Év koncertje - szavazás
Győr 2019. nov. 16. (20:00)

Reláció - CD bemutató PETRUSKA


Reláció - CD bemutató PETRUSKA

Március 11-én jelent meg Petruska András új nagylemeze Reláció címmel. Az album - a korábbiakkal ellentétben – zenekari felállással készült, 13 dalt tartalmaz és három dalszövegét is Grecsó Krisztián írta. A Petruska-Grecsó művek egyikét, az Égi gangon című dalt meg is filmesítették, a klip már fellelhető a YouTube-on.

- Popzenésznek tartom magam, sosem bonyolítottam jobban a műfaji besorolást – vallja Petruska. - Felnőttebb, érettebb leágazása a Reláció, aminek szívét a világzenei elemek, a lelkét pedig a többrétegű, játékos szövegek adják.
Az énekes/gitáros/dalszerző szerint ezúttal az emberi kapcsolatok fűzik össze a dalokat.
- Párkapcsolati, romantikus történetek épp úgy hallhatók ezen az albumon, mint a saját magammal, vagy a világgal való viszonyról szóló szerzemények – mondja Petruska.- Sok dalban egyszerre jelenik meg a személyes élmény és egy tágabb perspektíva, mintegy egymás metaforájaként. Ez talán nem véletlen, hiszen ugyanazok az emberek vagyunk, ugyanazokkal az érzésekkel akkor is, amikor társadalmakra ható, nagy tetteket hajtunk végre, és akkor is, amikor egy bensőséges pillanatban kizárjuk a világot. A szeretetet és a biztonságot keressük az élet minden területén.

Petruska zenekarának tagjai:
Borbély Tamás - basszusgitár
Egri Márton - dob
Szabó Tamás - billentyűk

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 A metálvillák az égig értek – Five Finger Death Punch az Arénában

A metálvillák az égig értek – Five Finger Death...

Történt egyszer, kb. 1992-ben, hogy egy magyar srác fogta magát és kiköltözött New Yorkba, hogy zenész legyen, majd 28 év elteltével...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elment a hangja – lemondta európai turnéját Lana Del Rey

A Blikk értesülése szerint négy hét némaságra ítélték orvosai az énekesnőt.

A Leprous ismét megmutatta!

Mármint azt, hogy miért olyan különlegesek a koncertjei: a banda élőben egyszerűen letaglóz, csak arra tudsz gondolni, hogy még ne legyen vége, csak még egy számot...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek