Budapest 2016. May. 17. (19:30)

Liszt Ferenc Kamarazenekar, Km. Pasztricsák Polina (ének)


Liszt Ferenc Kamarazenekar, Km. Pasztricsák Polina (ének)

Pasztircsák Polina szoprán énekesnő nemzetközi koncert- és operaénekesi karrierje a 2009-es Genfi Nemzetközi Énekverseny megnyerése után indult, azóta rendszeresen vendégszerepel európai operaházakban és koncerttermekben.

2007-ben debütált operaszínpadon, Lorenzo Ferrero Le Piccole Storie nevű kortárs operájának női főszerepében. A következő évadban nagy sikerrel debütált Micaela szerepében Modenában mint korábban mestere, Mirella Freni. Azóta énekelte Partenope szerepét a Karlsruhei Handel Fesztiválon Michael Hofstetter vezénylésével, Woglindét a Genfi Nagyszínház Wagner Ring produkciójában Dieter Dorn rendezésében és Ingo Metzmacher vezényletével. Rendszeres vendégművésze a Magyar Állami Operának Mimi, Nedda, Traviáta, Desdemona és Micaela szerepével. Nagy sikerrel énekelte a női főszerepet Selmeczi György Spiritiszták c. operájának ősbemutatóján. Rendszeresen vendégszerepel a Budapesti Wagner Fesztiválon Woglinde, Norne és Gutrune szerepével Fisher Ádám zenei vezetésével. A 2015/6 évadban Richard Strauss Daphne c. operájában a címszerepet fogja énekelni Kocsis Zoltán vezényletével.

Koncertszólistaként énekelte többek között Sosztakovics 14. szimfóniáját a Svájci Olasz Rádiózenekarral (vezényelt: Francesco Angelico), Fauré Requiemet a Genfi Nagyszínházban, Mendelssohn Lobgesangban Thomas Dausgaarddal és a Svéd Kamarazenekarral. Énekelte Berlioz Nyári éjszakák dalciklusát a Varsói Szimfonikusokkal, Mozart koncertáriákat a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, Beethoven Egmontját a Szentpétervári Filharmóniával és Nikolai Alexevvel. A gstaadi Menuhin Fesztiválon Mozart áriákat énekelt Sabine Meyer klarinétművésszel, a Baseli Kamarazenekarral és Andreas Spering karmesterrel. Ez utóbbi koncertet lemezre vette a Sony kiadó, s sikeres koncertbemutató turnék zajlottak a 2014/5 évadban Európa-szerte. Ezeken kívül vendégszerepelt az NDR Rádiófilharmóniában Eivind Gullberg Jensennel, a Budapest Fesztivál Zenekarral és Takács-Nagy Gáborral, a kölni WDR Szimfonikus Zenekarral és Helmut Froschauerrel, valamint a svájci Orchestre de le Suisse Romande-dal és Alejo Perezzel. Az évadban énekelni fogja továbbá Verdi Requiem-jét a Tiroli Operaházban, valamint Mahler IV. Szimfóniáját az Orchestra Sinfonica di Haydn és Clemens Schuldt meghívásában.

Dalesteket ad a Francia Rádióban, a Marburgi és Zürichi Konzertvereinben Jan Philip Schulze zongoraművész kíséretében, akivel 2010 óta dolgozik együtt. Dalesteket adott továbbá Boris Kusnezowval és a Zemlinsky Quartettel a svájci Davos Fesztiválon, valamint Füzi Nóra zongoristával a Bartók Rádióban és a Zsidó Nyári Fesztiválon. Rendszeres vendégművésze a Takács-Nagy Gábor által vezetett svájci Bellerive Fesztiválnak, Fülei Balázs és Christian Hadland zongoristák kíséretében.

19 évesen kezdett éneket tanulni Bikfaly Júliától Budapesten. Zenei tanulmányait Olaszországban folytatta öt évig Mirella Freni “Centro Universale del Belcanto” iskolájában a magyar-olasz államközi zenei ösztöndíj segítségével. 2010-ben diplomázott kiemelkedő teljesítménnyel a Ferrarai “G. Frescobaldi” Konzervatóriumban. Énektanulmányaival párhuzamosan művelődésszervező diplomát szerzett a Nyugat-magyarországi Egyetemen. Hangján és repertoárján olyan mesterekkel dolgozott, mint Carol Richardson-Smith, Jevgenyij Nyesztyerenko, Csengery Adrienne, Bernd Weikl, Mathias Goerne és Christoph Eschenbach. 2014-ben elnyerte a budapesti Richard Wagner Társaság ösztöndíját.

A Genfi Nemzetközi Énekversenyen kívül – ahol elnyerte az első díjat, a közönségdíjat, és három egyéb különdíjat – énekesi teljesítményét a 2012-es müncheni ARD Zenei Versenyen különdíjjal, valamint 2004-ben a magyarországi Simándy József Énekversenyen első helyezéssel is elismerték. 2014-ben a sikeres Traviata előadást követően csillagot avattak fel számára a szombathelyi Iseumi hírességek sétányán. Ugyanebben az évben a Magyar Állami Opera Székely Mihály -emlékplakettel díjazta kiemelkedő szakmai munkásságát.

Első portré albuma 2010-ben jelent meg az Ysaye Records kiadásában Richard Strauss, Sosztakovics, Bartók és Kodály dalaival. Új lemezfelvétele 2014-ben jelent meg a Sony gondozásában, melyen Mozart áriákat énekel Sabine Meyer klarinétművész szólóalbumán.

2016. május 17., 19.30.

Szólista: Pasztircsák Polina, ének

Joseph Haydn: c-moll szimfónia No. 52

Wolfgang Amadeus Mozart: Ruhe sanft mein holdes Leben - a Zaide c. operából K. 344

Wolfgang Amadeus Mozart: Bella mia Fiamma K. 528

*****

Josef Suk: Esz-dúr szerenád Op. 6

A zenekar művészeti vezetője: Rolla János

Szólista- és műsorváltozás jogát fenntartjuk!

További információ: http://www.lfkz.hu/hu/koncertek/sorozatok/2016-05-17-zeneakademia-berlet-vi--159/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

Azért a férfikart emeltük ki, mert éppen hétfőn hallottuk őket az Artisjus-díjátadón – életünkben először. Ez a rövidke fellépés annyira...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen (1023 Török utca 1.).

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 ingyenes zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon.
Új koncertek