Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt!

2014/10/20  ·   Koncertbeszámoló   ·  HeNtEs"> HeNtEs

Hat év után ismét Budapesten koncertezett az ausztrál popénekesnő, Kylie Minogue. Azt, hogy Kylie szétszedte az Arénát, nehéz lenne állítani, de egy méltóan ütős show-t láthatott a nagyérdemű, ahogy ezt már az énekesnőtől megszokhattuk. De hogy miként is lesz egy csókból öt? Az most kiderül...

Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt!

Kylie Ann Minogue 1968-ban látta meg a napvilágot Melbourne-ben. Zenei karrierje 1987-ben kezdődött az első kislemezével a „The Loco-Motion”-al, amelyet a Budapesti nagyközönség is meghallgathatott most élőben, így 27 év után megint. A dal annyira sikeres volt, hogy a 80-as években nem volt jobban fogyó kislemez a piacon. A karrierje ezután már felfelé ívelt, sorra jöttek a slágerek. Az „I Should Be So Lucky” a brit slágerlista élén kezdett, és Ausztráliában is levakarhatatlan lett, noha a dalt eredetileg nem is Kylie számára írták. Első albuma a „Kylie” világszerte 14 millió példányban kelt el. A következő stúdióalbum az „Enjoy Yourself” volt, amely szintén igen sikeresnek volt mondható, és a hozzá kapcsolódó turné is rendesen pörgött, mégsem tudta felülmúlni az első album eladásait.

A harmadik 1990-ben megjelent album a „Rhythm of Love” címet kapta, és itt már bizony azt az irányvonalat láthattuk és halhattuk, amit zeneileg Kylie visszahozott az új albumán a "Kiss Me Once"-on is. Egyébként ekkor (1993) láthatta Budapesten először a nagyközönség élőben az ausztrál énekesnőt. A negyedik album a „Let’s Get to It” címet kapta és stílusában merőben másik irányt mutatott, majd jött a „Kylie Minogue” című album, amelyben már megint a szexualitás kapta a főszerepet. Az album után sorra érkeztek az újabbak (Impossible Princess (1997), Light Years (2000), Fever (2001), Body Language (2003), X (2007), Aphrodite (2010) ) amelyek közül számos kudarc volt, sok pedig hatalmas siker. Összesen 13 turnét tudhat maga mögött az énekesnő és 2014-ben neki indult a legújabb „Kiss Me Once” albumával a 14. koncertturnéra, amelynek 11 állomása a Papp László Budapest Sportaréna volt.

Fotó: Huszti István / Index

Kylie Monigue négy év után jelentkezett új albummal, amely a turné névadója is lett egyből. Szeptember 24-én indult útjára Liverpoolban a Kiss Me Once” koncertturné, amely bár népszerűnek mondható, mégsem tudott telt házat produkálni olyan frekventált rajongói városokban sem, mint például London. Az O2 arénában adott három koncertjét csaknem 30 000 rajongó látta, ami mindössze 74%-os részvételt jelent a brit fővárosban. Itthon ugyanez volt a helyzet, nem sikerült az Arénát megtölteni csak kb 70%-osan, ami egy kicsit furcsa volt számunkra, hiszen azért a csapból is ez folyt már jó ideje, és mégis csak ő Kylie Minogue!

A koncert a „népszerű” DJ Ferreck Dawn set-jével kezdődött, amire pár száz ember „tombolt” mindössze másfél órával a kezdés előtt. Pedig Ferreck egészen jó számokat hozott, és a hangzásra sem lehetett semmi panasz. A probléma inkább abból fakad, hogy itthon csak nagyon kevesen ismerik a DJ munkásságát. Pedig a szokásoktól eltérően otthon hagyta a durvább számait, és a fogyaszthatóbb kategóriájú mai dance slágereket próbálta inkább tolni, továbbá a saját szerzeményét a „Love Too Deep”-et is elpörgette a bulizni vágyóknak. Negyed nyolckor még gyakorlatilag üres volt az aréna, csak a front Ssage-en voltak emberek. Sorban állásnak nyoma sem volt a bejáratoknál, ami már eleve gyanús egy ilyen nagy koncert előtt.

A háttérben letakarva ott volt a színpad, ami – bárki bármit mond – brutálisra sikeredett. A látványos show-t kiszolgáló építményt több mint százan rakták össze 3 kosaras daruval és 5 targoncával. 45 tonnányi felszerelést lógattak fel, amit magukkal hordoznak a turné összes állomására (de tényleg, ugyanúgy nézett ki a színpad Budapesten, mint mondjuk Londonban). Kylie és csapata nem bíz semmit a véletlenre, mindent magukkal cipelnek, hogy minden egyes állomáson azonos élményben legyen részük a rajongóknak. Ehhez 20 kamionra, 7 buszra és 4 teherautóra van szükségük. Ezzel együtt jár az is, hogy egy sablon show-t kaphattunk szombaton, olyat, amit mindenhol máshol is kapnak az emberek. Minden meglepő fordulat nélkül, pontos forgatókönyvet követve zajlottak az események, és még amikor azt is hittünk, hogy „de jó fej ez a Kylie, hogy szelfizik egy rajongóval” az is bizony a show része volt.

Fotó: Huszti István / Index

Kylie kicsivel fél kilenc után kezdett, és akkor már látszott, hogy ennél nem lesz sokkal több ember. Voltak szinte teljesen üres szektorok, de a front stage legalább szépen megtelt. Amikor megláttuk a színpadot, az magáért beszélt: a hatalmas építményen olykor fények cikáztak, olykor pedig a táncosok pörögtek (persze ettől függetlenül indokolatlanul volt hatalmas a díszlet, mert javarészt üresen állt).

Fotó: Huszti István / Index

Ami érdekes volt, hogy a két vokalistát (később kitérünk még rájuk) és a 6 fős kísérőzenekart teljesen eldugták, hogy Kylie és a 16 táncos lehessen a középpontban, neki viszont egyértelműen nagy volt ez a színpad, nem tudta betölteni. Ha pedig már Kylie-ról és a táncosokról van szó, azért becsületére váljék az ausztrál énekesnőnek, hogy sok más kollégájától eltérően, nem próbált meg csupa alacsonyabb táncost beszerezni. Egyszerűen tudomásul veszi, hogy ő a legalacsonyabb (152 cm magas), és kész. A színpad mögött egy hatalmas kivetítőt láthattunk, amin igazság szerint a maszlag helyett adhatták volna Kyle-t is, hogy azok is élvezzék a koncertet, akik nem látják az amúgy sem túl magas énekesnőt a színpadon.

Fotó: Huszti István / Index

A SleepWalker videó intro után menetrend szerint érkezett. Az első dal, amely a „Les Sex”, az új album egyik legfogyaszthatóbb száma. Kyle vörös ajkakon fetrengve tört elő a színpad alól, ahogy felcsendült a nóta és valljuk be ez azért nagyon jól nézett ki.

Fotó: Huszti István / Index

Az ajkak egyébként nem véletlenek, hiszen az egész show a csók témája körül forgott. Összesen öt felvonás közül az első a „First Kiss” vagyis az első csók, amely blokk alatt hallhattuk a már említett „Les Sex”-en túl az „In My Arms”, „Timebomb”, „Sexy Love”, és „Wow” című számokat. Itt érdemes kitérni arra, hogy bár 5 blokkra volt osztva a koncert, Kylie mégis 7 ruhakölteményben tűnt fel. A fellépő ruhák tervezését nem kisebb tervezők vállalták magukra, mint Dolce & Gabbana, Jean-Paul Gaultier, Marcheasa vagy éppen Julian Macdonald. Mindegyik ruha extrém mini volt, de egyáltalán nem volt közönséges, tehát bőven viselhette egy 46 éves popdíva. S ha már az énekesnő koránál tartunk, egyértelműen látszik, hogy a mai orvostudomány nem ismer határokat. Kylie huszonéves lányokat megszégyenítő formában van, ahogy az a képeken is látszik, és erre rá is játszott például szélgéppel, ahol Marilyn Monroe-hoz hasonlóan lebegtette a miniszoknyáját a fuvallatokkal így megmutatva, hogy nincs semmi takargatni valója.

Fotó: Polyák Attila / Index

Az énekesnő kora még egy valamire felnyitotta a szemünket, ez pedig nem más, mint a hazai nézőközönség összetétele: bizony, voltak a koncerten olyanok, akik valószínűleg már a 93-as „buliban” is ott voltak, de ami ennél is érdekesebb volt, hogy a fiatalokat, úgy fest, egyáltalán nem érdekelte a koncert. Ebből kifolyólag a 18-25 éves korosztály teljes hátrányban volt. Mivel javarészt a középkorúak képviseltették magukat, így igazán hatalmas tombolás nem volt. Bár a front stage-en azért néha őrjöngött a tömeg, a lelátókon bizony nem volt állva tapsolás és tombolás, mint mondjuk egy Bruno Mars koncerten.

Fotó: Huszti István / Index

Kylie pedig mindent beleadott. Bár egyáltalán nincs rossz hangja élőben, azért korántsem volt olyan, mint mondjuk digitális formában. Ezt mentette meg a két vokalista hölgy, akiknek viszont echte olyan hangszínük volt, mint Kylie-nak a CD-ken. Ebből kifolyólag, főleg a koncert elején, teljesen olyan érzése volt az embernek mintha simán playback lenne, pedig nem volt az, csak amikor Kylie nem énekelt, akkor is az ő hangja szólt (picit szebben) az amúgy eldugott vokalistáknak köszönhetően. A koncert vége felé azért inkább háttérbe szorult a kíséret, és voltak számok, amiket Kylie valóban egyedül énekelt el és akkor hallatszott, hogy tud ő énekelni, ha akar.

Fotó: Polyák Attila / Origo

Mint minden különálló blokk így a második „Secret Kiss” (Titkos csók) is átöltözéssel kezdődött, ami alatt mi a táncosokat bámulhattuk. Kylie a piros mini ruhából csillogó flitteresbe váltott át, és jöhettek a slágerek, mint a „Step Back in Time”, „Spinning Around”, „Your disco Needs You”, „On a Night Like This” illetve a „Slow”. És bár a közönség a dalok végén továbbra is tapsolt meg sikított, de a számok közben szimpla lötyögés jellemezte az egész blokkot. Itt érdemes kiemelni a brutális látványtechnikát, ami mondjuk a „On a Night Like This” alatt volt, ennyi lézert már régen látott az Aréna (videók lejjebb).

Fotó: Instagram

A „Dizzy Kiss” felvonásban eleinte még pink volt Kylie, majd a vége felé már szinte alig maradt ruha az énekesnőn, és ahogy minden blokk, ez is táncosokkal kezdődött. Itt jegyeznénk meg, hogy igazából tudjuk, hogy ez a show része, de néha teljesen olyan érzése volt az embernek, hogy már unalmas a sok táncost meg videoklipet bámulni, mert ha azt vesszük, akkor 7 átöltözés, ha csak 3 percesek is voltak, akkor is minimum negyed órát nem is láthattuk az énekesnőt a színpadon. Ehhez jön még az, hogy beszélt, szelfizett vagy csak táncolgatott. A végén pedig rájövünk, hogy jó, ha egy és egy negyedórát hallhattuk dalolni.

Fotó: Instagram

Nincs mit tenni, ha valaki igazi koncertre vágyik, más előadót kell megtekintenie az Arénában, mert ez bizony inkább egy show volt. Ebben a felvonásban egyébként hallhattuk többek között a „Hand on Your Hearth”, „Never Too Late”, „Got to Be Certain” számokat összerámolva és az „I Should Be So Lucky”-t is. Az, hogy nem őrült meg a tömeg, köszönhető annak, hogy ezek a számok bizony a múlt évezredből maradtak ránk és Kylie Minogue munkásságának 80-as 90-es éveit idézték meg (joggal merül fel a kérdés, hogy a Loco-motion miért nem itt csendült fel… passz...).

A negyedik felvonás a „Lick Kiss” volt, és mi mással is indulhatott volna, mint egy videóbejátszással, ami a „Skirt” nevet kapta. Ezután az énekesnő egykori párjának, Michael Hutchence bandájának, az INXS-nek egyik dalát, a „Need You Tonight”-ot adta elő Kylie. Immáron már fekete lakkruhában láthattuk, amitől később meg is szabadult, hogy egyetlen fekete body-ban feszengjen. Még ugyanebben az öltözetben előadta az enyhén túlfűtött hangulatú „Sexercize” nótát, de csak hogy ismét elvonuljon, maga mögött hagyva egy videót a várakozó tömegnek. Amikor újra előtűnt, jött az egyik legpörgősebb nóta, amire tényleg beindult az Aréna. A „Can’t Get You Out of My Head” olyan szinten lett ronggyá játszva itthon, hogy csodáltuk is volna, ha erre nem indul be a nép. De beindult, olyannyira, hogy Kylie jól meg is énekeltette az Aréna közönségét, amolyan a capella. A zenei blokkot a „Kids”-el zárta Kylie, amely dalt Robbie Williams-al adta elő, s mely dal méltán trónolt a lejátszási listák élén. Annak idején.

Fotó: Instagram

Az ötödik és egyben záró fejezet Kylie Minogue budapesti koncertjén az „Aussie Kiss” címet kapta, ahol Kylie természetesen új szerkóban került elő, méghozzá egy hosszú, világos ruhában. Előadta a „Beautiful”-t (az eredeti dalban Enrique Iglesiassal volt a partnere) és a „Kiss Me Once”-ot a turné címadó dalát, a látvány pedig magáért beszélt. A piros lézerek a kék háttérrel iszonyat jól néztek ki, továbbá az egésznek volt nagyon király hangulata, nevezzük a show egyik csúcspontjának. Két szám után ismét eltűnt az énekesnő, de csak pár percre, hogy egy gyors öltözködés után egy fekete ruhában érdekes fejdísszel tűnjön elő és elénekelje a közönség számára a „Get Outta my Way”-t és a „Love at Firts Sight”-ot.

Fotó: Instagram

Ami pedig ezután következett az tisztára úgy tűnhet, mintha csak a magyarokkal kivételezne Kyle, de nem. Bár igaz, hogy Kylie nagyon kedves és közvetlen a színpadon, de tudjuk hogy nem is lehet más, mert ez van a forgatókönyvben, viszont az tény, hogy nagyon kedves gesztus a forgatókönyvtől a magyar beszéd és a közönség megszólítása is. Itt az Arénában például valaki feldobott egy „I wanna a Selfie with Kylie!” pólót a színpadra, amelynek hamarosan meg is lett a gazdája egy brazil srác személyében. A srác igazából sokkot kapott (ha nem színész volt), hogy készíthetett egy szelfit az ausztrál énekesnővel. Ezután a stage-re került két kisgyerek is, akikkel elénekelték a szülinaposok számára a „Happy Birthday”-t, majd jöhetett egy spontán „Where The Wild Roses Grow” a capella. A megkérdőjelezett spontaneitás alapja természetesen az, hogy Kylie gyakorlatilag minden állomásán hasonlóan viselkedett. Volt, ahol csak simán a közönséggel fotózkodott, volt, ahol felkért magához egy-egy rajongót. Összességében tehát mindenki nyugodjon le, nem minket szeret ennyire: ez is csak részletesen megkomponált gigashow része volt. A vége felé pedig már csak egy kis vonatozás maradt, jött a „Loco Motion” (ami ebben a felszerelésben kicsit komikusra sikeredett), és zárásképpen az „All the Lovers” is elhangzott.

Fotó: Instagram

Nincs olyan buli, amit csak úgy otthagyna egy világsztár, ezért hatásszünet után természetesen új - immáron utolsó - ruhájában még feltűnt Kylie Minogue, és előadta az „Into the Blue” számát, és ezzel búcsúzott Magyarországtól és a papp László SportArénától – továbbá rajongóitól.

Fotó: Instagram

Összességében egy kellemesen popbulinak lehettünk részesei, ami minden koncerteken megszokott jó dolgot mellőz, és néhol feszengve koncentrál a gigashow elemek megtartására – és ez a feszengés egyértelműen rontotta a koncertélményt. Persze minden szép volt és jó és high-tech, de most őszintén: ha valaki elmegy egy ekkora sztár koncertjére, akkor a körítést szeretné látni, vagy magát az előadót? Na, ugye! Bár Kylie lépett már fel nagyobb színpadokon is, mégis valahogy az Arénát véleményünk szerint nem tudta kitölteni, amihez sajnos a jegyeladások és a kicsit passzív közönség is hozzájárultak valószínűleg. Száz szónak is egy a vége, aki ott volt, valószínűleg nem bánta meg mert egy élmény volt, aki pedig eddig nem hallgatta Kylie Minogue-t és ott volt, az több mint valószínű, hogy ezután sem fogja hallgatni, mert annyira azért nem volt meggyőző. Parádés, de nem kiemelkedő koncertet élvezhettünk végig szombat este.

Aki lemaradt volna azoknak jó hír, hogy vettük a fáradságot és összevadásztuk sorrendben a Youtube-on található „illegálisan” készült felvételeket és ezeket egy csokorba pakolva most bárki újra élheti a szombat esti hangulatot Kylie Minogue Kiss Me Once turnéjáról. Továbbá ide kattintva fényképeket is megtekinthettek a koncertről.

I. rész: First Kiss

II. rész: Secret Kiss

III. rész: Dizzy Kiss

IV. rész: Lick Kiss

V. rész: Aussie Kiss

Ráadás


Képtár

  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36943
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36944
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36945
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36946
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36947
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36948
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36949
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36950
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36951
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36952
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36953
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36954
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36955
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36956
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36957
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36958
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36959
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36960
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36961
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36962
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36963
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36964
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36965
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36966
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36994
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36995
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36996
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36997
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36998
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 36999
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37000
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37001
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37002
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37003
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37004
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37005
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37006
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37007
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37008
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37009
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37010
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37011
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37012
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37013
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37014
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37015
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37016
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37017
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37018
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37019
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37020
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37021
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37022
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37023
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37024
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37025
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37026
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37027
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37028
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37029
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37030
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37031
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37032
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37033
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37034
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37035
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37036
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37037
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37038
  • Kylie Minogue koncert: egy csókból ötöt! kép 37039
 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek