Sicratman is besegített: itt az Üllői úti Fuck hatodik nagylemeze

2017/05/19  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Kössszépeee! címmel megjelent a kultikus magyar underground zenekar, az Üllői úti Fuck hatodik nagylemeze. A cím az énekes-gitáros Szántó Faszi koncerteken hallható köszönetnyilvánítását idézi, de utal arra is, hogy a tizenkét dalt tartalmazó album részben közösségi finanszírozással, a rajongók segítségével készült el.

Sicratman is besegített: itt az Üllői úti Fuck hatodik nagylemeze

Az örök magyar underground Üllői úti Fuck hatodik, Kössszépeee! című, magánkiadású albumán tizenkét friss felvétel hallható. Tíz közülük lemezen soha meg nem jelent, csak a koncertekről lehet ismerős, mint például a Zsófi és Adrienn, a Vidám szexvers, vagy a meglehetősen pajzán D. Marinak. Két régi Fuck-slágert pedig – a friss videótis kapó Rosszkedvűek a szerelmesek és a Megtört szív címűt – újra felvettek, hogy azok jó minőségben és megszólalásban maradjanak fenn az utókornak. A Kössszépeee! lemezcím idézi a zenekarvezető énekes-gitáros Szántó Faszi koncerteken hallható, jellegzetes, dalok közti köszönetnyilvánítását, fő üzenete azonban a rajongók iránti hála: az album elkészülte részben közösségi, közönségi finanszírozásból készült el.

„Az Üllői úti Fuck idén huszonkilenc éves. Ez alatt a közel harminc év alatt, úgy gondolom, elég tapasztalatra tettünk szert, ezért vettük a bátorságot és saját magunk végeztük az új lemez felvételi munkáit. Egy induló stúdió felszerelése nem olcsó, ahogyan az album magánkiadása sem az. Ezért idén februárban a rajongók segítségét kértük, és a manapság egyre elterjedtebb közösségi finanszírozás segítségével gyűjtöttünk támogatást a munkák befejezéséhez és a lemez kiadásához" – mondta el Szántó Faszi az új album megjelenésével kapcsolatban.

Az új lemezre három dal szövegét Paizs Miklós (Sickratman) írta; a videoklipként tavaly decemberben debütált Télapó szövege Aradi Tibor humorista, a Fele-fele című számé pedig Legát Tibor tollából származik. A felvételeken Szántó Faszi mellett Balasi Ádám dobon, Kiszely Márk basszusgitáron játszik, a lemez keverési munkáit Sallai Tibor végezte.

Érdekesség, hogy a koncerteken tavaly nyár óta ismét új felállásban játszik az Üllői úti Fuck: a doboknál hosszú évek után ismét Farkas Zoltán Farkasember ül, a gitáros és a basszusgitáros fronton pedig két fiatal, Karádi Gergely és Kalmár Tibor látható, illetve hallható.

A Kössszépeee! lemezbemutató koncertjét május 27-én tartják a budapesti Ellátóház szabadtéri színpadán.

Az új albumot nemcsak a fővárosban mutatják be: többek között a Fishing in Orfű, a LESZfeszt fesztiválokon, de vidéki klubokban is találkozhatunk az Üllői úti Fuckkal az elkövetkező időszakban. 2018-ban pedig nemcsak a kultikus underground banda ünnepel majd kerek évfordulót, de a zenekarvezető Szántó Faszi is, amelyre egy váratlan és meghökkentő meglepetéssel készülnek...

 


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek