Ellopkodta Ronnie Wood festményeit, börtönbe kerül

2017/09/13  ·     ·  koncert.hu, MTI

Négy év börtönbüntetésre ítélte egy angol bíróság azt a neves műkereskedőt, aki visszaélve állásával harminc éven át ellopta megbízói műtárgyait, köztük Ronnie Woodnak, a Rolling Stones gitárosának számos festményét.

Ellopkodta Ronnie Wood festményeit, börtönbe kerül

A 69 éves Jonathan Poole elismerte bűnösségét 26 rendbeli csalásban és lopásban, 32 hasonló vádat azonban tagadott. Az általa ellopott festmények értéke mintegy félmillió fontra (168 millió forint) rúg - olvasható a BBC hírportálján.

A gloucesteri bíróságon az ügyész a Thomas Crown-ügy című nagysikerű hollywoodi filmhez hasonlította az ügyet.

A műkereskedő ügyfélkörébe nemzetközileg elismert hírességek tartoztak, mások között Miles Davis és John Lennon vagyonkezelői, gazdag műgyűjtők és Ronie Wood is, aki fiatal korában képzőművészeti iskolába járt, majd később megfestette zenész- és művésztársai társai portréit.

A neves műkereskedő által ellopott tárgyak között volt Diana hercegnő, Kate Moss, Mick Jagger, Bob Dylan, Jim Morrison és Bono portréja is.

Poole a közép-angliai Cottswoldsban két galériát is működtetett, híres zenészek, művészek portréival kereskedve. A galériákat később pénzügyi nehézségek miatt be kellett zárni. A műkereskedő megpróbált öngyilkosságot elkövetni.

"Miközben Thomas Crownt a kihívás inspirálta lopásra, mivel élete fullasztóan biztonságos volt, Jonathan Poole vagy játékszenvedélye pénzelése miatt lopott, vagy azért, hogy félretegyen öregkorára, illetve olyan életmódot finanszírozzon, amelyet nem engedhetett meg magának. Bár elismerte a rendőrségnek, hogy szerencsejátékos volt, soha nem fogjuk megtudni, mi motiválta őt ilyen nagymértékű lopásra" - mondta az ügyész vádbeszédében.

Nézegess Ronnie Wood-festményeket!

Ronnie Wood, Rolling Stones, bulvár

 

 

Szólj hozzá!


HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

Azért a férfikart emeltük ki, mert éppen hétfőn hallottuk őket az Artisjus-díjátadón – életünkben először. Ez a rövidke fellépés annyira...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen (1023 Török utca 1.).

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 ingyenes zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon.
Új koncertek