Veszprém 2021. júl. 18. - 2021. júl. 26

7. Veszprémi Régizenei Napok


7. Veszprémi Régizenei Napok

2013 óta nyáron egy hét a régizenéé Veszprémben. A fesztiválon elsősorban régizenei kamaraegyüttesek, kisebb vokális együttesek lépnek fel.

A régizene mozgalom a középkortól a bécsi klasszikáig terjedő korszak zenei hagyatékát próbálja új életre kelteni, amennyire lehet korhűen.

A korhűség többrétű: a zenei anyaigon túl jelenti azok korhű hangszereken (többnyire kópiákon, illetve rekonstruált hangszereken), korhű módon, lehetőleg korhű környezetben történő előadását.

2021-07-18 (vasárnap) 19:00

Tasto Solo (Spanyolország) - La Flor en Paradis (A polifónai születése, 13. sz.)

A nyitókoncerten a többszörös Diapason d'Or díjas, ICMA díjra is jelölt spanyol Tasto Solo lép fel Guillermo Perez művészi irányítása alatt. Műsorukban a reneszánsz motetta és a polifónia keletkezésének 13. századi folyamatát mutatják be franciaországi és spanyol kódexekben fennmaradt zenei anyag alapján.

2021-07-19 (hétfő) 19:00

Recurring Company - Metamorfózis: Úton a reneszánsz és a barokk között Itáliában, Spanyolországban és Angliában

Hétfőn a Lipcsében végzett fiatal magyar zenészekből alakult formációnak, a Recurring Company-nak a késő-reneszánsz korszakból a kora barokkba átvezető műsorát hallhatjuk.

2021-07-20 (kedd) 19:00

Recercare Régizenei Műhely - Petrarca daloskönyve (14-17. sz.)

20-án, kedden a veszprémi székhelyű Recercare Régizenei Műhely lép fel Petrarca daloskönyve c. műsorával, amelyben Petrarca kortársainak zenéje, illetve a későbbi századokban megzenésített Petrarca versek csendülnek fel.

2021-07-21 (szerda) 19:00

Concerto Armonico - in Café Zimmermann, zenék egy Lipcsei kávéházból

Szerdán (21-én) a Spányi Miklós alapította Concerto Armonico Lipcse 18. századi zenei életét idézi meg. Hangversenyükön Händel, C.P.E. Bach és Vivaldi művei csendülnek fel. Az együttest többek között Carl Philipp Emanuel Bach életművének legavatottabb tolmácsolójaként tartja számon a világ.

2021-07-22 19:00

Tóth Emese Gyöngyvér / Nagy Csaba - Semper Dowland semper dolens

Csütörtökön ismét helyi kötődésű műsor következik. Tóth Emese Gyöngyvér (ének) Dowland lantdalokat énekel Nagy Csaba lantművész kíséretében.

2021-07-23 19:00

Budapest Bach Consort - Culliford-koncertek No. 6 | "A Grand Concert of Instrumental Musick"

Pénteken a fiatal zenészekből Szokos Augustin vezetésével alakult Budapest Bach Consort-é a veszprémvölgyi Jezsuita templom.

2021-07-24 19:00

Orlando énekegyüttes / Budapest Bach Consort - Buxtehude: Membra Jesu Nostri

Szombaton az Orlando énekegyüttes Buxtehude Membra Jesu Nostri c. kantátasorozatát adja elő a Budapest Bach Consort és szólisták közreműködésével.

2021-07-25 19:00

Les Basses Réunies - Il Violoncello, avagy Nápoly rejtelmei

Vasárnap – a zárókoncerten - a barokk vonósok virtuózai, a francia Les Basses Réunies nápolyi kötődésű 16-18. századi szerzők (Ortiz, Gesualdo, R. Greco, Vivaldi, a két Scarlatti és mások) zenéjéből nyújt exkluzív válogatást.

2021-07-26 20:30

Bruno Cocset / Emmanuel Jacques - “Jean Barrière e Francesco Geminiani, violoncellisti stravaganti” 

Tihanyi Bencés Apátság

Ráadásként 26-án, hétfőn Tihanyban Bruno Cocset (barokk cselló) és Emannuel Jacques  virtuóz duóját hallhatjuk.

Jegyek:
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös...

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar koncertje előtt

Covid-rehabilitáltakból és légúti betegségben szenvedőkből álló kórus énekelt a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-programja előtt a hétvégén. A dr. Várdi Katalin és Philipp György által kidolgozott SingLung módszer gyógyító hatása nemcsak fiziológiai, hanem mentális és érzelmi is.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek