménye, a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyhez idén verseny is társul.

Az oviban is mikrofon volt a jele – Budapestre érkezik a 18 éves brit csodagyerek

Alfie Templeman az MTV Music Week keretében először érkezik Budapestre, november 9-én, a Dürer Kertbe.
Új koncertek