Budapest 2019. Jan. 01. (17:00)

Újévi Kamarakoncert / New Year's Day Chamber Concert


Újévi Kamarakoncert / New Year's Day Chamber Concert

Az Újév első estéjét töltsük el együtt a Duna Palota gyönyörű neobarokk színházában rendezett kamarazenei koncertünkkel! Egy különleges programot hallgathatunk, amelyet csak a mai napra készített a Duna Kamarazenekar, köztük a jól ismert és híres zeneszerzők népszerű művei.


Az Újév első estéjét töltsük el együtt a Duna Palota gyönyörű neobarokk színházában rendezett kamarazenei koncertünkkel! Egy különleges programot hallgathatunk, amelyet csak a mai napra készített a Duna Kamarazenekar, köztük a jól ismert és híres zeneszerzők népszerű művei.

Magyarországon kívül szokatlannak tűnik egy tipikus magyar népi hangszer, a cimbalom egy szimfonikus zenekarral való fellépése. De Magyarországon ez a kombináció már a 19. század óta ismert. Csatlakozzon hozzánk egy felejthetetlen zenei utazáshoz „á la hongroise”, köztük pedig a legszebb klasszikus melódiák; Mozart, Liszt vagy Gershwin egy szimfonikus zenekar által, a hagyományos magyar cimbalom kíséretében.

Az 1961-ben alakult Duna Szimfonikus Zenekar számos előadást nyújt mind Magyarországon, mind külföldön. Repertoárjuk szinte minden zenei stílust lefedi a barokk zenétől a 20. század zenéjéig. A zenekar 60 hivatásos zenészből áll, akik a leghíresebb klasszikus dallamokat, a tipikus magyar hangszerrel, a cimbalommal együtt alakítják. Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy a cimbalom és a szimfonikus zenekar által leginkább kedvelt klasszikus zene remekműveit kizárólag Magyarországon hallgassák meg. A Duna Szimfonikus Zenekar koncertje olyan élmény, amelyet a budapesti látogatás során egyetlen zenét szerető sem hagyhat ki.

Állandó karmesterük a dinamikus Deák András, de gyakran fogadnak vendégkarmestert is. Magyarországon és külföldön egyaránt számos neves vendégművész, köztük az énekes Giuseppe di Stefano, a fuvolaművész James Galway és Ray Charles is közreműködött. Európa szerte rengeteg országban léptek már színpadra, olyan országokban, mint Németország, Franciaország, Svájc, Hollandia és Olaszország.

A Cimbalom, amely különleges hangot ad a Duna Szimfonikus Zenekar koncertjeinek, egy világhírű magyar népi hangszer. A készülék dinamikusabb teljesítményt nyújt nehéz keretben, és sok hozzáadott karakterláncot tartalmaz a kiterjesztett hangzáshoz, valamint egy csillapító pedált, amely lehetővé teszi a dinamikusabb irányítást.

A program tartalmazza:
•Újévi Kamarakoncert Belépő

Kezdési időpont:
•A Kamarakoncert este 17 órakor kezdődik
•Az előadás előtt 30 perccel várjuk kedves vendégeinket

A program hossza: 70 perc

Színház helyszíne/Találkozó pont:
•Duna Palota  1051, Budapest, Zrínyi u. 5

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek